joi, 21 septembrie 2023

Lampioane - Reflexii în oglinda S38/23

 
Va doresc o zi de joi minunata si va invit sa participati la "Reflexii în oglinda" - o rubrica initiata de SoriN si preluata aici, de mine. Publică într-un articol pe blogul tău, o fotografie cu reflexii, o imagine sau un clip pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel:

13 comentarii:

  1. Wow, ce jocuri miunate regăsesc pe tavan! Cred că nu mi-ar mai trebui televizor( nu ca acum il folosesc prea mult) dacă aș avea așa lampinion în casă. I-as urmări jocul în fiecare minut.
    Happy joi, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, interesante jocuri de lumini si umbre. Alaltaieri m au scos fetele la restaurant, ca momentan sunt cu stress pe mai multe planuri si ziceam ca "am un bolovan in stomac" nici nu pot sa mananc si nici sa dorm linistit nu mai reusesc. Si, au avut ele spontan ideea de a ma invita la acest restaurant brazilian. Poate ca imi voi face timp sa mi scriu impresiile 😍✌️
      Happy thursday Nico draga 😘🤗💞

      Ștergere
  2. Ai aici un paradis al jocului umbrei cu lumina... sau al luminii cu umbra? 😀
    E oricum o splendoare!
    Să-ţi fie ziua la fel de frumoasă, dragă Carmen! 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, exact asa este ☺ lumini si umbre, umbre si lumini... oricum, intregesc o atmosfera frumoasa :-)
      Multumesc 🤗😘 O zi minunata sa ai Vero draga ♥

      Ștergere
  3. Printr-o anume asociere de idei umbrele proiectate pe tavan mi-au amintit de vremurile cand stateam cu lampa de petrol seara 😃, vremuri de mult apuse credeam, dar acum am inceput sa am indoieli. Inca mai am lampa just in case.
    Daaar atmosfera din acel restaurant pare relaxata si primitoare, si nimic altceva nu aminteste de trecut. Sper ca ti-a fost de folos iesirea, imi pare rau sa aud ca ai probleme. Chiar ma intrebam unde esti, de ce nu vad o postare noua in fiecare zi. Te-am descoperit abia anul acesta, dar am devenit dependenta de blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, si eu am impresia asta! Regresam pe mai multe planuri, nu doar din pdv energetic! Traim vremuri nebune, cine stie ce va mai veni iarna asta?!? Sa ramânem pozitivi, însa nu naivi! vorba aceea ☺
      Da, iesirea mi-a prins bine însa nu mi-a prea schimbat starea de spirit. Am dintr-o data prea multe probleme de rezolvat si mi-e tare greu! Nu mai am chef! Vreau sa plec in vârf de munte sa nu mai aud de nimic! ☺ Cla, nu ajuta la nimic amanatul, dar asa, totul deodata este coplesitor!
      De cand cu furtuna... grindina ne-a distrus totul, nu doar gradina! Sa zicem ca natura se regenereaza, daca are destula putere... si, avem noroc ca septembrie a fost si înca este cu soare, ca vara. Am cumparat din nou ce s-a distrus, am reparat ce s-a putut repara... arata bine iar! Casa, deasemenea va fi în curând pusa la punct - fereastra este comandata, geamul exterior va fi inlocuit si restul stricaciunilor sunt minore (mai mult estetice). Luptam inca sa primim suport de la asigurare - cand e ca ei sa primeasca bani, e totul ok! Cand sa dea ceva, cauta acul in carul cu fân! Doar-doar te saturi sa tot scrii si renunti!
      Despre masina... ce sa mai zic - e gata! O predam saptamâna viitoare la "fier vechi"! Saptamâna asta am semnat un contract de leasing pentru un Audi A4 combi... Nu am vrut sa cumparam, pentru ca habar nu avem in ce directie ne indreptam?! (sunt impotriva masinilor electrice!). Am cautat si analizat o multime de oferte. Greu sa hotarasti!... am decis ca ar fi mai bine leasing, masina noua-nouta, cu asigurare totala Casco. Ca am facut bine?! Habar nu am, vom vedea! Inca nu am primit masina, soseste abia luna viitoare, pe 5 octombrie. V-a trebui sa o inmatriculam, am incercat sa rezervam numere, internet site-ul este defect de trei zile... mâine mi-am luat o zi libera sa mergem personal sa vedem care este situatia. Cu ocazia contractului de leasing am constatat ca luna viitoare imi expira buletinul (noroc ca inca am poze biometrice din primavara - mi-au trebuit pentru pasaport, ca planuiam sa merg la Londra - altfel nu imi faceam pasaport!). Maine incerc sa depun si cererea de eliberare pentru noul buletin.
      Leo a facut o inflamatie la ureche - am fost cu el la doctor, are picaturi si trebuie sa il curat de doua ori pe zi. La serviciu avem o perioada extrem de aglomerata, trebuie sa am capul liber sa ma pot concentra... Hm! Intelegi ce vreau sa zic! De aceea parca nu am avut chef nici macar sa ma uit seara la un film! Nici sa citesc! Stau asa cu ochii pironiti intr-un punct si toate problemele se invârt în capul meu, se ciocnesc si eu simt ca nu fac niciun progres. Si nici nu reusesc sa ma relaxez...
      Sper ca din octombrie încolo sa imi revin, voi reincepe si sportul si dansul (îmi doresc sa am putere suficienta)... Of!
      Luna aceasta am avut si câteva evenimente în familie - a fost ziua fiicei mele cele mari (am serbat, bineînteles), a fratelui meu (am fost la el în Ulm, bineînteles); ieri a fost ziua vecinei mele - vom serba la weekend... Viata merge mai departe, sunt momente pe care nu le poti opri sau amâna. Timpul meu liber este momentan foarte aglomerat!!! Merg înainte, sunt defazata total... ☺ Tja. Sorry, mi-am vărsat năduful.
      Te pup Pompilia draga. Multumesc mult pentru cuvintele calde ♥🤗😘

