luni, 13 martie 2023

And the Oscar goes to... - Clubul Cinefililor

Gala Oscar 2023 a început la ora 1:00 / ora Germaniei, ora la care eu am dormit profund. M-am trezit la ora 4:00, exact cât sa mai apuc 45 minute live... A fost bine si asa ;-) Am vazut doar trei categorii: 
Best Actress: Michelle Yeoh – "Everything Everywhere All at Once" as Evelyn Quan Wang 
Best Picture: "Everything Everywhere All at Once" – Daniel Kwan, Daniel Scheinert, and Jonathan Wang 
Best Director: Daniel Kwan and Daniel Scheinert – "Everything Everywhere All at Once". 
Evelyn Quan Wang a purtat o rochie alba, ca din pene de lebada. Silueta ei fragila s-a potrivit perfect, a urcat pe scena cu o gratie deosebita. M-am bucurat pentru ea pentru ca am reusit sa vad vineri filmul pe Amazon si mi-a placut. Este destul de greoi, dar are mesaj (multi critici spun ca filmul nu transmite nimic?! Ba tocmai, pentru mine mesajul a fost foarte clar!) si este impresionant. Filmul a câtigat 7 din cele 11 categorii la care a fost nominalizat.
Regizorii "The Daniels"- cum au fost botezati, au fost invitati pe scena pentru a li se înmâna Oscarul, au multumim emotionati tuturor celor care i-au sprijinit in realizarea acestei pelicule. Pentru ca urmatorul Oscar a fost cel pentru "cel mai bun film", intreaga echipa a filmului "Everything Everywhere All at Once" a urcat pe scena. Acest film a câstigat si la categoriile Best Supporting Actor - Ke Huy Quan, la categoria Best Supporting Actress - Jamie Lee Curtis (a avut orochie superba, culoare sidef-sampanie), categoria Best Original Screenplay si Best Film Editing.
Filmul "All Quiet on the Western Front" (German: "Im Westen nichts Neues") a câstigat la categoria Best Original Score, Best International Feature Film, Best Production Design si Best Cinematography. Am reusit sa vad si acest film sambata (pe Netflix), cu toate ca nu este genul care m-ar fi interesat - nu suport scene de razboi! De dragul Oscarului, am vazul filmul si... este unul foarte-foarte emotionant!
Filmul "The Whale" a câstigat la categoria Best Makeup and Hairstyling si Best Actor - Brendan Fraser, în rolul lui Charlie.
Mi-a placut faza din final! Moderatorul  a multumim spectatorilor, le-a urat drum bun spre casa si a iesit de pe scena, prin culise, unde era un panou ca la sport, pentru tinut scorul, manual. Panoul s-a intitulat "Gale Oscar fara evenimente neplacute" si  Jimmy Kimmel a intors placuta cu numarul "1" ☺☺☺
(voi reveni dupa ce voi vedea reluarea emisiunii - sa povestim despre toalete)
UpDate: nu îndraznesc sa pun fotografii de la Gala Oscar, ma feresc sa pun fotografii "straine" pe blog, pentru a nu încălca legea licențelor... Nu stim niciodata cum poate fi interpretat, chiar daca mentionezi linkul unde se gasesc datele in original. Cateodata este asa, ca poti sa preie tot articolul cu link, dar nu sa "tai" doar imagini sau frânturi de text...Aici am gasit câteva prezentari 

Michelle Yeoh - rochie albă Dior Haute Couture... superba! ♥ 
Jamie Lee Curtis - rochie sampania-sidef, cu perle si pietricele... superba! ♥ 
Cara Delevingne - rochie rosie Giambattista Valli Haute Couture... exagerat de voluminoasa! 🫤 
Sandra Oh - rochie mustar-oranj Giambattista Valli Haute Couture... stil oriental (mi-a amintit cumva de Visând la Jeannie /I Dream of Jeannie) 🫤 
Lady Gaga - rochie neagra cu corsaj si mâneci lungi, transparente 🧐 
Danai Gurira - rochie "clasica" neagra, foarte eleganta (coafura - un turn) ♥ 
Michelle Williams - rochie albă eterică Chanel... absolut diafana! ♥ 
Nicole Kidman - rochie din paiete, Giorgio Armani Privé, cu rozete enorme pe umăr și șold, schlit de jos pâna la coapsa, cu un brat gol si altul cu mânca lunga... interesant 🫤 
Angela Bassett - rochie mov-purpur... superba! ♥ 
Rihanna - care este însarcinata cu al doilea copil, a purta o rochie neagra, pentru gustul meu extravaganta! „Domina“-Look - zic eu, total contar Pregnancy Look... 🧐 
Cate Blanchett - rochie matase Atlas, partea de sus albastra si partea de jos neagra. 👍 
♦ Poate cea mai extravaganta aparitie a fost cântăreața și compozitoarea nominalizată la Oscar- Tems ☺ rochia ei a fost ca un halat alb cu guler extrem de înalt, astfel încât, în timpul ceremoniei de premiere, cei care au avut locuri în spatele ei nu au putut sa vada ce se întâmplă pe scenă! 
♦ Barbatii... majoritatea au purtat costume negre, sacou cu rever sal si matase, camasa alba, papion.

