duminică, 4 martie 2018

Noaptea Oscarurilor

Noaptea aceasta se vor decerna premiile OSCAR 2018. Este a 90-a premiere!
Jumatate din filmele nominlizate nu le-am vazut, iar din jumatatea vazuta, am deja preferatele mele ;-) Pentru ca niciodata previziunile mele nu s-au potrivit cu adevaratii câtigatori, anul acesta nu ma mai pronunt :-) Abia astept sa vad cine va câriga!
Aici lista filmelor cu cele mai multe nominalizari:

12 comentarii:

  1. mulţumesc frumos pentru lista pe care ai postat-o ! bineînţeles că nu am văzut nici unul din filme ! aştept cuminte să văd şi să aflu mai multe mâine, la tv...
    dacă te uiti în această noapte la întregul show, îţi urez vizionare cât mai plăcută !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Prietna.Japoneza, as dori nespus sa vizionez decernarea Oscarurilor transmisa in direct la noi la ProSieben insa... maine trebuie sa merg la serviciu. Ma voi uita acum la inceput...
      Te pup. Noapte buna!

      Ștergere
  2. eu maine am liber, asa ca ma voi uita acum, dar nu stiu cat voi rezista ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce fericire pe tine! eu chiar daca as vrea sa ma trezesc mai tarziu si sa ajung la birou pe la ora 9:30 - pentru ca ar fi posibil, nu imi pot permite in cauza lui Leo ☺☺☺ Se trezeste la ora 6/6:30 si vrea sa il las in curte ;-) Apoi are chef de joaca. Tja, asa e viata "cu copil mic" ☺☺☺

      Ștergere
  3. chiar ma uitam si eu la ce ora va incepe transmisia pe Pro7 ca acum este filmul care a luat anul trecut Oscar:The revenant. Mie nu mi-a placut deloc filmul, au fost atatea altele superbe! Tare sunt si eu curioasa cine va lua anul acesta marele premiu!
    Vizionare placuta, Carmen draga... sau noapte buna, cum te hotarasti sa faci ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai vorbeam la telefon cu fiica mea despre Oscar- abia la ora 0:40 incepe "parada vedetelor" legatura in direct pe Red carpet. Decernarea Oscarurilor incepe abia la ora 2 noaptea - ora Germaniei.
      Cred ca daca ma trezesc mai devreme - sa zicem ca pe la 5:30, tocmai se vor decide disciplinele cele mai importante ale Oscarului.
      Inca nu imi e somn - asa mi se intampla mereu duminica, dar luni dimineata oh! Urata zi lunea! ☺☺☺
      Vizionare placuta Codruta draga! sau/si noapte buna! ☺☺☺

      Ștergere
  4. Si eu sunt curioasa care filme vor primi premii. In general, gusturile mele nu prea se potrivesc cu ale celor care hotarasc. A fost o vreme cand cautam sa vad filme premiate dar... am constatat ca nu ma atrag toate - poate ca jocul actorilor e foarte bun, poate ca e scenariul bun dar nu-mi place filmul. :)
    Din lista pe care ai scris-o m-au interesat cateva filme dar numai "Dunkirk" si "Coco" sunt pe "lista". :)

    Iti doresc sa ai o zi usoara, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parerea mea este ca anul acesta prea multe filme biografice sunt in concurs si.... atunci ma inreb ce se premieaza? scenariul sau povestea de viata? intepretarea artistului sau talentrul de a imita? apoi ideea ca nu premiezi un film biografic suna ca si cand viata acelei personalitati nu a fost sufcient de interesanta :(
      Eu spre exemplu nu am vrut sa vad "I, Tonya" pentru ca e inspirat din viata Tonyei Harding... poate ca este un film superb, dar...
      Te pup Diana draga. O noapte frumoasa sa fie!
      Imbratisari si pupici de la trio pentru trio <3

