vineri, 16 martie 2018

Sapte zile fara internet

... suna groaznic, nu-i asa? Experimentul ne-a fost impus spontan, prin întreruperea accidentala a cablului. În primele doua zile m-am chinuit sa intru pe blog, sa citesc postari si sa las comentarii de pe telefonul mobil. Problema cea mare este ca display-ul si asa miniaturistic, se împarte în trei parti - în partea superioara se vad fragmente din articolul pe care doresti sa-l comentezi, în partea de mijloc este caseta pentru comentariu si în partea inferioara este pusa la dispozitie mini-tastatura. Doar cei care au trait astfel de situatie înteleg perfect despre ce vorbesc! Daca scrii doua, trei vorbe, este realizabil, altfel… este horror! Nu doar pentru autor ci si pentru adresant ☺ Daca doar lipsesc pe ici pe colo câteva litere, nu este foarte rau, dar de cele  multe ori, apasând lânga litera dorita apare o alta si cuvântul nu mai poate fi dedus din context! Ca sa verifici înanite de expediere este imposibil. Abia dupa ce ai plasat comentariul, dispare tastatura si display-ul ramâne împartit doar în doua sectiuni si atunci, poti sa citesti „perlele“ pe care tocmai le-ai facut public… Te jenezi si sper sa fii iertat...
Pachet de nervi am fost! Am sunat zilnic la Vodafone sa întreb cât mai dureaza pana?! Mai întâi au trimis un tehnician sa verifice legaturile la noi în casa. Ziua urmatoare a venit un alt tehnician care a verificat legatura exterioara, de la panelul de distributie pâna la casa si acesta a constatat o întrerupere de semnal pe mijlocul trotuarului, pe aleea din fata casei. Ne-a comunicat ca acum trebuie sa scrie un raport si o cerere la primarie, pentru obtinerea acordului de a sapa strada! Mi-a fost clar ca defectiunea nu va fi prea curând înlaturata!
A treia zi nu am mai rezistat! Am sunat la usa vecinilor cu curtea cea mai apropiata de a noastra si mi-am spus oful. Ca în filmele cu „Co-Dependents Anonymous“ am spus „Ma cheama Carmen si sunt dependenta de internet“ ☺ „Hello Carmen“. Mi-au înteles pe deplin suferinta, mi-au dat parola pentru internet si mi-au permis sa ma racordez la abonamentul lor. Uff, ce noroc! Mai departe, totul a decurs normal.
Ieri, când m-am întors acasa de la serviciu, boxa W-LAN stralucea! Wow, avem din nou internet?! Helmut mi-a spus ca de bucurie, i-a servit cu câte o cafea pe cei trei specialisti de la Kabel D care au sapat si înlocuit cuplajul defect din fata casei. Nu observasem nimic stricat pe alee, de aceea am iesit sa verific unde au sapat?! Solutia a fost eleganta! Cu burghie lungi si subtiri, au îndepartat placile pavajului fara sa le sparga, apoi au sapat exact în locul indicat de aparatul de masura. Au scos cablul, au înlocuit cuplajul defect, au acoperit groapa si au plasat placile ca într-un puzzle, perfect, fara sa lase urme! O tehnica de laudat!

12 comentarii:

