luni, 12 martie 2018

Calin preda stafeta MfC

Au trecut doi ani si 10 saptamani de cand am fost ultima data gazda a rubricii "Miercurea fara Cuvinte" si saptamana aceasta voi avea onoarea si bucuria sa preiau stafeta de la Calin - inimosul blogger datorita caruia MfC exista înca!
In ultima miercuri a lunii decembria 2015 am anuntat ca voi înceta activitatea bloggeristica si grija mea cea mai mare a fost sa gasesc pe cineva de încredere, care sa se ocupe în continuare de jocul care a cuprins întreaga blogosfera româneasca. Mai întâi am întrebat prietenele, cele mai active participante la MfC - pe Diana si pe Pandhora, daca nu doresc ele sa preia organizarea rubricii de miercuri. Raspunsul a fost negativ si fiecare a avut motive bine întemeiate...
Apoi am facut apel pe blog. Singurul care a raspuns pozitiv a fost Calin Hera. Cât m-am bucurat! Am luat legatura imediat pe Whatsapp si i-am explicat tot ceea ce a trebuit sa stie pentru a putea fi gazda jocului. Tin minte ca am facut un filmulet, pentru ca explicatiile sa fie cat mai clare. Calin a învatat rapid si nu a fost nevoie decât sa supraveghet si sa sprijin primele doua editii. Apoi a devenit independent, a organizat tabelul pe puterile proprii si a manifestat inițiative personale, introducând nou la MfC tematica saptamânala. Timp de mai bine de doi ani a facut ca rubrca sa atraga noi participanti, pe lânga membrii de onoare ai MfC-ului.
Întâmplarea face ca la sfârsitul lunii noiembrie 2017, mi-a revenit pofta de a-mi relua activitatea de blog. Imi aminesc ca la prima mea participare la MfC, Calin m-a întrebat daca acum ca am revenit, doresc sa preiau rubrica. I-am spus ca nu, bneînteles. Am savurat rolul de participant si am admirat modul în care a reusit sa aduca Mirecurea fara cuvinte în anul 2018. Inca din prima saptamana a noului an, Calin a început sa fie nemultumit pentru participarea scazuta la joc, însa stie toata lumea, ca în general, blogosfera româneasca a intrat în slow-motion ☺ Mi-a placut remarca Ruxandrei "una dintre cauze este oboseala cauzata de fenomentul sufocant "mult si prost" - au aparut multe chestii care obosesc foarte tare si in viata reala si in cea virtuala. Si probabil ca asta se resimte pe noi toti." Nemultumirea lui Calin si probalil si oboseala acumulata profesional si privat, au dus la cateva pane, pe care toti membrii Clubului MfC le-au luat normal, fara critica sau suparare. Ba chiar a fost amuzant ca o data în titlul temei au foat înlocuite cuvinte si sensuri (Apa trece, pietrele ramân - Timpul trece, pietrele ramân ☺) si ultima data am avut doua teme ☺☺☺ A fost dragut ☺ Pentru Calin însa a fost semnul ca nu mai poate continua. Am luat apelul lui în serios si m-am oferit sa reiau rubrica pe care am initiat-o în anul 2010... Wow cum trece timpul! Timp de sase ani am organizat cu multa placere "Miercurea fara Cuvinte" pe blogul meu. Calin a adaugat înca doi ani si iata-ne ajunsi în cel de-al optulea an de existenta! Fara Calin posibil ca MfC sa nu mai fi fost astazi decât o amintire.
Incepând cu ziua de mirecuri a acestei saptamâni, "Miercurea fara Cuvinte" revine pe blogul meu. Diana a scris un articol emotionant legat de pregarea stafetei. Ii multumim cu totii lui Calin! Din partea mea, întreaga recunoștința celui care a salvat MfC - Calin Hera! Viva MfC!
Tema pentru miercurea care urmeaza?! PRIMAVARAAAAA☺

18 comentarii:

