marți, 28 martie 2023

A înebunit Blogspot-ul! Ajutor!

De când am revenit pe blog, am observat ca sistemul Blogspot are probleme. 
Imediat ce am intrat în setari, mi-a disparut "creionul" cu care puteam face modificari la textul postarilor, direct din masca blogului. 

Nu mai gasesc acest instrument atât de necesar!
Am citit ca cica se lucreaza in spatele sistemului si ca se pot intampla asemenea întreruperi... Of, nu stiu daca voi mai putea recupera aceasta unealta de lucru indispensabila! Acum fac modificarile intr-un mod foarte anevoios!
O alta anomalie... mereu primesc anunturi ca am comentarii preselectate la "spam" si cand deschid sa vad despre ce este vorba... sunt comentarii la postari vechi si chiar si ceea ce am raspuns eu este trecut la "spam"! Cras, zau asa! Eu ca "administrator" sa fiu "bagata prin introducere" la SPAM! ☺☺☺
În plus, când dispare coloana din dreapta paginii, când reapare! Daca accesez pagina generala a blogului, blogul apare fara coloana; daca merg pe o postare anume, apare coloana! Este ca la "Alba-Neagra" ☺☺☺ Oribil! Nu stiu care este cauza!
Mai are si alticineva probleme asemanatoare? Stie cineva din ce cauza si cum se remediaza? M-as bucura sa gasesc ajuror ♥ Multumesc anticipat ♥

26 de comentarii:

  1. Da, și eu am apărut la mine pe log la spam când am comentat :))))
    Si imi apar erori cand vreau sa comentez e alte bloguri, nu puteam comenta....dar de cateva zile vad ca nu mai apare eroarea aceasta.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. au inebunit de tot!
      Erori la comentarii imi apar mai mereu, daca intru pe Wordpress... Blogspot pe blogspot nu face fite ☺
      Pupici. O zi buna Mihaela draga! 😘❤️

      Ștergere
  2. Carmen, eu nu ma mai agit, pentru ca au fost destule probleme de cand cica l-au imbunatatit. Unele se rezolva a doua zi, altele raman. De exemplu desi sunt pe blog si m-am inscris, sunt momente cand ca sa comentez la mine (!) trebuie sa reintru pe google, chiar daca am mai intrat o data. Iar la voi, se intampal acelasi lucru foarte des. Am bagat si eu spam propriul comentariu, de am crezut ca nu il trimisesem. Iar la comentariile primite unele intra in spam, desi sunt fideli in comentarii. Daca este sa ma enerveze ceva cu adevarat este ce varza au facut cu etichetele, unde nu mai pot reveni pentru o actualizare/modificare.
    Inclin sa cred ca au facut si alte trucuri, pentru ca mi s-a parut aberant sa mi se treaca pe draft doua postari vechi si benigne pentru ca interferau cu nu stiu ce politica din prezent. Au revenit in cele din urma, insa pot sa imi dau seama la ce lucreaza de fapt. Daca ti se intampla sa nu poti comenta la tine, am avut situatia, s-a rezolvat automat dupa ceva timp. Asa ca nu te panica...
    Pup. 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh vaaai... Zau mari probleme!
      cel mai tare ma supara ca mi-a disparul creionul! Aceasta posibilitate de a intra pe postare pentru modificari imi era atat de utila! Dar nu o mai gasesc... a disparut pur si simplu!
      Te pup. O zi buna, Suzana draga! 😘❤️

      Ștergere
    2. Mai repede nu am putut reveni, din motive tehnice. 😊

      Suzana, cand mai apar postari despre care zic ei ca au buba, trimite mail... Am patit-o acum cativa ani cu o postare despre iepurasul de Paste. 😊 Am trimis mail cand am vazut si in cateva minute s-a rezolvat. La fel cand o multime de bloguri pe Blogger aveau "eticheta" cu pericol de "pescuire date" - eroare de la "roboti", ca si in cazul postarilor/articolelor. Cand trimitem mail le verifica un om, nu un robot si se rezolva.

