duminică, 29 ianuarie 2012

Omul-de-zapada

Bucuria pe care ne-a facut-o iarna prin faptul ca sâmbata dimineata a poposit în orasul nostru, am serbat-o iesind întro plimbare în parc. Inspirati de frumusetea peisajului, nu ne-am putut stapâni pofta brusca de a face un om-de-zapada. Omatul moale s-a lasat cu usurinta modelat si în mai putin de douazeci de minute am reusit sa suprapunem cei trei bulgari uriasi de nea. Mai greu a fost sa gasim ceva ce ar putea înlocui morcovul - clasic folosit pe post de nas. N-am gasit nici pietre pentru nasturi, nici carbuni pentru ochi... dar am substituit cu succes componentele, folosind inflorescente de hortenzii uscate pe post de ochi si bobite rosii pentru a colora zâmbetul pe fata prietenului nostru si... gata a fost joaca. Câtiva trecatori adulti s-au oprit si ne-au felicitat pentru faptul ca am lasat sa zburde copilul din noi ;)



Nu-mi place sa port manusi, însa de data aceasta, marturisesc ca am simtit ca-mi pica degetele. Helmut, galant, a vrut sa-mi ofere manusile lui, dar am refuzat, pentru ca erau mari si ma împiedicau sa simt zapada. Asa ca "am purtat" mâni ton-în-ton cu jacheta ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Am promis Pandhorei ca-i arat fotografiile si postarea i-o dedic, cu drag!
Ping: Anastasia, Androxa, Ninu, Cleo, Clipe de Cluj, C.L.M., Colţul cu muzică, Cris-Mary, Dana, Dani, Daurel, Diverse, Gabriela Elena, Gândire logică, Geanina, Grupul porcilor abjecţi, innerspacejournal, Iulisa, Lolita, addicted, Alexandru, Minoki, Mirela, Max, Napocel, neuroanchiloza, Iulia, Vera, Elena, Ciprian, Alina, cypy, Sophie, Robert, Rokssana, Sara, SoriN, fewstuff, stropidesuflet, Tiberiu, tu1074, Tudor Enea, Ulise, Doru, Zamfir Pop, Zinnaida.

22 de comentarii:

  1. Cea mai frumoasa activitate la zapada, dupa...sanius! La noi a fost ger, vreo -15 grade C, nici vorba sa manevram zapada inghetata! Am facut oameni sa zapada in prima zi de ninsoare bogata, o bucurie. Acum e prea frig, brrrr! Frumoasa zi ati avut! Sa aveti si o saptamana buna si vesela! Pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) cea mai faina este o saptamâna la schi... dar, anul acesta va trebui sa ma multumesc cu câteva ore la sfârsit de saptamâna (la sfârsitul lui martie ne mutam si am nevoie de 2 saptamâni de concediu)
      Frigul nu ne sperie :)) avem cizme impermeabile si jachete groase si calduroase. Nu port caciula si manusi decât la schi. Sauna facuta în mod regulat, ne-a calit. Nici raciti nu am fost de cel putin 5 ani!
      O saptamâna minunata, Mirela draga. Pupici bavarezi :)

      Ștergere
  2. Ma bucur sa va vad facand oameni de zapada. Eu nu am ajuns, inca, si nici nu stiu daca voi mai avea ocazia. Acum este foarte frig... :(

    Este frumoasa iarna, dar frigul ne cam pune la respect! :lol:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) dupa o plimbare în ger, ceaiul fierbinte este mai gustos si mai aromat!
      O saptamâna faina!

      Ștergere
  3. multumesc draga mea draga >:D<
    uite cum ti-au inghetat manutele...dar ce Mos frumos si vesel ati facut voi doi :)
    ma bucur ca ti-ai implinit visul..o sa am grija sa mai trimit niste zapada dar asta doar daca data viitoare vei purta manusi...promiti? :)
    te pupic si iti doresc un somn usor ca un fulg de zapada...te pupicesc :* >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) nu port manusi decât când merg la schi... Dar, sa-ti spun un secret: zece minute dupa ce am terminat de aranjat si ultima bobita în zâmbetul Omului, mâinile mele aredeau; ale lui Helmut au fost reci pâna când am ajuns acasa! :))
      sa ai o saptamâna superba! pupici

      Ștergere
  4. Omul vostru de zapada se vede ca-i fericit
    pentru ca-i de doamna Iarna .........indragostit!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) aaaa! parca era o melodie cu textul acesta, nu?
      o saptamâna faina! ;)

      Ștergere
  5. >:D< Genial ! Voi si zambetul de hortenzii uscate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) hortenziile erau ochii, bobite rosii din nu stiu ce arbust, au desenat linia zâmbetului :)
      saptamâna faina! si-un pink monday! :)

      Ștergere
  6. E nemaipomenit omul de zapada! Ti-am furat o poza pentru Monday Seven. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. monday7? hmm... ce o fi?! trec sa vad cu ce se manânca :))

      Ștergere
  7. Doamne, ce frumos om de zapada ati facut! Va multumesc ca ati impartasit cu noi aceasta mare bucurie.
    Eu nu am reusit inca anul acesta sa fac un om de zapada, desi zapada avem din belsug pentru ca este inghetata si nu se poate modela, dar zilnic fac plimbari sa ma pot bucura cat mai mult de ea.
    O seara minunata va doresc ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) anul trecut am simtit aceeasi frustrare: zapada din belsug, dar ori prea pufoasa, imposibil sa o lipesti, ori înghetata... Stiu cum e! Dar peisajul hibernal este superb, indiferent daca zapada se lasa modelata.
      Sa ai o iarna minunata si seara de astazi sa-ti fie tihnita!

      Ștergere
  8. :))))))) Super om de zapada !
    Eu inca mai astept zapada :)))
    si pana acum din om am doar caciulitza, ochii si nasul :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) esti grozav Ninule! un pupic pentru Frodo si doi pentru tine ;)

      Ștergere
  9. Aș putea spune aproape uriașul de zăpadă !
    Harnici ați fost,felicitări :)!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zapada era moale, daca asteptam pâna acasa, sa facem omul de zapada în curte, nu mai reuseam -probabil anul acesta :) Ca imediat dupa ce zapada s-a îmnuiat (nu s-ar mai fi lipit) a dat gerul si tot restul de zapada s-a transformat în gheata.
      Uriasul a avut noroc! precis strajuieste înca parcul, aruncând zâmbete trecatorilor :))

      Ștergere
  10. E frumos să te simţi copil încă odată! Cred că toţi mai purtăm în noi nostalgia copilăriei şi ne aducem aminte cu mare plăcere de ea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc pentru delicata dedicatie. Bine vad? Parca, esti mai cinasa, si decat omul de zapada, si decat cel de ... carne!

    RăspundețiȘtergere