marți, 31 ianuarie 2012

Supliment la Printesa roz ;)

Sa aveti o marti frumoasa, vesela si fara griji, ca Emma!




Draga Mama, dupa cum vezi, abia acum a ajuns soricelul din România, la Emma :) dar a ajuns!

Lu - daca ma citesti, vreau sa-ti spun ca Andrea - mama Emmei, îti multumeste mult pentru minunatul tricou! cu siguranta Emma îl va purta la prima lectie de balet ;)

luni, 30 ianuarie 2012

Pink monday - Printesa roz

Pentru ca o zi de luni, luuuunga si nesuferita (ce ne curmeaza "brusc" fiecare sfârsit de saptamâna), nu poate trece decât daca o coloram în roz, macar pe ici- pe colo, am sa v-o arat pe Emma, nepotica ce a împlinit deja doua luni! ;) O dulce printesa roz.

Sa vad care este contibutia voastra la Pink Mondays (tabel de înscriere la cybershamans.blogspot.com )!?!

duminică, 29 ianuarie 2012

O zi de iarna adevarata!


Dupa ce am rezolvat rapid treburile casnice, sâmbata în jurul orei amiezii, am pornit sa serbam hotarârea iernii de a poposi si pe la noi. Un strat gros de nea a acoperit peste noapte întregul oras si din teama ca mirajul de argint nu va dainui nici pâna a doua zi, ne-am grabit sa savuram frumusețea peisajului, în gradina botanica.
Am colindat aleile si le-am cautat mai ales pe acelea pe care am putut lasa noi primele urme, ascultând cu placere scrâsnetul omatului sub greutatea pasilor. Am privind cu nesaț imensitatea alba si am salutat ținuta impozanta a copacilor pudrati. Am inhalat cu aviditate aerul curat si aspru si am iscodit tacerea ghetii pe lac. În cele mai frumoase spații, am gasit locuri libere pe sezlonguri sau pe banci ;) dar nu a fost timp pentru zăbavă, mai erau atâtea de descoperit în parcul de poveste! Spre exemplu arbustii împopoțonați cu bulgari proaspeti de nea, semanând cu o plantatie de bumbac înflorit sau hamamelis-japonez, caruia tocmai îi pleznesc boboceii, lasând la iveala flori minuscule, galbene ca soarele de vara. Am admirat pamatufurile ierburilor fluturând ca un steag victorios si stoicismul ciulinilor de a nu parasi redutele albe si am încheiat plimbarea, cu o vizita în sera tropicala.
Când aerul rece si umed ne-a patruns pâna la oase, ne-am îndreptat spre restaurantul chinezesc unde am servit un meniu picant, ce nu doar ne-a încalzit, ci chiar ne-a transformat în mici dragoni ce sufla foc pe nari!

Alte imagini hibernale de vis: Haili-hailo!, Zapada, multa zapada, Baroc, rococo si multa zapada (1), Baroc, rococo si multa zapada (2), Morcovi, mere si zapada, Noapte magica, Zapada se topeste, Pinguri, Transsexualitate, Colectie de Oameni-de-Zapada, La plimbare, Ninge iar, Iarna la mijloc de martie, Hibernala, O zi de exeptie, La schi, Iarna în curtea mea, Bulgareala, Sfârsit de februarie.

Omul-de-zapada

Bucuria pe care ne-a facut-o iarna prin faptul ca sâmbata dimineata a poposit în orasul nostru, am serbat-o iesind întro plimbare în parc. Inspirati de frumusetea peisajului, nu ne-am putut stapâni pofta brusca de a face un om-de-zapada. Omatul moale s-a lasat cu usurinta modelat si în mai putin de douazeci de minute am reusit sa suprapunem cei trei bulgari uriasi de nea. Mai greu a fost sa gasim ceva ce ar putea înlocui morcovul - clasic folosit pe post de nas. N-am gasit nici pietre pentru nasturi, nici carbuni pentru ochi... dar am substituit cu succes componentele, folosind inflorescente de hortenzii uscate pe post de ochi si bobite rosii pentru a colora zâmbetul pe fata prietenului nostru si... gata a fost joaca. Câtiva trecatori adulti s-au oprit si ne-au felicitat pentru faptul ca am lasat sa zburde copilul din noi ;)



Nu-mi place sa port manusi, însa de data aceasta, marturisesc ca am simtit ca-mi pica degetele. Helmut, galant, a vrut sa-mi ofere manusile lui, dar am refuzat, pentru ca erau mari si ma împiedicau sa simt zapada. Asa ca "am purtat" mâni ton-în-ton cu jacheta ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Am promis Pandhorei ca-i arat fotografiile si postarea i-o dedic, cu drag!
Ping: Anastasia, Androxa, Ninu, Cleo, Clipe de Cluj, C.L.M., Colţul cu muzică, Cris-Mary, Dana, Dani, Daurel, Diverse, Gabriela Elena, Gândire logică, Geanina, Grupul porcilor abjecţi, innerspacejournal, Iulisa, Lolita, addicted, Alexandru, Minoki, Mirela, Max, Napocel, neuroanchiloza, Iulia, Vera, Elena, Ciprian, Alina, cypy, Sophie, Robert, Rokssana, Sara, SoriN, fewstuff, stropidesuflet, Tiberiu, tu1074, Tudor Enea, Ulise, Doru, Zamfir Pop, Zinnaida.

