luni, 4 septembrie 2023

Ma simt fugarita si cumva defazata!

De când s-a întâmplat dezastrul la noi în cartier, am mereu senzatia ca lista cu lucrurile-de-terminat nu are sfârsit, ca am uitat sa fac ceva, ca ziua nu mai are 24 de ore ci doar 15... Adorm greu si dorm agitat, ma trezesc obosita si întreaga zi am impresia ca am prea multe de facut sau ca încep mai multe lucruri simultan si alerg în zig-zag sa le finalizez... 
Oricât încerc sa ma relaxez, nu pot, pentru ca "nu imi permit"! Si sunt constienta ca daca as putea sa pun frâna si sa micsorez viteza, as reusi mult mai bine sa-mi menajez timpul! Dar cumva a disparut frâna! Alerg si alerg... Nu în cerc, macar atâta este bine - ca nu am ameteli! 
Sâmbata trecuta nu am facut absolut nimic... am fost în stare de soc! Duminica am început sa scriem raporturile pentru societatile de asigurare. O gramada de timp, pâna atasezi si fotografii si alte dovezi! Avem trei categorii de asigurari: pentru cladire, pentru gradina si pentru masina... 
Spre exemplu, masina lui Helmut nu mai poate fi folosita pe timp de ploaie, pentru ca suportul stergatorului de parpriz a fost lovit de grindina si s-a rupt, iar carcasa oglinzii laterale dreapta a zburat undeva... habar nu avem unde! Pentru ca toate lițele ce transmit comenzile de reglare sunt neprotejate, am îmbracat provizoriu oglinda într-o punga de plastic, pâna când asigurarea va face expertiza masinii. Expertiza va avea loc pe 4 septembrie! ☺☺☺ Am scris cererea duminica, pe 27 august si luni dimineata Helmut a fost sunat de expertul care i-a comunicat ca pe 4 septembrie vine sa vada masina ☺☺☺ Helmut s-a minunat si a multumit, nedumirindu-se ca se rezolva asa rapid, cum se face ca are asa noroc, pentru ca abia ce a trimis cererea?!? Hahaha, reactia acestui expert este de fapt la cererea din 6 mai a.c. (am si uitat!) când masina noastra a fost deasemenea avariata (dar foarte usor) de grindina ☺☺☺ Daca atunci repararea ar fi fost posibila, acum caroseria este buna doar de fier-vechi! Parerea mea, dar... asteptam expertiza!
Luni mi-am luat o zi de concediu, pentru ca nu am fost gata cu scrisorile. Viata noastra s-a derulat mai departe, fara sa tina seama ca suntem în defazaj!...
Fratele lui Helmut si sotia lui si-au anuntat vizita pentru luni (31 august), cu cel puti o saptamâna înainte. Helmut însa a trebuit sa plece la ora 11 cu Leo la frizer, iar noi urma sa primim musafiri... Cine ne cunoaste sau cine a fost macar o data la noi, stie ca suntem gazde exemplare. Nu doar cazarea este cât se poate de buna ci si mâncarea este delicioasa! Hmmm... nu si acum! Nu mi s-a întâmplat niciodata sa fiu surprinsa de musafiri (musafiri anuntati!) cu aspiratorul în mâna! Intotdeauna am reusit sa fie casa picobello, asternuturi si prosoape proaspete, masa pusa, noi dusati si parfumati... De data aceasta, eu transpirata, ciufulita - as mai fi avut un sfert de ora de aspirat si stres praful... Tja, am fost prinsa în flagrant! ☺ Dar asta nu a fost suficient! Helmut a ajuns acasa abia pe la ora 16 si masa- principala, pe care el ar fi pregatit-o - el este MasterChef-ul la noi în casa, s-a amânat din cauza povestilor, pâna când... am sunat la un restaurant italian si am comandat pizza! Wow, asa ceva nu ni s-a mai întâmplat niciodata! In frigider erau cumparate special: filet de salau, fasole pastai si cartofi pentru piure!
Jürgen si Annette nu au ramas decât pâna a doua zi, erau de fapt în drum spre casa (în nordul Germaniei), dupa un concediu petrecut în Austria. 
Eu de marti am reînceput serviciul (40 de ore pe saptamâna, nu mai mult, dar nici mai putin!)... Dupa-amiezile am tot maturat si  reparat câte ceva prin curte... 
Cartierul este momentan îngropat în deşeuri biologice/ gunoi de gradina! Vin oameni din alte cartiere sa vada cu proprii ochi, ca altfel nimeni nu poate sa îsi imagineze ce prapad a fost aici la noi în cartier! Gunoiul înca nu a fost ridicat, am sperat ca primaria poate sa porneasca o actiune speciala, având în vedere catastrofa prin care am trecut, însa nu... Mâine este zi normala pentru ridicarea lazilor maro - cele bio. O sa dispara urmele furtunii si, de luni încolo sper sa reintram în normal...
Chiar si vremea si-a revenit... Dupa ce saptamâna trecuta a plouat si temperaturile au coborât brusc la 13-14 grade (la orele amiezii), ieri si azi au fost 27 grade si se pare ca vremea va ramâne frumoasa în continuare. 
Va doresc o duminica seara placuta si un start bun în noua saptamâna!
PS: Eu, aici pe blog, am ramas restanta cu povestea plimbarii în parc, povestile concediului din Alsacia, excursia la Königssee si cu impresiile de la spectacolul "Candlelight"...

