duminică, 22 aprilie 2012

Ziua Pământului

Ziua Pământului - sărbatorită la nivel mondial, este dedicată creşterii gradul de conştientizare şi de apreciere a mediului natural al Terrei. Data de 22 aprilie reprezinta ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, la nivel mondial, sărbatoare ce a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. Douazeci de ani mai târziu, în anul 1990, au participat peste 200 milioane de oameni din 141 de țări.
La conferinţa ce a avut loc pe data de 20-22 aprilie 2010 în Cochabamba, au participat mai mult de 30.000 de reprezentanţi din peste 140 de ţări si discuţiile au implicat numerosi experţi şi organizaţii non-guvernamentale, în căutarea celor mai eficiente solutii pentru împiedicarea schimbarilor climatice cauzate de intervenţiile umane necugetate şi de a opri efectul de încălzire a climei cu mai mult de 2°C. Tot aici, s-a cerut tărilor dezvoltate să reducă emisiile de CO2( cu 25-40%, până în 2020) şi s-a propus plata cheltuielilor de 6% din bugetul lor anual într-un fond climatic global, planuri aprobate ulterior la conferinţă de la Cancun/2010 (unde s-a semnat primul acord internaţional obligatoriu cu privire la măsurile de protecţie a climei). Ziua Pământului 2010, a fost una din cele mai ample manifestari, la care s-au alăturat sute de milioane de oameni din 184 de ţări, în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. 
Google celebrează Ziua Pământului 2012 cu un Doodle animat. 

Cântăreţul si compozitorul americana John Denver, a lansat în 1990 albumul "Earth", din care cel mai cunoscut cântec este "Celebrate Earth Day, everyday". O alta superba melodie cu titlul "Earth Song" a fost lansata de Michael Jackson, în anul 1995 (HIStory – Past, Present and Future Book I).   
Vă invit să ascultaţi melodiile, să meditaţi şi... să celebraţi Pământul, în fiecare zi.
(postare înscrisa la rubrica Life in Pictures - Costin Comba)

16 comentarii:

  1. Minunat ! La multi ani pamanteanco !

    RăspundețiȘtergere
  2. Citindu-va gandurile, doamna Carmen, asternute aici si acompaniate de muzica minunata si atat de sensibila, pe care ati ales-o, m-am emotionat pana la lacrimi. Trebuie sa-i fim recunoscatori pamantului si sa-l ingrijim, pentru ca el ne da atate lucruri. Noi avem nevoie de El! El este atat de recunoascatori cu noi!
    O zi minunata va doresc, doamna Carmen, impreuna cu toti cei dragi ai dumneavoastra. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulți ani bătrânului nostru Pământ! Și dacă toți am fi mai grijulii cu el, i-am mai lungi zilele, cu siguranță...
    I-am dedicat și eu o postare Pământului și m-am gândit și eu, ca și dumneavoastră la Cântecul Pământului... :)
    O zi frumoasă!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Muzica da farmec textului, iar cuvintele dau farmec evenimentului. Nu stiu cum altcumva sa descriu articolul. Sincere...felicitari! Ciprian

    RăspundețiȘtergere
  5. In acest caz, se cuvine un la multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  6. Va felicit doamna Carmen pentru postarea minunata....o problema foarte importanta:poluare.Mediul trebuie protejat cat mai bine,iar prin aceasta zi speciala se atrage atentia foarte bine, astfel poate se va trata mai serios acest subiect care este inabusit mereu de dezvoltarea industriei si a diferitelor demenii.
    O duminica frumoasa va urez!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos! Ar trebui cu totii sa tinem aceasta zi si sa o sarbatorim asa cum se cuvine! O duminica frumoasa iti doresc Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai sarbatorit frumos si cu mult suflet aceasta zi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Apreciez din tot sufletul aceasta zi dedicata
    Pamantului pe care toti trebuie sa-l mai si ocrotim
    pentru tot ce ne daruieste el ,iubesc locurile
    natale si micuta mea gradina cu multicolorele ei
    culori!

    RăspundețiȘtergere
  10. tare frumos! s-ar cuveni sa spunem: "La multe milenii, sa ne traiesti Pamantule!" (asta depinde de noi in mare masura)

    RăspundețiȘtergere
  11. Da,CARMEN,este o inițiativă binecuvântată !
    Bine ar fi că noi să respectăm mai mult pamântul acesta pentru că deocamdată nu este sigur că avem alternativă !
    Să ne băgăm mințile în cap !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. ar trebui sa fie Ziua Pamantului in fiecare zi...asta depinde de fiecare dintre noi dar nu doar de noi...
    inspirata si documentata postarea ta...felicitari Carmen!
    o seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sarut mana Carmen!
    Natura are nevoie de ajutorul nostru mai mult decat vrem noi sa credem.
    Felicitari pt postarea ta!

    RăspundețiȘtergere
  14. buna! ajung cam tarziu, dar sper sa fiu iertata :)
    da, am remarcat ieri minunatia imaginilor pregatite de Google. foarte frumoase. mi-au placut mult. la fel si aceste melodii. multumiri!
    Earth Song al lui M.J....nici nu ma simt vrednica sa il comentez. e ceva dureros de frumos, pot spune.
    o zi placuta, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  15. Stimata doamna Carmen, PROFUNDE MULTUMIRI si de la Brasov pentru acest coltisor de bun-simt oferit de dvs, pentru gestul mai mult decat laudabil de a ne reaminti ca Pamantul-casa noastra comuna merita CEL PUTIN o zi pe an in care sa ne oprim un moment si sa reflectam la atitudinea noastra fatsa de ea!! MULTUMIRI deasemenea, si pentru faptul ca nu L-ati uitat pe INGERUL MICHAEL JACKSON, incluzand in aceasta pagina o particica din INEGALABILA Sa creatie pusa in slujba sanatatii planetei si a omenirii !! La fel de mult ar merita scos la lumina si poemul ,,Planet earth”, recitat chiar de EL, intr-o rostire de exceptie, cu o intensa traire si cu un glas CERESC, de-a dreptul vindecator in launtru. Sunt fragmente din ADEVARURI legate de EL, care TREBUIE asezate la loc de cinste, aparate si raspandite, intr-un umil gest de cinstire cuvenita si de alinare macar a uneia din cumplitele rani pricinuite LUI de instrumentul de intunecare a mintii – presa. Este imensa nevoie de OAMENI ca dvs, VERTICALI si INTEGRI intr-o lupta deloc egala cu fortele intunericului. ( Athina-Aurelia Costea )

    RăspundețiȘtergere