În sfârșit, a venit iarna!

Dimineata, când m-am trezit, de pe geamul dormitorului am avut o priveliste de vis!

Nu la fel de încântat a fost sotul meu, care a iesit la curatat trotuarul din fata casei.

Mâine va fi rândul meu, la dat cu lopata ;)

Câte un ping, participantilor la Life in pictures, înscrisi înaintea mea ;) grupul "porcilor abjecţi", nima, Diverse, anastasia, tu1074, aA, pandhoraa, Cris Mary, Pishky, KARMAPOLICE, Aurora Georgescu.

vineri, 27 ianuarie 2012

Daca timpul s-ar putea da înapoi...

... atunci, cu siguranta, cuvântul Holocaus nu ar mai exista în vocabular si viata a aproximativ șase milioane de evrei, nu s-ar fi încheiat în urma celei mai abominabile decizii! Daca timpul s-ar putea da înapoi, atunci nu ar fi existat nici Hitler si nici programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania... Daca timpul s-ar putea da înapoi, atunci nu ar fi existat nici persecuția evreilor, nici genocidul, nici dr.Mengele, nici lagărele de concentrare de la Auschwitz, Dachau, Buchenwald, Ravensbrück, Sachsenhausen, Natzweiler...
Dar timpul nu se poate da înapoi!
Tot ceea ce mai putem face, este să nu uităm ca au existat acele zile întunecate în istoria omenirii! "Nu trebuie să permitem ca astfel de atrocităţi să se întâmple, cu oricine! Şi noi trebuie să ne reamintim şi sa aratăm generaţiilor tinere, adevărul despre această tragedie" mi-a scris ieri pe e-mail Noemi, si mi-a marturisit: "Mama mea este un supravietuitor al Shoah / Holocaustului. Avea 14 ani şi jumătate când aceasta a fost deportata la Auschwitz. 28 membrii ai familiei ei apropiate, inclusiv sora ei mai mica, au pierit acolo."
Pentru ceea ce a trait mama lui Noemi, pentru toti cei traumatizati de aceleasi experiente cutremuratoare, noi si generatiile ce vor urma, suntem datori sa dovedim ca avem grija ca asa ceva sa nu se mai poata întâmpla!
Începând cu anul 1996, în Germania, data de 27 ianuarie a fost declarata "Ziua comemorării victimelor naţional-socialismului" si din anul 2005, prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, comemorarea din 27 ianuarie a devenit "Ziua Internaţională a comemoriei Holocaustului".

Nu suntem vinovați pentru ceea ce au făcut cei dinaintea noastră, dar suntem vinovați dacă ignorăm acest trecut și încercăm să-l ascundem!
Am vizitat în urma cu câtiva ani, Lagarul de concentrare de la Dachau si Muzeul evreiesc (Jüdisches Museum) din Berlin si cine spune ca nu are interes sa vada asa ceva, atunci este ori egoist, ori ignorant! Oricât de mult am fi citit pe aceasta tema, oricâte filme sau fotografii am fi vazut, niciodata nu va fi facut destul în memoria victimelor Holocaustului! Este o datorie de onoare sa vizitezi aceste locuri în care suferinta a atins cotele cele mai înalte, în care a supravietui a fost doar o minune!
----------------------------------------------------------------------------------
Ping: Vania (La multi ani!), Se-cret, tu1074.

