marți, 5 septembrie 2023

Legenda Lacului Regelui

Am petrecut ultima sâmbata din august pe malul lacului Königssee (Lacul regelui), un lac bavarez -unul dintre cele mai frumoase din Germania. Așezarea pitorească a lacului înconjurată de munți înalți este impresionanta! 
Albastrul turcoaz al apei este când foarte verde, când foarte albastru, influentat de razele soarelui. Si de soare am avut parte din plin, sâmbata a fost o zi superba, cu cer albastru si perfect senin. 
Königssee este cel mai adânc lac din Germania. Apa cristalină este mărginită din toate părțile de munți falnici. Departe de drumuri și autostrăzi, aerul este plin de o liniște mistică. Stâncile abrupte care înconjoară lacul fac imposibile drumurile sau traseele de drumeții. 
O legenda spune ca "în vremuri imemoriale, a trăit și a domnit peste aceste meleaguri un rege aspru și sălbatic al cărui nume era Watzmann. Era un om înspamântator! Dragostea și mila omenească îi erau străine, doar vânătoarea îi era desfătare. Oamenii tremurau în fata lui! Pamântul duduia când cutreiera padurile, însotit de sotia sa, la fel de cruda si aspra. Aveau sapte copii, crescuti sa creada ca orice le este permis! Vânătoarea sălbatică a familiei regale a distrus fauna si flora, punând în pericol existanta celor câtorva fermieri care mai îndrazneau sa-si duca zilele în zona respectiva. Îndelunga a fost răbdarea lui Dumnezeu în fata acestor cruzimi. Pâna într-o zi când, se zice ca haita câinilor de vânatoare, hraniti cu sânge de vânat, a atacat o pastorita ce statea întinsa pe pajiste, cu copilasul la sân. Regele si familia lui au privit macelul fara sa intervina, rânjind de placere, în timp ce copilul si mama au fost sfâsiati de fiare. Ciobanul a luptat cu câinii regelui fara succes si înainte de a-si da sufletul, a ridicat mâinile spre cer si l-a blestemat pe tiran. În acel moment s-a ridicat un vuiet lung si din înaltimi, a traznit si a tunat puternic. Câinii regelui, ca vrajiti, au sarit pe copii si pe sotia regelui, apoi au zdrentuit si gâtul regelui dupa care, s-au aruncat în prapastie. Trupurile regale s-au transformat pe loc în stânci, Regele Watzmann, un vârf urias, acoperit de gheata. Lângă el, un bloc mare de piatra, colturos, lipsit de vegetatie și în jurul lor, alte șapte vârfuri - copiii lor. La poalele muntelui se odihnesc bazinele a două lacuri în care s-a scurs cândva sângele acestor tirani. Lacul mare se numește - Königssee, iar apele în care s-au aruncat câinii, se numește Hundstod (moartea câinelui). De atunci, plaiurile acestea sunt ferite de toate relele si frumusetea domneste în fiecare coltisor."
Si într-adevar, vârfurile masivului sunt denumite pâna în zilele noastre exact ca în legenda: Regele Watzmann, are o înaltime de 2713 metri si este cel mai înalt vârf din Germania dupa Zugspitze (2962 m). Mai în dreapta, Micul Wartzmann / Kleiner Watzmann sau Watzmannfrau / Nevasta lu'Wartzmann, cu înaltimea de 2307 m. Iar între aceste vârfuri, alte sapte vârfușoare: Recka, Henning, Rimiger, Eilbert, Gerold, Sindel, Hartwig si Otloh, așa-numitii Copiii-Watzmann.
Înscriu postarea la rubrica "Citate" - tabel de înscriere la Suzana

7 comentarii:

  1. Ce legenda! Bine ca se spune in final ca relele au disparut din aceasta zona!
    Impresionante locuri. Se poate merge cu barca, sau se priveste de pe mal?
    Intr-adevar culoarea apei este minunata!
    Multumesc pentru noutate, draga Carmen! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suzana draga, voi continua povestea excursieli de la Lacul Regelui în urmatoarele postari - într-adevar, accesul pe pennsula St. Bartholomä în celalalt capat al lacului nu se poate face decât cu o ambarcatiune.
      Pupici si îmbratisari ❤️😘

      Ștergere
  2. Din descriere - si din poza unde esti 😊 - imi imaginez - un pic! - cam cum trebuie sa fie zona! Apa si munti! Combinatia perfecta, din punctul meu de vedere.
    Imi place legenda! Sigur, nu cruzimea legendei 😊 ci ideea: dupa mult rau a sosit (si a ramas) binele, frumosul! Ador legendele!
    Multumesc pentru info, Carmen draga, pentru legenda, pentru... inceputul de excursie (virtuala, pentru mine).
    Imbratisari si pupici cu drag de la quattro pentru trio! 💕 💖 🐾 ☕ 🤗
    (ce faina e cartea postala, cred, cu muntii avand capetele crudei familii regale) 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubesc si ei astfel de combinatii! In plus, nu exista autovechicole! Vaporasele sunt electrice... nu sunt gaze, nu sunt zgomote... E PARADIS!
      Voi continua povestea excursiei, sunt atatea de povestit.... impresionant, totul!
      Da, aceea este o carte postala cu Legenda de aceea am fotografiat o 😁
      Pupici si imbratisari de la Trio pentru Quattro 😘😘🤗🐾💞 imbratisari cu drag

      Ștergere
  3. Woooow. Va trebui sa ii citesc lui Buni cand vine. Dupa ce se va odihni un pic dupa experienta spitaliceasca... tare interesant este.
    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia astept sa ne spui ca Bini avta e din nou acasa si viata voastra reintra in normal ❤️🍀❤️
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  4. Îmi plac legendele.
    Mulțumesc pentru interesantele lecturi oferite!

    RăspundețiȘtergere