duminică, 3 septembrie 2023

Mic dejun, oua-ochiuri

Este duminica, vremea micului dejun a trecut însa poate va rasfatati weekendul viitor cu o asemenea farfurie simpla si simpatica 😍 
Si eu m am inspirat din internet si aici va dau câteva sfaturi din experienta mea 🤗
Am taiat câteva rosii-cocktail (ajung 6 sau 8 rosioare), le-am asezat în tigaia unsa cu ulei de masline si am dat drumul la plita. Am crapat doua oua, am separat albusul iar galbenusul, l-am asezat cu grija între rosii. Am batut spuma albusurile, am potrivit de sare si piper si am rasturnat în tigaie, încercând sa nu acopar rosiile. Printre rosii am întins albusul cu ajutorul unei pensule de silicon. Am fugit în gradina si am taiat doua crengute de patrunjel si am decorat tigaia ☺
Gustul ochiurilor bineînteles ca nu s-a schimbat, însa... gustul nu este totul, nu-i asa? Participam la actul hranirii cu multe simturi si nenumerate elemente influenteaza felul în care percepem mâncarea ♥ Aspectul mâncarii, modul de prezentare, ambientul - muzica pe care o auzim, lumina din jur, persoanele alaturi de care servim masa, tacâmurile, culoarea farfuriei si a fetei de masa (urasc fetele de masa din plastic! mai bine ramân flamânda decât sa ma asez la o masa acoperita cu musama!), ba chiar si numele sub care este prezentata mâncarea ne poate modifica puternic apetitul. Toate simturile noastre interactioneaza si ne ofera o senzatie complexa. Nu degeaba germanii au un proverb "das Auge isst mit" ceea ce pe româneste s-ar putea traduce "mâncam si cu ochii"!
Pentru ca ochiurile sa iasa perfect, va atrag atentia asupra câtorva mici greseli pe care le-am facut eu: rosiile mele au fost foarte coapte, zemoase. Este de preferat sa folositi rosii ferme, mai tari. În plus, eu am batut ouale în timp ce uleiul sfârâia în tigaie... rosiile au zemuit puternic si "tabloul" nu ,mai este "curat". Cel mai bine, pregatiti totul în prealabil si nu lasati prea mult rosiile pe foc. 
Va doresc pofta buna! Si nu uitati, mâncat sau beti ceva pe îndelete și cu plăcere, lasati gustul sa va patrunda! Savurati si dezvoltati gurmandul din fiecare! ♥

8 comentarii:

  1. Arata foarte bine ouăle tale ochiuri. Aș face și eu, DAR....nu pot mânca gălbenușul decât foarte bine copt/prăjit. Mulțumesc pentru prezentare! Seară frumoasă să ai, Carmen.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac floricelele din tigaie! Multumesc pentru idei, draga Carmen!
    Sa aveti o saptamana plina de momente placute! ❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place, Suzana draga.
      Noapte buna si maine, un start bun in noua saptamana ! 😘🤗

      Ștergere
  3. Tare frumos arată, bravo! Când mai ai chef de decorat şi mai faci ouă, încearcă şi cu ardei gras. Trebuie să fie mai mare ardeiul, îl tai cerculeţe, adică nu pe lung. Şi-n cercul ăla pus în tigaie pui oul cu totul. Arată simpatic şi aşa, vei vedea. Sigur, nu la fel de artistic ca ăsta, dar tot e frumos şi aşa.
    Săptămână frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a, daaa, buna idee! Multumesc Potecuta draga!
      Pupici. O saptamâna cât mai placuta si tie! ❤️😘

      Ștergere
  4. Ce draguuuut le-ai aranjat!!
    Chiar.. sper sa gasim rosii cherry sa pun la congelator :O.
    Pupici

    ps: si tocmai ce voiam sa imi fac mini sera in balcon.. momentan iar pun pe pauza, noi sa fim sanatosi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O mini sera de balcon este o idee foarte buna! Sper sa reusesti sa depasesti momentl de slabiciune cat mai repede si sa te avanti cu elan in realizatea proiectelot tale dragi! 🍀💕
      Pupici si imbratisari 😘🤗🐾

      Ștergere