duminică, 22 septembrie 2013

1237 trepte spre cer

continuare la "Interferente WhatsApp", "O mie de griji", "Meloman...în Bangkok", "Thailanda 1", "Thailanda2", "Krabi, micul Paradis"

Wat Tham Sua este numele celui mai important templu din regiunea Krabi. Templul în sine este un simplu loc pentru meditatie, dar ceea ce i-a adus renume, este drumul spre acest templu. Exista 1237 trepte pâna la platoul pe care se înalta o statuie de 30 metri, care-l reprezinta pe Budda. Acest drum trebuie parcurs în arsita soarelui.
În plus trebuie sa fii atent permanent ca grupul de maimute ce alearga liber în zona sa nu-ti fure ceva - rucsacul, esarfa, ochelarii de soare sau sapca :)

Maimutele care au pui nu trebuiesc provocate, pentru ca ataca! Adela a vrut sa fotografieze mai de aproape una din maimutele care-si purta bebelusul prins pe burta si doar printr-o minune a scapat nemuscata!

Urcarea este anevoioasa, treptele au în medie o înaltime de 40 cm. Transpiri puternic, îti simti pulsul zvâcnind în tâmple si parca te simti jignit de tânatul Thai care încearca sa te depaseasca. Respiratia lui e normala, de parca urcatul scarilor este pentru el drum drept! Explica în engleza ca merge la templu cel putin o data pe luna, apoi zâmbind trece mai departe.
La scara cu numarul 1000, faci o scurta pauza. Vezi cum îti tâsneste apa din piele prin toti porii. Îti faci curaj, nu mai sunt decât 237 de scari!


Ai ajuns! Efortul s-a meritat, privelistea este senzationala! Nu sunt multi oameni aici în vârful dealului.
La templu este într-adevar pace si liniste.

Bastinasii se descalta, depun flori, aprin betisoare parfumate si se roaga.
Turistii dau ocol statuii gigant si fac fotografii. Panorama este unica! Cât vezi cu ochii, numai frumuseti! La baza dealului se-ntinde verdele padurii tropicale, în sus albastrul cerului senin si lânga tine, straluceste Budda cel urias, concurând cu soarele.

9 comentarii:

  1. Foarte frumos, o adevarata spendoare e acest templu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cate minunatii exista pe acest Pamant!!
    Tineretea le este aliatul cel mai de pret alaturi de antrenamentul zilnic pe care-l demonstreaza acest urcus dificil.
    O zi frumoasa, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foartee Frumos!
    Iti doresc o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. E ca in povesti acolo, asa mi se pare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca e o destinatie de vis,eu tot ce am vazut in ultima vreme mi s-a parut fad...comparand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca pentru a admira panorama aceea si stauia imensa a lui Buda merita cu prisosinta sa se urce toate acele trepte. Le-as urca dintr-o suflare. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu a; putea s[ le urc dintr-o suflare, ci cu poticneli. Dar le-aş urca, cu siguranţă!

    RăspundețiȘtergere
  8. Uau! La toate aceste fotografii din Thailanda am tendinta de a scrie "de vis"!
    1237 de trepte... mamaaaaa! Cu toata lenea mea, cred ca le-as urca si de-a busilea numai pentru a vedea statuia dar - mai ales! - panorama!
    Imbratisari cu drag! :)

    P.S. Nu pot vedea videoclipul pentru ca iar a dat strechea in PC-ul asta! :(

    RăspundețiȘtergere