Morgan Freeman a purta o manusa neagra - pentru ca in urma unui accident de masina, a avut bratul rupt si acum trebuie să poarte o mănușă de compresie pentru a preveni acumularea sângelui în mână. A foat însoti de actrita Margot Robbie (care a purta o rochie neagra din paiete, superba aparitie! ♥)

10 comentarii:

  1. Dacă va ti la o oră rezonabilă pentru mine mă voi uita și eu la emisiunea in reluare. Când eram mai tânără nu ratam nicio Gala Oscar...ma uitam de la început până la final... Cunoșteam actorii și filmele.... acum pot sa spun că sunt tufă de Veneția 😂😂
    Mulțumesc pentru acest articol! O săptămână frumoasă să ai!😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga... si eu sper sa prind o reluare frumoasa. Alti ani, dadeua mereu reluari, chiar si numai bucatele, dar anul asta... moderatorul a multumim spectatorilor, le-a urat drum bun spre casa si a iesit de pe scena, prin culise si televiziunea a intrerupt brusc si a trecut la emisiuni "normale" fara comentarii sau retrospective... Am fost tare mirata. Cu toate ca anul acesta al doilea mare film a fost cel german, nu s-a facut nicio publicitate, niciun comentariu... Nu am inteles de ce austeriateta aceasta?!?
      Te pup. O saptamana minunata sa ai!

      Ștergere
  2. Am dormit cu talent, nu aş fi putut sta oricum, trezirea e la ora 6. Dam am aflat cam ce era de aflat. Nu am văzut încă filmul All quiet... zici că e frumos? Mă uit ;)
    Potecuţa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt "moarta de oboseala" sunt la birou pâna la ora 17, trezita de la 4! ☺☺☺
      Filmul german "All Quiet on the Western Front" este... cum sa zic, ti se rupe sufletul!!! Dar istoria se repeta si uite ca astazi suntem, spun eu, intr-o situatie asemanatoare - este vorba despre alte tari si alt armament, insa... "carnea de tun" este aceeasi. Cine are de suferit?! Tot nevoiasii, ca bogatasii nici nu simt ca ar fi razboi! Este un film trist!
      Te pup Potecuta ♥

      Ștergere
  3. Ahhhhh Everything Everywhere All at Once.... hai ca nu sunt chiar atat de deconectata de tot :)))). Nu am vazut filmul, dar o urmaresc pe J Lee Curtis pe Instagram si, desi intru pe acolo din an in paste, am vazut cateva imagini legate de filmul acesta. M-am uitat acum pe trailer si cred ca mi-ar placea sa il vad. UU dar ce ma bucur ca au luat premii ea si M Yeoh!! :). Foarte tare!
    Abia astept sa vad si poze cu tinutele si sa ne mai povestesti cate ceva - desigur ca m-as putea uita si pe net, dar ... ca sa fiu foarte sincera, cam evit....:))). Desi as putea sa ma uit pe Instagram.. hmmm ia sa vedem.

    Pup cu drag!! :*

    ps: cum sa nu transmita nimic? :))))))) pe bune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu au transmis nimic, nici in reluare Atat doar, uu repetat un Videoclip scurt despre filmul German castigator😯 Postul privat de televiziue Pro7 a transmis in direct si apoi a oferit in Mediathek inregistrarea... Da, tare ciudat!
      Aici nici despre patinaj sau gimnastica nu transmit nimic la TV!!! Imi lipsesc mult emisiunile acestea... In schimb, transmit ore in sir Biathlon, sarituri cu schiurile, Slalom, Bob... Am "alergie" cand se uita Helmut 😜😁
      Te pup. O zi buna 😘

      Ștergere
    2. Ihhhh mie imi place tare mult patinajul artistic .. Ah da si gimnastica imi place (mai ales cand sunt exercitii la sol). De cand nu am mai vazut... noroc ca mai prind cate un fragmentel pe net, din cand in cand.

      Am vazut acum actualizarea si iti multumesc pentru link- m-am uitat pe el sa vad toaletele :).
      Puuup cu drag

      ps: ah si pentru Brendan Fraser ma bucur ca a castigat :)

      Ștergere
  4. Deci 😊 merita sa vad filmul german. Sunt fan "filme Hollywood" dar in ultimii ani n-am prea avut ce alege (mai ales ca prefer filmele "de actiune", thriller, politiste s.a. de gen).
    Multumesc pentru info. Stiu cine sunt Jamie Lee Curtis (imi place tare mult) si Brendan Fraser. 😊

    Iti doresc sa ai o saptamana linistita, Carmen draga! ❤ Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! ❤ 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, filmul este foarte bun...
      Ieri seara m am uitat la un Thriller 😜😂 de ani de zile nu m am mai uitat la un film din acesta categorie, le evit.Na Bine, a fost horror-comedy Freaky 😁😂 Nu a fost f. Rau 😜
      Pupici si imbratisari, de la Trio pentru Trio 😘😘😘

      Ștergere
  5. Un adevărat spectacol decernarea premiilor 👍
    Pupici 1❤️

    RăspundețiȘtergere