      Ștergere
    2. Eu zic ca exact de mai multe iesiri, plimbari, sport, dans, pictura, filme, carti ai nevoie acum. E foarte bine ca ti-ai varsat naduful, nu trebuie sa ducem totul singuri si sa tinem in noi. Nu departe de cum esti tu acum am fost si eu, vacanta m-a mai relaxat, acum am alta energie sa le iau in piept. Problemele au ramas, dar le privesc eu din alt unghi. Printre toate greutatile astea mai apare si cate o bucurie si daca nu apare singura e bine sa o cautam noi. Te imbratisez!

      Ștergere
    3. da, ai perfecta dreptate. Plimbarile, sportul ar face bine... Pentru restul este nevoie de o stare spirituala speciala...
      Parca începe sa se faca lumina... in curând vom avea toate problemele în hamuri ☺ si speram sa nu mai vina altele... Ca e o vorba, când începe una rea, se tin în lant evenimentele neplacute! Ieri seara zice sotul meu "nu mai stiu unde am pus portmoneul"Am cautat amandoi peste tot... inclusiv in frigider, în baie, în pivnita! S-a dus si la masina si nu a gasit nimic. Am mai iesit o data amandoi in parcare si... potmoneul era in porbagaj, cazut pe un cant... L-am observat cu lanterna ☺ Tiii ce usurati am respirat! Iti dai seama ce ar fi insemnat sa umblam sa declaram pierdute toate actele, sa blocam cardurile si sa asteptam cu sufletul la gura sa nu fi fost deja contul golit!!! Doamne, ca asta chiar ne-ar fi mai lipsit! Dar, indiferent ce mai vine, important este sa ramanem sanatosi! Sanatatea este cea mai de pret!
      Concediu nu mai pot organiza... am fost de trei ori anul acesta! Gata!
      Peste 3 saptamani plec la un curs de specializare în Stuttgart, pâna atunci trebuie sa fiu în forma!
      Te îmbratisez si iti multumesc mult pentru ca ti -ai luat timp să-mi transmiti aceste gânduri pozitive ♥🤗😘

      Ștergere
  4. Imi plac mult acest gen de lampioane, chiar daca au o geometrie relativ simpla. Insa asa cum se poate observa si in pozele tale, pot genera reflexii foarte interesante, ca in jocurile alea cu lumini si umbre. Locul pare elegant si rafinat. Cred ca v-ati simtit foarte bine acolo!
    Seara frumoasa, draga Carmen! Pupici! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au intr adevar superbe reflexii 🤗
      O seara minunata si tie, Suzana draga 😘🤗

      Ștergere
  5. Mi-am lasat imaginatia sa zburde in jocul de lumini si umbre, imaginandu-mi ca-s lampioane cu "flacara vie" in ele. Apoi am citi ce ai scris in comentari... si a fost un fel de zambet - tristete: petrecere - probleme... Iti doresc putere sa treci peste fara sa ramana "urma". Toate aceste aglomerari aproape ca distrug armonia... si nu stii cum, ce sa faci mai intai si-ti vine sa lasi totul sa curga cum o fi, si sa stai, dar n-o poti face mai mult de cateva ore, si pare ca rabdarea a intrat in sac si stresul mai mult strica decat ajuta, si nu vrei sa fii stresat, dar nici sa-l tii sub control nu poti ca iar "vine" ceva... Cred ca starea prin care treci e teribila, mai ales ca nici nu te poti odihni cum ai nevoie.
    Carmen draga, iti doresc sa se rezolve cat mai repede - cu succes! - toate cele ce au navalit peste voi. Sa se vindece Leo bine (un pupic pe urechea beteaga) ❤ si sa fie totul armonios din nou.
    Te imbratisez cu drag-drag! 💕 Ganduri bune si pupici de la quattro pentru trio! 🍀 💞 🐾 🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este clar ca o sa treaca si faza asta încarcata si grijile se vor dilua ☺ speram sa rezolvam pozitiv totul... Problema este ca noi, fiind oameni cinstiti, respectuosi si binevoitori, asteptam sa fim tratati la fel... Dar lumea in care traim s-a salbaticit! Tot mai mult seamana cu o jungla, dezamagirile sunt tot mai dese si eforturile în a schimba în "bine", "legal"si "corect" sunt tot mai mari. Speranta înca nu o abandonam...
      Pupici si îmbratisari, de la trio pentru quattro 😘🤗💞 🐾 🤗

      Ștergere
  6. Ah ce dragut!! Si eu am descoperit de curand niste reflezii interesannte facute de lucra din sufra! De cele obtinute cand aprinzi toate becurile stiam.. dar de cea cand aprind doar un bec... nu.
    Imi placea sa descopar astfel de amanunte prin plimbarile noastre. Asa ca ma bucur ca ai ales aceste fotografii la reflexii.
    Pupici!!

    RăspundețiȘtergere