16 comentarii:

  1. Parca si Leo e nedumerit de ceea ce vede in cartier. 😊
    Chiar nu stiu ce ar fi de zis... A fost cumplit, si "trece", dar tot raman, un timp, ceva "urme". Va doresc sa reintrati pe fagasul lin de pe care v-a aruncat furtuna.
    Ma bucur sa vad ca mai sunt struguri in vita-de-vie, macar de pofta (poate vor fi foarte, foarte dulci). Ma bucur ca ai gasit si urechea girafei si, incetisor, lucrurile se aranjeaza - nu la fel, dar frumos. ❤
    Bineinteles ca imi pare rau de toate pagubele materiale pe care le-ati suferit, ca nu-s de ici-colo... Va doresc sa se rezolve cat mai repede ceea ce e de rezolvat.
    😊 Faza cu asiguratorul m-a facut sa zambesc! A raspuns cererii din mai... Hm. Daca tot s-a programat... (in tot raul e si un bine, cum s-ar spune - sper sa n-o dea cotita)
    Musafirii - un fel de a spune "musafiri" deoarece cred ca sunt mai mult decat atat - au inteles perfect situatia si sunt sigura ca s-au simtit la fel de bine ca intotdeauna cand au fost la voi.
    Din punctul meu de vedere nu esti restanta. 😊 ❤ Recalibreaza-te, apoi ne povestesti. 😊
    Te imbratisez, Carmen draga! 💕 Ganduri bune si pupici, de la quattro pentru trio! 😘 💞 💖 🐾

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este... Toti suntem nedumeriti cumva...Dar va trece si faza aceasta!
      Strugurii... au mai ramas cativa ciorchini, ici-colo... ne-am gandit ca ii vom lasa pentru pasari, au suferit si ele saracele! Sa fie bombardate cu bulgari de ghiata, asa miculute si firave cum sunt?!?
      Daaa, am gasit urechile si am lipit soricica si girafa, am imprivizat si cateva discuri lipsa, din capace de borcan-de-marmelada! ☺ alta idee nu mi-a venit ☺
      Daaaa, specialistul care legalizeaza actele pentru asigurare si daune, a fost astazi, a cercetat totul si va scrie o oferta de despagubire, masina este clasificata la daune-totale. Din pacate... noi am reparat-o , doua saptamâni înainte de prapad, investind 2600 euro! Hm... Ghinionul nostru! Dar, mereu ne gandim, altora le-a luat foc casa sau a venit vuitura si le-a distrus toata agoniseala de o viata... La noi e doar masina, si nici aia nu mai era tinerica!
      Da, Jürgen si Annette au vrut sa le dam "haine - de-scandal" si sa ne ajute la curatat, însa ploua si în plus, eu am vrut sa verific totul personal, ianinte sa arunc ceva... Hm, uite asa am gasit urechea girafei! ☺
      Te îmbratisez Diana draga. Multumesc pentru cuvintele calde ❤️😘 Pupici si gânduri bune, de la Trio pentru Quattro 😘 💞 💖 🐾

      Ștergere
  2. Nu citisem postarea ta despre dezastru. Îmi pare sincer rău.
    Dar, atâta vreme cât sunteţi sănătoşi, nu te agita şi nu-ţi face inimă rea. Sunt pagube materiale serioase, e adevărat, dar cică evrei au un proverb - care cred eu că merită luat în seamă: "Tot ce de poate rezolva cu bani nu e o problemă, e o cheltuială."

