Eu descojesc merele, le scobesc cotorul si le scot semintele, umplu orificiul cu zahar brun si cateva stafide, deasupra presar zahar vanilat si pulbere de scortisoara si pun merele în cuptor, la 180°C pentru trei-sfert de ora. Pentru mai multa aroma, pun coaja de mar (rulata ca un trandafir) alaturi de mere, în vasul de copt ♥ Merele sunt delicioase ♥
Ce-avem noi aici?!
RăspundețiȘtergereStiu ca e un desert delicios si usor.
daaa, foarte simplu si... mai sanatos decat orice prajitura :-)
ȘtergereFoarte bune! Super! :)
RăspundețiȘtergeremega super :-)
ȘtergereCe minunat desert. Nici nu stiu de ce nu fac asa ceva aromat!
RăspundețiȘtergereMultumesc, draga Carmen pentru reteta si reamintire! Pupici si o saptamana frumoasa!
pupici Suzana draga. O saptamâna minunata!
ȘtergereMultumeeeesc! Preferatele mele! O saptamana bucurii aromate!
RăspundețiȘtergerete pup. O saptamâna minunata!
ȘtergereCe delicii pentru papilele gustative dar ce arome îmbătătoare capătă casa!
RăspundețiȘtergereEu las merele în coajă și le umplu cu o linguriță dulceață și miez de nucă😋.
Start bun și spor în toate!
Te îmbrățișez! Pupici!
Suna delicios! O sa incerc si eu. :)
Ștergerehhhm Gina draga, delicios suna... La calorii nu ne mai gandim deloc, cand ni se ofera asemenea bunatati :-)
ȘtergereTe pup. O saptamâna minunata!
Florina, am avut cativa ani un borcan cu dulceata de de nuci, m-am tot uitat la el si am luat din cand in cand sa gust, pe varful unei lingurite... Bomba de calorii! ☺☺☺
ȘtergereCombinata cu marul copt, cred ca ar fi absolut delicios totul!
Un desert delicios! Umplutura noastră favorită sunt câteva stafide, peste ele nuci date prin mașină și puțin zahăr. Și le coc în coajă, nu decojite. Oricum ar fi preparate, însă, merele coapte sunt minunate. Mulțumesc pentru aducerea aminte!
RăspundețiȘtergereSăptămână excelentă, dragă Carmen!
suna excelent... insa nuci mie nu mi-au mai incaput ☺ ca orificiul din mar nu a fost decat atat cat sa scot cotorul si samburii. Cand am mere cu coaja subtire, nu le descojesc inainte de copt, insa mie imi place fara coaja... e mai cremos ☺
ȘtergereTe pup. O saptamâna minunata!
Mmmm, mulţumesc pentru reţetă! O voi încerca chiar în seara asta ;)
RăspundețiȘtergeresper ca ai savurat o portie buna :-) pupici
ȘtergereDa, chiar am făcut. Cu scorţişoară, nucă pisată, zahăr. Am pus şi nişte frişcă după ce s-a răcit... delicios, mulţumesc pentru idee!
Ștergereooo, ma bucur Potecuta 🤗 sa va fie de bine 😘
Ștergerece bunatate!
RăspundețiȘtergeream furat o portie! :*
asa trebuie... ca de aceea am pus aici, la dispozitia prietenilor ;-) te pup
ȘtergereEu mere si gutui mai pun deseori in cuptorul de la soba. Insa vreau sa incerc si reteta ta, Carmen. Arata delicios!!!! O saptamana minunata! :*
RăspundețiȘtergereFlorina draga, eu am avut 3 gutuii si saptamana trecuta mi-am facut sos de gutui ♥ O bunatate... am mancat nu doar cu friptura, ci am mancat a doua zi chiar si numai cu piure de cartofi ☺
Ștergerete pup. O saptamâna minunata!
Cum prepari acest sos de gutui, Carmen? Imi povestea bunica mea, ca strabunica mea(mama sotului ei) era foarte priceputa la gatit, facea tot felul de preparate. Iar unele dintre retetele ei erau: mancarea de gutui, de praz, pogăci cu must ... Iar din ce m-am documentat, acestea sunt retete foarte vechi. Din pacate bunica mea nu isi mai aduce aminte cum le prepara, dar cica erau delicioase. Sa cauti pe facebook: Grădina Istorică, e o pagina fascinanta de retete foarte vechi.
Ștergerenu te am uitat 🤗 o sa scriu un articol pe tema sosului, Florina draga
ȘtergereMultumesc, Carmen! <3 Cand poti tu :) Eu vreau sa incerc sa fac si limoncello, apoi tiramisu cu limoncello. Matusa mea face limoncello, ii iese asa bun. E un bun digestiv.
Ștergeregata, am scris reteta de sos de gutui ☺
ȘtergereLimoncello este unul din lichiorurile mele preferate. Eu l-am descoperit acum vre-o 10-12 ani. Fetele mele erau la liceu de limbi straine si una din ele toacmai facea prin scoala, un schimb de experienta cu o alta clasa de elevi dintr-un liceu omolog din Ferrara- Italia. Fetita care a stat la noi o saptamâna, mi-a adus cadou o sticla de Limoncello si un serviciu pentru servit Limoncello, dintr-o sticla usoara si fina. Atunci ne-a spus ca acest lichior este o traditie italiana si eu cum iubesc gustul de lamaie, mi-a placut imediat. De atunci, cumpar mereu în concediu, de la Lago de Garda (de pe lânga Verona), din Toscana sau Napoli :-) Nu am facut niciodata în casa, dar ceea ce cumpar eu are calitate foarte buna. Am mereu în casa o sticla de Lomoncello ☺
Multumesc, Carmen! Wow! Ce dragut din parte fetitei! Da, exact, este o bautura traditionala italieneasca. Una dintre matusile mele locuieste in Franta, iar cam de 2 ori pe an vine acasa la parinti. Iar acum 3 ani, de sarbatori, ne-a servit cu acest lichior preparat de ea, asa am aflat de aceasta bautura. Daca doresti, pot da copy paste la retea trimisa de ea.
Ștergerehttps://www.youtube.com/watch?v=9m74aBS5Alo&fbclid=IwAR0tSzRPBdT57EiGpmlH1qe7cG-DBZZ8tkWqBJUPu9iImwpqNZiqR3932YY
Multumesc inca o data pentru sosul de gutui! <3