  1. E de "uau!" si faptul ca doar sapte zile le-a luat pentru a remedia situatia, dar de si mai "uau!" e faptul ca nu au distrus strada, si s-o mai lase si cu gropi - cum stiu eu un loc unde se cam intampla. :)
    Fara internet am stat si eu, o data o luna, o data vreo doua luni... dar din cauza ca mi s-a "busit" computerul si mi-era total incomod sa merg la cel mai apropiat centru de depanare (care e fooooarte departe!) :) si m-am resemnat, asteptand sa aiba timp baiatul care ma ajuta de regula. :) Desigur, nu depinde munca mea d einternet asa ca mi-am permis sa ma resemnez - si sa constat cat de mult timp liber aveam! :)
    Nu am telefon mobil si cu atat mai putin... internet activat pe mobil. :) Dar! In cazul ca mi se va mai paradi PC... sunt aproape sigura ca as utiliza un telefon cu acces la internet si nu unul care face poze. :) E nasol fara internet, ce sa mai!? :)
    Faini vecini! :) Si "reactia" lui Helmut e demna de toata lauda. :)
    Spor in toate cele bune, Carmen draga! Si zile usoare la munca. :)
    Te imbratisez cu drag! Imbratisari si pupici de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa zic si eu ☺ Cand e de criticat, critic, dar cand este ceva de laudat, nu ma feresc sa laud! :-)
      Imi amintesc ca in urma cu 6-7 ani, cumparam la fiecare 2 ani o camera foto de buzunar. Costa in jur de 200 euro si ma bucuram ca o aveam permanent in buzunar si mereu fotografiam ce mi se parea deosebit, fara sa am grija speciala daca ploua sau daca-mi aluneca din mana. Aveam deasemenea (inca mai am pe undeva in sertare) o mini-camera video cu miniCD (in 2004 aveam o minicamera video cu minicasete). Tja... tehnologia face salturi teribile si performantele camerei foto incorporate in telefon este impresionanta! Sunt atat de multmita de calitatea fotografiilor si filmuletelor facute cu telefonul meu incat nici nu ma mai intereseaza sa am o camera de fotografiat. Telefonul nu-l mai folosesc doar pentru conversatii (audio sau video, scrise sau in imagini) ci si pentru cautari in internet si pentru fotografii de concediu! Fara telefon ma simt ca fara batista in buzunar :-) Dar fara internet acasa, ma simt ca jumatate de om! ☺☺☺
      Vecinii nostri sunt toti de treaba! Avem mare noroc sa traim intr-un asemenea cartier!
      Pup Diana draga. Weekendul meu a trecut ca in zbor... nu am avut deloc timp de blog, dar poate de saptamana urmatoare :-)
      Imbratisari brasovencelor mele dragi. Pupici de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  2. Te înţeleg perfect, mi-e aproape imposibil să scriu comentarii de pe telefon. Eu am instalată aplicaţia şi e cât de cât mai ok dar chiar şi aşa mi se pare că mă depăşeşte.
    Merită toată lauda băieţii care au făcut lucrarea, nici nu se vede că au umblat pe acolo. Şi ai vecini tare de treabă, să ştii ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa e ☺ oribil fara internet!
      toate sunt bune cand totul se termina cu bine :-)
      te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  3. Trebuie sa recunosc ca s-au miscat incet, dar perfect. Asa-i sistemul. Realitatea este ca astfel de reparatii facute atat de frumos sunt mai rare pe plaiurile autohtone. Si eu raman la parerea ca legislatia care guverneaza este infinit mai bine pusa la punct. Oamenii de misca intr-un sistem corect si nu au incotro decat sa-l respecte. Eu asa cred.
    Bine ca s-a rezolvat in cele din urma! iar vecinii tai cunt cu adevarat minunati!
    Un weekend placut, Carmen draga! Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incet, intr-adevar! insa... peste tot exista birocratie. Bine insa ca rezultatul a fost bun si nu s-a lasat asteptat la nesfarsit :-)
      Te pup Suzana draga. Un start bun in noua saptamana!

      Ștergere
  4. Dar cand ai stat fara net ca postari vad aproape zilnic in ultima vreme. Oricum e nasol fara net :( Sufar crancen fara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺ pai din 8 martie si pana pe 12 martie nu am putut sa postez nimic ☺☺☺ Cateodata nu am timp de blog, dar e groaznic cand as avea timp, dar nu am internet! ☺☺ Stii tu cum e cu principiile lui Murphy!?! ☺☺☺ Cand nu e apa, atunci ti-e cel mai sete! ☺☺☺

      Ștergere
  5. Ai sa razi probabil, dar eu scriu pe blog, citesc, comentez, văd filme, fac poze, îmi țin agenda, lista de cumparaturi, totul pe telefon. Telefonul este ca o prelungire a mea 😂 De când cu Erika, rar ma mai ating de laptop. E o chestiune de obișnuința, nici eu nu credeam ca-i posibil. Dar este se pare. Weekend fain sa ai, fără incidente neplăcute!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nuuuu, nu rad! imi vine sa zic "bla-bla!" ☺☺☺ Cum Dumnezeu te uit la filme pe telefon?! ☺☺ asta chiar ca e buna! Ti-e mai practic telefonul decat laptopul?! nu pot sa inteleg... dar te cred! Esti unica!
      Eu de obisnuit nu ma voi obisnui niciodata sa vad filme pe telefon si nici sa citesc "romane" pe displayul telefonului!
      Te pup Larisa draga. Imbratisari di ganduri bune, voua si micutei Erica.
      Deasemenea, de la Leo un salut pentru Azorel ;-)

      Ștergere
  6. Ma bucur mult ca sa rezolvat, chiar ma gandeam la „picamere” si nebunie si uite ce frumos... nici nu se vede. Asa da!!
    Se pare ca eu aș avea net pe telefon... :)))) Dar nu reusesc defel sa ma bucur de el si asta probabil pentru ca am un OT tribe cam depasit (seamana cu blackberry). Stiu sigur ca merge pe net, dar nu imi merge mie.. hahahaha :)
    In schimb Ralu nu a avut probleme... de fapt la cat la butonat ia cam sters tastatura asa ca, daca vreau sa trimit un mesaj.. scriu pe ghicite :)))

    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, ar fi fost groaznic! uite de ce sunt bune aleile nebetonate! ☺☺☺
      Eu de cate ori imi cumpar un laptop nou, caut unul cu diagonala mare! ☺☺☺ Nu exagerat, dar macar 17" ☺☺☺
      te pup. Noapte buna!

      Ștergere