    Să aveţi o toamnă frumoasă, care să v-ajute să uitaţi de dezastrul de la sfârşitul verii. ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Vero draga... Au trecut aproape doua saptamâni dar inca nu ne-am revenit... Cheltuielile sunt total neasteptate si sunt foarte mari! Ma refer la reparaturi! Doar sa inlocuim fereastra de la usa glisanta cred ca va depasi 2000 euro! Si asta trebuie facut cat mai repede, penrtru ca daca mai vine o furtuna, cioburile se vor imprastia peste tot pe terasa, plus ca peste 3 luni va fi iarna! Deci grija noastra acum este sa facem o lista de prioritati... ca bani pentru totul deodata, nu avem! Dealtfel, asa le-am si facut pe toate, rând pe rând am înlocuit vechiul cu ceva nou. Speram sa fim sprijiniti de asigurari, pentru ca iata, platim de zeci de ani si pana acum nu am avut nevoie de ajutor!
      Multumesc Vero draga, pentru gândurile bune si urari ❤️😘 O toamna frumoasa si linistita sa ai, deasemenea! ❤️😘

      Ștergere
  3. Important e să fiţi voi bine! Sigur, nu e deloc o bucurie o maşină avariată, dar ştii cum se zice... fierul se repară cumva. Să vă reveniţi şi voi, aşa cum şi natura o face. Numai bine vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, Potecuta, ai dreptate. Multumim, noi suntem sanatosi, Leo este sanatos, asta este cel mai important!
      In cazul acesta, din pacate, fierul nu se mai repara... tocmai a fost inspectorul de la asigurare si a calificat masina ca "buna pentru fier-vechi"
      Ne vom reveni, incet incet, cu siguranta. Macar de ar ramane asa, sa nu mai vina si alte necazuri ca stii cum se zice "când se strica ceva, te lasa toate, gramada!"
      Pupici si imbratisari. Numai bine si tine! ❤️😘

      Ștergere
  4. Îmi pare rău ! Chiar dezastru...e bine, că voi nu ați pățit nimic și sunteți bine. Restul se va rezolva, încet-încet. Te pup. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, foarte adevarat. Sanatatea ni se pare banala, atata vreme cat exista, cei mai multi dintre noi apreciaza sanatatea abia cand o pierd.
      Multumim Mihaela draga. Numai bine! 🤗😘

      Ștergere
  5. Stiu ca e greu dupa ceea ce s-a intamplat, insa importanti sunteti voi, ca sunteti bine si nimic altceva. Perfectionismul poate fi lasat putin mai incolo. Toata lumea intelege astfel de situatii. Pe rand, in ordinea importantei...
    Pupici si spor la tot, draga Carmen! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfectionism?! La ce te referi, ca nu inteleg?!
      Majoritatea nu inteleg asemenea situatii pana cand nu traiesc asa ceva... Parerea mea 😑
      Dar adevarat, sanatatea e cea mai importanta. Multumesc Suzana draga. Numai bine! 😘🤗

      Ștergere
    2. Cand ai spus:"Nu mi s-a întâmplat niciodata sa fiu surprinsa de musafiri (musafiri anuntati!) cu aspiratorul în mâna! Intotdeauna am reusit sa fie casa picobello, asternuturi si prosoape proaspete, masa pusa, noi dusati si parfumati..." La asta ma refeream. Uneori se mai intampla sa nu fie asa.
      Conteaza doar voi sa fiti bine! Orice altceva se rezolva! ❤️😘

