vineri, 23 martie 2018

Apoteoza Savchenko-Massot


Acesta este titlul pe prima pagina a celor mai mari reviste de sport din întreaga lume!
Cuplul Aljona - Bruno a emotionat juriul Campionatelor Mondiale de patinaj artistic (Milano 2018) si a ridicat în picioare spectatorii aplaudând. Un spectacol de vis, perfectiune, gratie, frumusete! De 22 de ori nota 10,0 si un punctaj final de 245,84 a adus aur celor doi patinatori germani.
Aljona este nascuta in Ucraina si patineaza de când a invatat sa mearga ☺ S-a stabilit în Germania din anul 2002 si aici si-a continuat marele vis, patinajul artistic. Si... patineaza ca o zâna! Constituatia eu fina (1,53 m / 46 kg) se potriveste perfect cu statura atletica a lui Bruno (1,84 m / 90 kg). Bruno s-a nascut în Franta si din 2014 s-a stabilit în Germania, devenind cetatean german. Antrenorul lor comun, Ingo Steuer este cel care a descoperit potentalul artistic al acestui "cuplu de aur". Actual, cei doi sunt antrenati de Alexander König si Jean-François Ballester. Dupa aur la Jocurile Olimpice Pyeongchang 2018, iata din nou aur la Campionatul Mondial Mailand 2018.
Tare dragalasa, Aljona a declarat într-un interviu imediat dupa ce a obtinut medalia de aur, ca sotul ei (Liam Cross - angajat în armata britanica si detasat în Oberstdorf-Germania pâna in august 2018) a rugat-o "fa-mi un copil si dupa aceea poti sa-ti continui cariera în patinaj artistic" ☺ Si pentru ca Aljona a împlinit 34 de ani, a declarat ca se gândeste tot mai seios la a deveni mamica. Este foarte probabil ca acest CM sa fi fost ultima mare competitie la care Aljona a luat parte.
Bruno are 29 de ani. Probabil ca el înca nu se gandeste la încheierea carierei... Va mai avea însa sansa sa întâlneasca o partenera atât de perfecta precum Aljona?!
In fotografii, Bruno cu logodnica lui - Sophie Levaufre, Aljona cu sotul - Liam Cross si cei doi antrenori actuali ai patinatorilor.

22 de comentarii:

  1. Superb..... pur si simplu... superb.
    Dintotdeauna am iubit patinajul. A fost primul si singurul lucru pe care mi-am dorit de cand eram mica sa il fac... :). Balet, pe gheata.
    <3
    Pupici si multumesc pentru acest moment :)!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, cred ca nu exista fetite care sa nu viseze sa fie balerine, sau balerina pe gheata! :-) si eu am visat candva, pana pe la 7 ani.
      Te pup. Weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  2. Incredibil de perfect ! Am amuțit în fața acestui adevărat spectacol artistic !
    Ămândoi au fost ca o singură persoană - cele două jumătăți ce formează întregul perfect ! Mulțumesc frumos - nu am urmărit cele două campionate (în general, nu mai suport a fi în tensiune. ..)!
    Îți doresc să ai un weekend câte mai frumos !
    Pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar perfectiune... Simbolul infinitului este tema dansului lor - un inceput fara sfarsit, o continuare perpetua, un fel de "tinerete fara de batrânete si viata fara de moarte". Sublim exercitiul celor doi!
      Te pup si eu. Un weekend minunat îti doresc! <3

      Ștergere
  3. perfectiune la superlativ, succes lor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dooooamne, ce-mi place patinajul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de privit si eu privesc cu multa placere, mai ales competitiile acestea de inalta clasa. Pe ringul de gheata insa nu e usor de loc! :-) Mai mult de o ora nu rezist niciodata - si cand zic ca nu rezist mai mult, ma refer doar la miscarea normala de deplasare in sensul acelor ceasornicului, in rand cu ceilalti patinatori amatori :-) Pfiu... si a doua zi am febra musculara! ☺☺☺

      Ștergere
  5. Tare gratiosi. Multumesc de prezentare, draga Carmen!
    Mereu gasesc noutati la tine!
    O seara faina si o duminica cat mai placuta! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, iti dai seama ca deja la primele stiri ale diminetii am fost informati prin toate mediile ca Germania a castigat aur :-)
      Pe merit deplin, asa ca este o placere sa scriu despre Aljona si Bruno <3
      O seara placuta si tie, Suzana draga!