Parfum de vis

Nisipul cald s-a modelat perfect sub forma corpului meu, oferindu-mi cea mai confortabila susţinere. Ma întind ca o pisica lenesa si las soarele sa ma mângâie în voie. Degetele fine de la capatul razelor încearca sa-mi desfaca genele încâlcite, cochetez, dar nu cedez! Ma prefac adormita.
Ma joc mai departe cu simţurile si cu ochii închisi încerc sa percep minunile din jurul meu. Ascult valurile. Sunt ca niste copii galagiosi ce sar si se agita, chicotesc, se alearga, se ciocnesc si se întorc cu viteza în braţele mamei Marea. Nu se aventureaza niciodata prea departe. Fac pauza preţ de câteva secunde si se avânta din nou spre plaja. Filtrez murmurul lor ritmic si caut mai departe sa numar câte scoici si câte pietricele se rostogolesc la ţarm. Încerc prin auz sa le deslusesc culorile, dar nu reusesc. "Ca sa pot face deosebire între cum suna o scoica roz-sidefie si o pietricica neagra, îmi trebuie exercitiu zilnic!" îmi spun, amindindu-mi cu tristeţe statutu-mi de turista. Si atunci egoismul meu creste. "Sunt doar pentru zece zile aici! trebuie sa asimilez TOTUL!" Inspir cu lacomie aerul umed. Ador gustul sarat-amarui si izul de alge îmi creeaza brusc dorinţa de a fi un Cameleon. Nici nu duc gândul pâna la capat, ca si simt cum ma transform! Pielea mea capata culoarea nisipului si pletele-mi prind viata, se încolacesc verde-albastrui, umed si lipicios ca o molusca, tragându-ma cu putere spre mare. La început nu ma opun. Accept sa fiu târâta pe nisipul ca mierea încinsa si savurez pentru moment, senzaţia placuta de masaj. Simt cu placere fiecare graunţa de nisip, fiecare ciob pilit de scoica. Doar când ajung cu umarul peste un muc scârbos de ţigara, tresar. Deschid genele, albastrul senin al cerului îmi inunda ochii si-mi îngreuneaza vederea. Dintr-o data am senzatia de pericol. Încerc sa frânez, transmiţând degetelor puterea de a se împlânta adânc în nisip, dar ele nu fac altceva decât sa se împrastie, contopindu-se cu mediul înconjurator. Sunt aproape în apa, pericolul e iminent, valurile ma înghit si eu nu am nici o putere... Mă împrăștii în mii de piese puzzle, cu tot atâtea nuanţe de turchiz. Cu ultimul strop de umor îmi spun: "Tot nu-i rau, macar am capatat culoarea mea preferata!"
Sunetele în jurul meu sunt estompate. Câteva clipe mai târziu sunt din nou clare si devin din ce în ce mai puternice. Un ţiuit infernal îmi umple timpanele. Tut-tut-tut! În urmatoarea secunda deslusesc vocea crainicei de la postul de radio: "Buna dimineata în aceasta zi geroasa de 27 ianuarie! Este ora 5:30 si termometrul arata -7°C"
Încet-încet, încep sa înţeleg ca este timpul sa ma trezesc si sa ma pregatesc pentru serviciu.
Ma mai cuibaresc o data sub plapuma calda si-mi spun zâmbind: "Ce vis ciudat!"
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentru ca înscriu aceasta poveste-fictiune la întâlnirea saptamânala a povestilor parfumate, gazduita de Mirela, am sa completez postarea cu câtva recomandari de parfumuri ce se potrivesc temei de astazi.
"My Dream", este unul din parfumurile lansate de Casa Grès în anul 2007, în cadrul tripletul-retro dedicat divei cinematografiei, Marlenei Dietrich si intitulat "My Life, My Dream, My Passion". Creatie a parfumierilor Christophe Herault si Sidonie Lancesseur, parfumul "My Dream" amesteca cele mai senzuale arome întro formula ce îmbie la visare. Baza parfumului este compusa din esente de chihlimbar, iris, mosc, lemn de santal si vanilie. Între notele de top se percep miresme de ananas, mere, cuisoare, mandarine, pepene galben si coacăz negre. Inima parfumului este emanatie de crini CasaBlanca, heliotrop, lacramioare, flori de portocal, trandafir si violete. Mai multe nici nu se pot spune despre acest parfum... doar citind despre compozitia acestuia si parca simtim cum plutim pe aripi de vis... Ramâne sa îl probati si sa hotarâti daca parfumul vi se potriveste.
"Dreaming" lansat de Casa Tommy Hilfiger în anul 2007, este un parfum floral suav, care transforma miresme concrete în arome de vis, dupa o reteta a parfumierei Trudi Loren ( vice presedinte la Corporate Fragrance Development/ Estee Lauder Companies). Flori de piersic, tuberoza, hibiscus alb, frezii şi crin de Florenţa sunt îmbinate delicat, formând un buchet de flori imaculate. Mona Johannesson, celebrul fotomodel suedez, a fost ales pentru a reprezenta acest parfum întro campanie ce doreste să reînvie mitul vechi al glamourului din Hollywood (fotografia este realizata de renumita Camilla Akrans).
------------------------------------------------------------------------------------------------
Vise si povesti parfumate puteti citi si la: Mirela, Rokssana, Rokssana, Ciprian, Max Peter, Max Peter, Daurel, Lolita, Lili, ....

joi, 26 ianuarie 2012

O floare... mai multe flori



Alte propuneri? ;)

MfC 105!