      Ștergere
    2. Sunt unele filme biografice care nici mie nu-mi plac... pentru ca nu ma intereseaza "domeniul" in care "evolueaza" un om sau altul...
      *
      Am vazut, azi-noapte, Dunkirk si Darkest Hour (in aceasta ordine - ar fi fost interesant sa vad prima data D.H. - ar fi fost ca o continuare). Am aflat acum cateva minute ca cele doua filme au luat ceva premii - chiar ma gandisem ca Dunkirk ar merita, macar pentru final :) desi... la un moment dat, un soldat care era in apa plina de petrol aparuse murdar pe faţă, apoi curat-curat si iar murdar (nu s-ar fi putut spala cu apa plina de petrol. :) Amanunte... :) Filmul a fost fain, dar ceea ce reprezinta e de groaza.
      Poate mai amanam, dar am aflat de la tine ca sunt nominalizate si daca tot aveam "timpi morti"... :)
      *
      Nici eu nu m-as uita la I, Tonya. :) Am vazut filme cu Sonia Henie, dar nu biografic - si mi-au placut. :)
      *
      Mai trebuie sa vad "Coco". :) The Shape of Water nu ma atrage deloc - imi plac filmele gen fantezie dar... depinde de fantezie. O sa incerc, totusi - poate rezist mai mult de 30 de minute. :)

      Zi frumoasa iti doresc sa ai, Carmen draga!
      Pupici si imbratisari, cu drag, de la trio pentru trio. <3

      Ștergere
    3. exact asa simt si eu, Diana draga!
      Dunkirk nu am vazut, insa Darknest Hour am vazut... inseamna ca am nimerit ordinea buna de vizionare? ☺☺☺ cool! Mersi!
      ☺☺☺ cat despre gafe din filme ☺☺☺ exista pe youtube Top 10 cele mai mari greseli - ceasuri moderne filmate in prm-plan in timpul unui film de epoca, frizuri diferite ale actorilor in scene succesiv lipite, etc, etc ☺☺☺ Insa de obicei nu bagam de seama aceste amanunte, pentru ca suntem in acea secunda atenti la cine stie ce alt detalui, putini au asa spirit bun de observatie.
      S-a intamplat la un seminar la care am luat parte (de firma mea trimisa) sa ne fie testata perspicacitatea si spiritul de atentie. Intr-un filmulet de 10 minute erau 10 greseli - trebuia sa le descoperim ☺☺☺ din 20 participanti, doar cativa au observat 1-2 greseli, in rest, nimeni nu a bagat de seama vreo ciudatenie, cu toate ca ne-a fost atrasa atentia!

      Legat de "Shape of Water"... e adevarat ca este o poveste, o fantezie, însa scenaristul si regizorul au incercat sa comunice cu adultii prin simboluri.
      Apa apare în acest film de cateva ori în abundenta: la începutul filmului, pe la mijloc in secventa cu baia si spre finalul fimului pe timpul ploii torentiale, la malul canalului, pentru ca apa reprezinta aici o granita, o linie care separa diferitele minorități. Practic, filmul este un apel la toleranta, la omenie. Creatura simbolizeaza toate acele minoritati neacceptate de societate, neintelese, stigmatizate si considerate anormalitati. De altfel si personajul Elisa Esposito,tânara femeie muta, este incdrata de majoritatea concetatenlor la "anormali". De aceea, dragostea celor doi reprezinta in film gingasia iubirii interzise, nonconformiste.

      te pup draga Diana. Ganduri bune si pupici, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  5. Nu le-am vazut, asa ca multumesc pentru listuta. Ella a prezentat ideea primului film si recunosc ca ma atrage suficient de mult ca sa-l caut.
    Iar dupa titlu, parca m-ar atrage si Star Wars! :D Sunt curioasa ce au mai inventat!
    Pupici, draga Carmen si o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmul merita vazut, mai ales asa cum te cunosc eu pe tine, Suzana draga, tie iti place sa cauti simbolistica unei romante. Si acest film este plin de simboluri.
      Am citit undeva legat de titlul filmului explicatia: "Apa este mediul diversității fundamentale a vieții". Comentând semnificația apei eponime, del Toro a declarat într-un interviu: "Apa preia întotdeauna forma recipientului. Pe cat de blândă este/pare, pe atât este și poate sa fie forța cea mai puternică și cea mai deformabilă din univers. Dar pentru dragoste? Chiar si iubirea poate lua orice formă, fie pentru un bărbat, o femeie sau o creatură. Îmi plac filmele care se eliberează și spun: Este bine să fii cine ești. "
      te pup Suzana. O saptamana minunata sa ai!

      Ștergere