      Ștergere
  6. Minunati!I-am tot urmarit si da, pur si simplu te lasa fara repiratie programul lor! Duminica frumoasa, Carmen! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. duminica minunata si tie Florina draga! ma bucura mult vizita ta <3

      Ștergere
  7. Desi imi place patinajul artistic (sa privesc) :) sunt ani de cand nu mai urmaresc competitiile, dar ma bucur sa aflu noutati in materie. :) Anul acesta le aflu de la tine - probabil ca nici nu le-as afla altfel, din moment ce nu mai deschid televizorul si nu mai citesc ziare (prea des). :) Multumesc.
    *
    Cand eram copii, parintii (celor care locuiam aici) ne-au facut patinoar in spatele blocului - veneau aici copii si din cartierele invecinate; era o larma de nedescris, dar ce fain era! Seara curatam patinoarul pentru ca unul dintre parinti sa traga furtunul si sa-l ude, pentru ca a doua zi sa fie super. Daca ningea, primul ajuns curata patinoarul. :) Pe acest patinoar mi-am paradit nasul, la o "coada de sarpe". :) Am dat cu nasul de gheaţă in plin! :) Nasul mi-a ramas usor "curbat" dar de patinat tot nu m-am lasat. :)) Mai apoi, nasul meu a mai suportat si altele. :) Sunt tare de nas! :)))
    Duminica frumoasa, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce dragut! eu asa un lux nu am avut in copilarie ;-) insa mergeam des la patinoarul orasului, de langa Parcul Subarini. Colega mea de banca din generala, Simona, era patinatoare. Incepuse patinaj artistic si apoi a trecut la patinaj viteza. A obtinut multe premii la concursurile cu Scoala Sportiva. Ea m-a invatat sa merg cu patinele, ei ii multumesc mereu in gand de cate ori incalt patinele ☺
      O intamplare pe care mi-o amintesc din vremurile copilariei legata de patinoar ☺☺☺ râd inca cu lacrimi de fiecare data cand imi amintesc ☺ Un alt coleg de clasa (eram la liceu, prin clasa a 10) Marius, ne-a povestit intr-o luni dimineata ca el a fost duminica la patinoar si ca si-a pus cizmele sub banca, nu a avut 1 leu pentru garderoba - multi faceau asa. A iesit pe ring si s-a distrat si cand sa mearga acasa, nu si-a mai gasit cizmele. A intrebat in stânga si in dreapta, in vestiar era o harmalaie de nedescris... a asteptat pana cand toata lumea a plecat acasa sa vada ce ramane sub banca. La final a gasit intr-un colt o pereche de papuci din guma (cauciuc) ceva intre opinci si slapi. S-a gandit... sa ii ia pe aia, ca in oras nu era pic de zapada, nu putea merge asaca cu patinele incaltat! Pe cand isi itoducea piciorul in papucii acestia ciudati, apare unul si stiga "Ba, tu vrei sa-mi furi papucii?!" i-a tras un pumn in gura si si-a recuperat opincile ☺ Marius a plecat spre casa incaltat cu patinele, si furat, si batut, exact cum vine vorba aia ☺☺☺ Pentru ca mergea prea incet, s-a descaltat de la jumatatea drumului si a pornit incaltat doar in sosete. Cand a ajuns acasa, speriat si obosit, l-au luat parintii la cearta si la urecheat! L-au pedepsit interzicându-i sa mai mearga la patinoar tot sezonul! Tja... Si luni dimineata ne povestea agitat, balbaindu-se usor din cauza emotiilor care se ridicau nin nou in el si noi, prietenii lui radeam cu lacrimi! Saracu' Marius! ☺☺☺
      Pup si eu Diana draga. O seara placuta! imbratisari si ganduri bune de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  8. This is a very useful article thanks for sharing and like me. Current Trends in Finance

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ Hey, I just met you and this is crazy
      But here's my number, so call me maybe ☺☺☺

      Ștergere
  9. Absolut minunati, un moment exceptional de plutire pe gheata! Multumesc, Carmen si iti doresc o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar plutire pe gheata. Zbor si plutire...
      O seara placuta si un start perfet in noua saptamana iti doresc si eu tie, cu drag.

      Ștergere
  10. Prima data i-am văzut la JO din Coreea, au fost excepționali, perfecțiunea întruchipată, o combinație între grație și robustețe în același timp!
    Pe muzica și dansul lor divin mi-au rezonat toate celulele din corp 😊...
    Urmăresc în acest moment gala de la Milano...le aștept showul!
    O seara minunată în acordurile dansului pe gheață!
    O săptămână plină de spor, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca exista cineva sa nu fie emotionat privind programele competitionale prezentate de Aljona si Bruno! Peefectiune si gingasie 😍
      O saptamana minunata sa ai Gina draga. Te pup 😘

      Ștergere
  11. Patinajul artistic e pentru mine toată emoția pe care simt că o are mama când privește transmisiunile directe, când se bucură alături de învingători și se întristează atunci când concurenții ratează. Îți doresc o zi minunată ca aceste imagini!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumooos! Ai reusit prin aceste cateva cuvinte sa ne transmiti si noua o emotie deosebita datorita sentimentelor unice fiica-mama. ❤

      Ștergere