marți, 22 februarie 2011

Fila de calendar: 22 februarie

  • Acum 279 ani, în familia Washington, s-a nascut George, cel care avea sa fie primul președinte american, cel caruia îi apartine acest simpatic citat: "Am considerat intotdeauna casatoria fiind unul dintre cele mai importante evenimente din viata un om. Temelia fericirii sau a nenorocirii." / "I have always considered marriage as the most interesting event of one’s life, the foundation of happiness or misery."
  •  Acum 223 ani, în familia Schopenhauer, s-a nascut Arthurt, cel care avea sa devina unul din cei mai mari filozofi ai lumii. Este cel care a lansat o noua conceptie filozofica, prin combinarea eticii, metafizicii si esteticii, este cel care  a formulat teoria asupra primariatului"vointei" în sfera reprezentarii lumii si în comportamentul uman, este cel care prin opera sa a influientat o multime de filozofi (Nietzsche, Bergson, Wittgenstein, Cioran, Freud) si scriitori (Tolstoi, Eminescu, Proust, Th. Mann). În acest caz, îmi este greu sa ma rezum la doar câteva citate! "Singurătatea este soarta tuturor oamenilor înzestraţi cu o capacitate deosebită; ei o vor deplânge uneori, însa o vor alege totdeauna ca pe cel mai mic dintre doua rele."  "În lucrurile cele mai mici, unde omul nu are timp sa se prefaca, se arata caracterul lui."  "Fericirea noastra depinde de ceea ce suntem, de individualitatea noastra, iar nu, cum se crede de obicei, de ceea ce destinul ne hotareste"
  • Acum 201 ani, în familia Chopin, s-a nascut Frederic, cel care a devenit cel mai mare pianist al Poloniei si cel mai important compozitor de muzica pentru pian din lume. Aveti un minut pentru un vals? :-)
  • Acum 197 ani, s-a nascut Grigore Alexandrescu, cel care avea sa devina poet de seama, cel mai de talentat fabulist român. "Pe lângă neapărata condiţie de a plăcea, poezia este datoare să exprime trebuinţele societăţii şi să deştepte simţămintele frumoase şi nobile, care înalţă sufletul prin idei morale." a fost una din ideile pe care s-a bazat propria-i creatie artistica.
  • Acum 108 ani, s-a nascut Tudor Mușatescu cel care avea sa devina un poet, prozator, dramaturg și umorist, cu care românii s-au mândrit si se mândresc. Cu greu ma opresc la doar câteva citate: "Lenesul are prea putin timp pentru cat ar vrea sa piarda.""Nu regret nimic din ce-am facut in viata. In schimb regret tot ce n-am facut.""Nu regret nimic din ce-am facut în viata.În schimb regret ce nu am facut!"  
  • Acum 154 de ani, în München s-a servit pentru prima data Weißwurst, cârnaciorul care va deveni specialitaea bavareza, nelipsit pe masa, la nici una din serbarile traditionale.
  • Acum 62 de ani, s-a nascut Niki Lauda, cel care avea sa devina campion mondial de Formula 1, cel care în prezent este un un om de afaceri de succes. La multi ani!
  • Acum 36 de ani, s-a nascut Drew Barrymore, cea care va deveni o talentata actrita, fotomodel si producătoare de filme. Primeste primul rol la vârsta de doar câteva luni :) într-un spot publicitar. Dar adevaratul prim rol îl primeste la vârsta de doi ani, în serialul TV Suddenly Love; lista rolurilor jucate este fara sfârsit, cariera-i de actrita fiind pâna acum încununata cu primirea unui Golden Globe Award (2010) si a unei Stele pe Hollywood Walk of Fame. La multi ani! 

6 comentarii:

  1. Woooww, o zi cu adevarat importanta pentru intreaga lume. Multumim ca ai adunat aceste informatii si ni le-ai impartasit. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Opt familii fericite ! Opt lumi atât de diferite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se-cret,
    mai exact sapte familii si... un restaurant :D
    Si noi am râs, mergând f. departe cu inaginatia:
    -Doamana Schopenhauer, aveti un baiat! Felicitari!
    -Doamna Chopin, aveti un baiat! Felicitari!
    -Doamna München, aveti un Weisswuest! Felicitari! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Hihi,pregatiri pt ziua urmatoare,a....sotului!!

    Pupici cu drag!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  5. L'Automne,
    sotul tau este nascut pe 23.02 ? La multi multi ani! sa fiti fericiti si sa va bucurati de fiecare zi, sanatosi si plini de energie!

    RăspundețiȘtergere