vineri, 31 ianuarie 2020

Pasărea cântătoare - Provocare muzicala

Melodia "Songbird" face parte de pe albumul cu acelasi nume al cântaretei americane Eva Cassidy.
Duminica - pe 2 februarie, Eva Marie Cassidy ar fi împlinit 57 de ani, însa artista a pierdut lupta cu cancerul de piele pe când avea doar 33 de ani... s-a stins una din cele mai frumoase voci de jazz si blues ale lumii. O voce unica, calda, puternica si încarcata de emotie.

Albumul "Songbird" a aparut în anul 1998, la doi ani de la decesul Evei. Cinci piese - "Wade in the Water", "Wayfaring Stranger", "Songbird", "Time is a Healer" și "I Know You by Heart"- sunt de pe albumul "Eva by Heart". Patru piese - "Fields Of Gold", "Autumn Leaves", "People Get Ready" and "Oh Had I a Golden Thread"- sunt de pe albumul Live at Blues Alley. Melodia „Over the Rainbow”, este din albumul "The Other Side". Albumul de compilare a fost certificat cu AUR de către CRIA în 2003. Datorita vânzarilor ce depășesc un milion de exemplare, albumul a fost certificat cu Aur de către RIAA în 2001 și Platina în 2008.
"Songbird" este o melodie lansata de grupul rock americano-britanic Fleetwood Mac. A apărut pentru prima dată pe albumul Rumors din 1977 și a fost lansat ca versiunea B a single-ului „Dreams”. Este una dintre cele patru melodii scrise exclusiv de pianista Christine McVie pe album.
Melodia "Songbird" a fost interpretata cu succes si de marele cântaret country Willie Nelson, dar si de debutanta Shanna Goodhead, la emisiunea-concurs "The X-Factor" 2009.
❤️ Friendship Friday ❤️ Created with Joy ❤️

6 comentarii:

  1. Incredibilă voce, un talent imens! Păcat... mare păcat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase versuri! Nu stiu daca e prima data cand ascult un cantec de al ei, desi imi e cunoscut numele... Weekend linistit, Carmen! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o voce speciala, intr-adevar.
      Eu precis nu am auzit înca de Lauv - Tattoos Together O melodie draguta, ritmmata, vesela. Weekend minunat! :-*

      Ștergere
  3. Superbă voce, superb cântec.
    O pierdere mare. O voce, clara, cristalina, rotunda. N-o știam. Mă voi uita după ea. Multam de sugestie. O săptămână buna!♥️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie îmi plac enorm baladele ei <3 Are o voce care te unge la suflet!
      te pup :-*

      Ștergere