luni, 30 iulie 2012

Surpriza

Duminica viitoare suntem invitati la sarbatorirea zilei de nastere a unchiului meu.
În invitatie ne-a scris ca se bucura enorm sa fim prezenti la jubileu si ne roaga ca nu cumva sa-i aducem vreun cadou. Totusi, nu pot sa ma prezint acolo, asa pur si simplu, deci mi-am dorit sa-i daruiesc ceva - orice, un mic simbol de pretuire. Dar ce?!
Întâmplator, într-o plimbare prin târg, am descoperit o masca ciudata din lut, nevopsita. Unchiul meu are o pasiune speciala pentru obiectele de arta si detine o inetresanta colectie de masti. Masti din ceramica, din lemn pretios, din sticla, masti adunate din târguri si galerii de arta, eu o admir de câte ori sunt în vizita la matusa si unchiul meu. De altfel, întregul lor salon este un muzeu!

Am cumparat-o pe mai nimic si m-am apucat de pictat. Am investit cu drag, câteva ore. Am început la lumina naturala, afara în gradina, dar m-a fugarit ploaia si mi-am mutat "atelierul" în sufragerie.

A iesit haioasa, sper să îi placă! :)) Este un duh bun, detine secterul tablei de sah, are machiaj de Faraon si pe cap o pânza de paianjen în care s-au agatat flori; când sufla lumânarica din vârful barbii, împrastie în încapere trifoi cu patru foi si mamarute, sa aduca noroc sarbatoritului.
Oare cum sa-l botez?!


Mai trebuie sa-i fac un mic retus si... este gata de împachetat!
PS: Luchi, daca ma citesti, te rog sa nu suflii o vorba! Surpriza trebuie sa ramâna surpriza! ;)

15 comentarii:

  1. Master Life !!!

    Te admir pentru ce faci, pentru ceea ce esti !

    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Surprizaaaaaa!!!!!!!Cat de frumoasa este! Of, ce as vrea sa fiu unchiul tau, ca s-o primesc,haha!!
    Bravos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deoarece seamnănă binişor cu masca funerară a lui Tutankhamon (aceea din aur masiv !!!), eu propun să i se zică..."Şahankhamon"! :))) deşi şahul vine de fapt din India, via Persia...
    Oricum, ideea cu pătrăţelele de şah este ingenioasă! Şi la noi se joacă acum şah, cică să dăm..."şah la rege", dar nu a ieşit decât..."şah mat"! :)))Vorba aceea: "Alte măşti, aceeaşi piesă"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow! Superba! Felicitari! Cu siguranta o sa ii placa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant ai pictat-o draga Carmen!
    Sigur ii va placea pentru ca e foarte originala.
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen ai un talent extraordinar la pictat. Super. Felicitari. Zi-mi si mie cu ce ai pictat? Cu vopsele acrilice ori cu ulei?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ooooo, știam eu că vara aceasta îmi vei arăta ceva pictat de tine! Poate îți amintești că am povestit noi odată despre pictură și mi-ai mărturisit că pictezi. Dar nu bănuiam că ești atât de talentată, credeam că e un moft, așa cum se mai întâmplă prin blogosferă. Carmen, te asigur că merităă să faci chiar mai mult în acest domeniu al artelor vizuale, acum, când fetele tale și-au luat zborul spre facultate, și timpul îți e prieten. Vorbesc cât se poate de serios.
    Te invidez pentru modul în care păstrezi curățenia la ”locul de muncă”, asta deja e treabă nemțească! N-ai vrea să vezi ce e în atelierul nostru!!! Doar produsul finit!
    Îmi place foarte mult masca și va fi un cadou extrem de apreciat!
    Mii de îmbrățișări ș felicitări asemenea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte talentată! E tare frumoasă masca-surpriză. Un cadou tare frumos.
    O zi frumoasă, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  9. Servus Carmen!
    Na clar ca te citesc si e tot asa de clar ca am sa pastrez,,secretul,,.
    Multe talente mai ascunzi...Ziua mea e in martie...si cum am asa multi pereti,,dezbracati,,
    ...Masca pentru mine (oricare ar fi ea) este un act de cultura,as denumi-o ,,Souffleur-ul,, la urma urmei asta si face.Va asteptam cu drag!LU

    RăspundețiȘtergere
  10. Masca a iesit suuuperba, esti foarte talentata ! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Masca a iesit absolut superba! M-ati lasat placut impresionata! Aveti talent!

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa ceva nu se poate refuza!
    Unchiul o sa puna masca la loc de cinste.

    RăspundețiȘtergere
  13. carmen, tu ai talente multiple, nu ca m-as fi mirat, ochiul de artist se vede si cand fotografiezi! felicitari, sa ne spui ce-a zis unchiul!

    RăspundețiȘtergere