      Ștergere
    3. Da, orice ( in afara de sanatate) se poate rezolva, dar cu multi multi bani! La noi, daunele sint in valoare dw peste 10.000 Euro! Ma gandesc cu groaza, cat trebuie sa lucrez ca sa adun banii sa inlocuieac pagubele?!? Eu de fapt la asta ma refeream in postare, toate celalalte stari sunt daune colaterale.... Despre perfectionism nu a fost niciodata vorba la noi. Cat priveste musafirii... in general, ii primim cu multa caldura sufleteasca, suntem gazde bune, acum, "loviti in aripa" nu am avut starea spirituala potrivita si din aceasta cauza, tot defazajul si alergatura in zig zag.
      Sanatate si energie pozitiva sa avem, toti, si tu si eu si toti cei care trec pe aici, pe pagina de blog 🤗😘💞❤️🍀
      Numai bine, Suzana draga 😘🤗

      Ștergere
  6. Defazata si fugarita ma simteam eu si inainte.. dar acum, nici nu stiu cum ma mai simt. Macar de m-as simti fizic bine.. dar dau niste rateuri mama-mama... Abia am reusit sa tin cat de cat sub control treburile de bucatarie.. dar cu ce pret... De fapt, vinovat pentru starea deplorabila este ce se intampla pe coloana din baia mare. Un fel de inundatie amestecata cu un miros oribil care efectiv cred ca a fost si cauza toturor problemelor mai grave...
    Acum nu imi doresc decat sa trec hopul sa ma linistesc ca am atatea de facut - si chiar nu le pot amana (am doua oale de rosii (nu mari cantitiv dar dureaza .. niste iaurt in frigider. Trebuie sa schimb apa la teastoase.. si eu nu ma pot ridica de pe jos. :)))) am zis ca voi incerca sa ma relaxez putin sa citesc ce s-a mai intamplat, dar nu imi iese. parca nu as fi eu.
    Insa ma bucur, recunosc, cand vad un ciorchine cu struguri sau... pe cei doi dragalasi din ceramca :).
    Pupici si sper sa se rezolve cat mai curand

    ps: la mine au ajuns odata sora mea si cei mici si m-au gasit stergand covorul cu un burete cu otet (sa il improspatez) pentru ca nu imi ajunsesera sacii la aspirator :))).
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga de tine ❤️💕❤️ sper sa treaca santierul si sa iti revii cat mai repede 🍀
      Asa este, sunt "nimicuri" de facut si daca nu le faci la timp, devin "probleme mari" cu urmari grave si consecinte cu caracter permanent.
      Iti tin pumnii 💕✌️🍀
      Am reusit sa reabilitez soricelul si girafa... Strugurii, ce au mai supravietuit, ii cedam pasarilor cerului 💞
      😁🤣 o vai, cu buretele?! 😂☺️ haios!
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  7. Cred că încă vă luptați să depășiți o stare vecină cu socul posttraumatic. E normal să te simți defazat și depășit de situație după așa ceva. Și costurile reparatiilor accentuează starea asta. Clar, sunteți conștienți și voi că o să treacă, dar acum e dureros. Timp, muncă și bani care puteau merge in alte direcții. Pentru că întotdeauna trebuie să vedem și partea bună, bine că nu v-am prins pe afară să vă lovească gheața.
    Senzația asta că sunt fugărită o am de foarte mult timp și foarte des, veșnic sunt in urmă față de ce as vrea sa fac și veșnic cu restanțe la odihnă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pompilia draga, exact asa este. Perfect punctat! Asta este starea, într-adevar. Incercam sa facem pe vitejii, dar... "Râzi, tu, râzi, Harap Alb, dar nu e râsul tau!" ☺☺☺ cam asa ne merge... Noroc ca suntem de fire optimisti, ca altfel cine stie ce mai pateam.
      Da clar, Doamne multumim, am fost feriti de vatamari corporale. Altii înca umbla pe la medici sa se trateze... Altii au animalutele bolnave, si în plus, toate celelalte daune materiale pe care le avem noi toti în cartier.

      Starea asta de defazare trebuie indreptata cât se poate de repede, pentru ca nu e buna... Eu încerc prin somn, prin activitati recreative...
      Timit îmbratisari si gânduri bune ♥

      Ștergere