  1. Nu-mi vine sa cred cum trece timpul.... :O.
    Calin a facut un timp si munca dubla (adica pregatea si articolul de pe blogul creat special, dar si unul pe blogul lui) - poate si asta s-a adunat in pahar.
    Eu ma bucur in continuare de MFC si abia astept sa ne revedem miercuri cu ... PRIMAVARA (la mine deocamdata ploua... asa ca ma uit daca nu ma salveaza ceva ceva prin dulapurile cu fotografii ce asteapta rabdatoare. acum nu mai e riscul sa refolosesc poze din greseala (lol) pentru ca am recuperat toate episoadele 169 din istoria modesta dar pliiiiiina de amintiri frumoase si bucurie a participarii mele la MFC :D)

    Pupici si o sa agat si eu bannerul ;))) :*

    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calin a organizat si o pagina FB si una Instagram, plus cele doua bloguri... cred ca ii este cateodata greu. Mai ales ca are si familie si serviciu! Dar pentru munca pe care a depus-o in acesti ultimi doi ani îi sunt foarte recunoscatoare.
      Noi am fost duminica in Gradina botanica si era plin de ghiocei, brânduse si clopotei. Am vizitat si expozitia de flori de primavara organizata in interiorul unei suri. Superbe lalele, narcise, zambile, primule... toate culorile si formele primaverii, adunate pe o suprafata de 150 m² Am "material" berechet :-)
      Te pup Rux. Noapte buna!

      Ștergere
  2. Au trecut deja doi ani!! Cand? Eu unde eram?! :)
    Multumesc, Carmen draga, (si) pentru apreciere. Tu si Calin sunteti cu adevarat de apreciat - si toti cei care reusesc sa sustina astfel de provocari!
    Cat m-am macinat atunci! Voiam MFC, dar a trebuit sa fiu sincera, si cu mine si cu tine si cu toti cei care, de regula, participa la MFC... Si cat m-am bucurat ca a preluat Calin jocul, desi la inceput am ezitat sa mai particip... Acum ma bucur ca il preiei tu, din nou! :)
    Calin s-a angajat si intr-un proiect nou: https://www.piartvision.com/
    E un proiect interesant si solicitant. Atunci a fost momentul in care m-am gandit ca s-ar putea sa nu mai poata face faţă la toate cele pe care le are de facut, la care se adauga si dezamagirea (fireasca, zic eu) participarii scazute la MFC...
    Acestea fiind spuse... sa vina PRIMAVARA! :)
    Si aici ploua... Dar asa e primavara, capricioasa. :)
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este - daca nu prelua Calin Miercurea fara cuvinte, nu stiu zau daca s-ar fi încumetat altcineva si astazi nu am mai fi avut MfC...
      Sa vina primavaraaaa!
      La noi de doua saptamani s-a încalzit si s-au înverzit campurile. Duminica au fost 18 grade, am iesit la plimbare in Gradina Botanica. Astazi insa a batut vantul, puternic, si s-a racorit. Meteorologii spun ca vremea se va raci in continuare si ca pana la urmatorul weekend vom avea parte de ploi si temperaturi de doar 6 grade! Tja... Abia in mai putem spune cu adevarat ca vremea a devenit stabila, pana atunci, suntem pregatiti sa sarim de la o extrema la alta!
      Mi-a zis mama ca a vorbit la telefon cu mama ta (despre înmormantarea Doamnei Nina) si ca in Brasov a plouat cu galeata...
      Pupici cu drag, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  3. Multumim, Calin! Nu e vina nimanui, pur si simplu e greu uneori sa fii constant.