O bogata participare la "Miercurea fara cuvinte" si saptamâna acesta! 105 înscrisi: mădălin, AdaPavel, cammely, cammely, OanaClara, 13angi, Lunabeteluna, C.L.M,Ana , Kadia, Pătrăţel, Coco, Aniela, Scriitor.a, Emme, Leovi, VirtualKid-fotografie, ddicted, Iulia Radu, Cleo ,P.M., Roxana Muntean, Dan, Emahategan, rokssana, Adriana Alexandru, Sophie, Xaara Novack, Adriana1, Shakuka, Cupcake, Cris-Mary, Vulturesti, B.D., Mona, Florina, AEFC, Muc Roz, APIS ,Colectionara, Alina, Alice in WonderNet, altcersenin, Iulia Radu, mircea florescu, Neuroanchiloza, O fata, anacondele, Gingasia, aA, Roz... sau nu, Abisuri, Perspective, ELENA, AlexD, SARA, PHOTOGRAPHIS, OFZ , Diverse, Minoki, mihaeladr, Vania, scorpio, Clipe de Cluj, Melly, Jumatati, RobertN, LePetitPrince, Cămăraş de lumini, Dana, Calin H, IULISA, Balantza.com, Virtualkid, Costin Comba, CRISTI MILLA, fosile, geanina, feldefel, dagatha, Cosmin Iftode, Leovi, A different blog, KARMAPOLICE, tu1074, Gabriela Elena, abbilbal, Lumea lui Alexandru, SoriN, Aurora Georgescu, nima, pandhoraa, DANI, Calatorii, ganduri, vise, Max Peter, MIRELA, Vera, grupul "porcilor abjecţi", Zina, Rontziki, handmade.in.covasna, zoltybogata, Viatorium, Tudor Enea, Aliceee Traveler. Steliana si Marco Polo nu au lipsit deasemenea de la întâlnirea noastra de miercuri. Felicitari tuturor participantilor!

miercuri, 25 ianuarie 2012

Miercurea fara cuvinte (4) - Irizări înfiorate



Te invit sa participi la MIERCUREA FARA CUVINTE. Este simplu si amuzant! Nu trebuie decât sa afisezi pe blogul tau o fotografie (sau o serie de fotografii) care "sa vorbeasca fara cuvinte" si apoi sa introduci linkul în tabelul de mai jos. Este WORDLESS WEDNESDAY... mai stai mult pe gânduri? Înscrie-te!

luni, 23 ianuarie 2012

Cocteil Florida Comfort

Daca a trecut luuuuunga zi de luni, nu mai este mult pâna la sfârsitul saptamânii ;) Poate va gânditi la o întâlnire cu prietenii sau poate planuiti o seara romantica în doi... Poate ca doriti sa impresionati, servind o bautura aromata si deosebita si înca nu ati hotarât cu ce?! Cumparati o sticla de Southern Comfort - cel mai vechi lichior american (a fost fabricat pentru prima data la jumatatea secolului 19 în New Orleans; astazi este produs în St.Louis/Missouri) si nu veti regreta!
Southern Comfort este un lichior sec, cu procent ridicat de alcool (40%), obtinut din Bourbon-whisky, piersici, portocale, vanilie si scorțisoara. Poate fi servit pur - "on the rocks" adaugând în pahar doar câteva cuburi de gheata, sau în amestec - Long drink, combinând cu suc de portocala sau de ghimbir. Deasemenea, lichiorul se poate combina minunat cu apa minerala, apa tonica, cola sau suc de lamâie. Dar, daca aveti un Shaker atunci va propun sa probati reteta cocteilului Florida Comfort. Pentru o portie, puneti câteva cuburi de gheata în shaker, adaugati 5 cl. Southern Comfort, 2 cl. suc de lamâie, 2 cl. sirop de rodie si 10 cl. suc de portocale. Amestecati zdravan si apoi turnati mixtura, prin sita în pahar. Alegeti pahare Long drink (lungi si cu peretii drepti) în care dupa preferinta, mai puteti adauga câteve cuburi de gheata. Ornati cu o felie de portocala, crestata pâna la sfert si înfipta pe buza paharului si serviti, punând la dispozitie si un pai. Ingenios, delicios, seducator... Probati!
-------------------------------------------------------
Ping: Zina, Mirela, Max, Pandhora, Vera, Karmapolice, B.D., Ioana, Pătrăţel, angi, abbilbal, Zina, Tu1074, Borg, Cristi, marul, Xaara Novack, Stefania, Steliana si Marco Polo

Pink Monday - Cadere libera


:)) Pentru a privi lunea în roz, va propun sa va scaldati în piscina turchiz! Cine are o alta idee, o puteti înscrie în tabelul Pink Mondays - Karma Police ;)
Ultima etapa: cybershamans.blogspot.com