    Carmen, spor in reluarea noii rubrici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand facem bilantul mereu ne intrebam cand a trecut timpul?
    Si mie mi s-a parut ca jocul a continuat firesc. Perfectiunea nu exista decat la nivel de dorinta de a tinde spre ea. Dar cum spuneam candva la o duzina, uneori prea multa perfectiune... strica!
    Ii multumesc si eu lui Calin pentru ca a gazduit acest frumos joc si tie pentru ca l-ai creat si il faci posibil in continuare!
    Sa avem descoperiri cat mai frumoase cu putinta!
    O saptamana minunata, Carmen draga! La buna reauzire! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la buna reauzire Suzana draga. Pupici si ganduri bune <3

      Ștergere
  5. Dragii mei,
    Vă mulțumesc și aici pentru întâlnirile din fiecare zi de miercuri a ultimelor vreo 120 de săptămâni.
    Să fie cu bine în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie cu bine în continuare, asa cum zici!
      Tie, succes cu proiectele pe care le ai acum de rezolvat! Numai bine!

      Ștergere
  6. Uuuu, ce dragut, partea proasta e ca eu nu ies din casa si-s ocupata si nu o sa am cum sa fac poze/mai ales sa respect provocarea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tja, daca nu se potriveste saptamana aceasta, poate ni te alaturi la joc saptamana viitoare. Te asteptam, cu drag! :-)

      Ștergere
  7. Mulţumim, Carmen! Numai bine îţi doresc şi să ne întâlnim cu bine de fiecare dată!
    Întrebare: rămâne cum spunea Călin în legătură cu temele? Adică nu e o regulă, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, singura regula la "Miercurea fara cuvinte" este ca postarea sa nu contina text scris. In rest este orice permis :-) Te pup

      Ștergere
  8. Sărut mâna, dragă Carmen, pentru revenire și pentru preluarea „Miercurii fără cuvinte”. Nu e deloc simplu și ușor să duci, săptămână de săptămână, o asemenea întreprindere, care necesită și timp și răbdare și inspirație, și... Mulțumiri din suflet și lui Călin, pentru tot ceea ce a făcut în acești doi ani și ceva. Mi-au plăcut provocările propuse în fiecare săptămână. Ideea a fost un exercițiu util și plăcut de imaginație și creativitate.
    Numai bine, cu mult drag și să ne revedem sănătoși aici! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult Alex draga ca ai ramas participant fidel, tu esti unul din acei câtiva participanti la MfC de la începutul-începutului. Multumesc tie deasemenea!
      Cu drag te voi astepta în continuare sa ne prezinti fotografii din viata voastra de zi cu zi, daruindu-ne o frântura din clipele frumoase alaturi de familia ta.
      Ganduri bune si pe mai târziu... ca peste 2 ore e miercuri! ☺

      Ștergere
  9. Oooo! Ce surpriza placuta o data cu primavara, nici nu stii cat ma bucura revenirea ta, Carmen! Si cat ma tenteaza :))
    Parca lucrurile se aseaza la locul lor, amintind de vremurile cand ne regaseam aici multi si dornici de a impartasi ce ne place, ce ne bucura, ce ne inspira :)
    Felicitari lui Calin! Nu am aprticipat decat foaret putin la miercurile organizate de el dar s-a straduit si iata ca a reusit sa duca acest fenomen, pentru ca asta si este-un fenomen, mai departe :)
    Bine ai revenit, Carmen, iata ca o data cu primavara infloreste si MFC! <3

    O sa incerc ca macar din cand in cand sa ma alatur voua doar ca eu nu ma prea impac cu temele impuse si nici timp nu prea am sa-i vizitez pe cei care trec pe la mine si decat sa fiu nepoliticoasa mai bine nu postez nimic...
    Oricum, indiferent ce voi face voi trece mai des ca sa va vad...
    Mi-ai bucurat ziua! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in primul rând trebuie sa zic ca poza ta de profil este foarte sic! iti sta foarte bine culoarea aceasta la par si combinata cu bluza indigo... ai intinerit 20 de ani!
      Ma bucur mult ca ai regasit drumul spre blog intr-o zi de miercuri si participarea ta imi face o mare surpeiza si totodata onoare!
      Te pup si te îmbratisez :-*

      Ștergere