      Cand zici de etichete te referi la faptul ca nu mai poti sterge/adauga? Daca e asa sa stii ca e posibil. Pe pagina cu toate postarile faci clic pe "Gestionati" (dreapta-sus), selectezi postarea/poastarile la care vrei sa modifici etichete, apoi clic pe "iconul" care apare langa/in stanga simbolului "cos de gunoi" si apoi adaugi o eticheta scriind-o (si bifand-o) sau debifezi etichetele pe care nu le mai vrei - vor disparea ca etichete in toate postarile bifate (selectate). Sau... selectezi toate postarile cu eticheta X si procedezi la fel, eticheta X pe care o debifezi va disparea total iar una nou adaugata va aparea la toate postarile selectate.
      Sau mergi la o postare anume si stergi sau adaugi in acea "bara laterala stanga" (sectiunea "etichete")...
      Daca am inteles gresit care e, de fapt, problema cu etichetele... Scuze. 😊
      Pupici! ❤

      Ștergere
  3. Am avut problema cu creionul in trecut. Si-a revenit la postari, dar nu si la ce aveam pe meniurile (cum ai tu bara in dreapta eu am trei - sus unul si in stanga 2 - nu am cum sa le editez decat din blogger).
    Comentariile la SPAM ... chiar azi te bagasera acolo :)))). Eram amandoua, asa ca sa nu te plictisesti - multe comentarii vechi bagate acolo cu duiumul. Sper doar sa nu fi facut treaba asta cat am fost inactiva - ar fi insemnat sa fi sters multe comentarii fara acordul meu (ca mi se pare ca in spam stau o anumite perioada si apoi sunt sterse).
    Meniul sa dispara mi s-a intamplat ! Dar era o eroare generata de faptul ca intr-un anumit articol era vreun cod / link care nu se pupa cu ceva din blogger. Sau se mai intampla sa intru pe vreun blog si sa imi incarge greu meniurile.

    Asta se rezolva insa in timp. Problema mea e alta.. NU pot face backup la continut.. ma tot chinui de mai bine de o saptamana, poate chiar doua!!! :O Si mi se pare frustrant si stresant. Ultima data facusem in decembrie...

    Totusi mie blogspotul mi se pare mult mai prietenos decat wp.. sper doar sa pot face cat mai curand backup ul ala.

    Puuup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum ai reintrodus "creionul"? asta imi trebuie neaparat!

      Comentariile vechi... eu cred ca erau deja toate active dar le-au mai trecut o data prin "sita" si au decis sa le trimita de data aceasta in SPAM! Nu cred ca s-a pierdut nimic, si cred ca nu se sterg, asa, cand au fot o data active!
      Nu stiu ce fel de backup faci tu... eu nu am facut niciodata... ce face sistemul automat... eu habar nu am de unul extra...
      Pupici, o zi buna! 😘❤️

      Ștergere
    2. A reaparut el, dupa o perioada. Creionul. Doar ca doar la articole si pagini. Bun si asa.
      Da, asa sper si eu ca nu au sters nimic - dar nici nu am verificat in perioada aceea. Cand am reinceput sa am activitate pe blog a inceput sa se intample retrierea... de fapt nu chiar de la inceput. Pe mine ma anunta cand am comentarii noi (chiar daca sunt spamuri - primesc mail,ca asa am setat) - dar nu si daca imi baga comentarii vechi, publicate, in spam. verific periodic (aveam vreo 50 acum cateva zile, toate ale mele, cu fete vesele si alte chestii de gen.
      Cred ca testeaza Inteligenta Artificiala care functioneaza dupa anumiti parametri. Dar asta e teoria mea...

      Back-ul il fac din setari, din blogger - imi descarc intr-un fisier continutul blogului. Asta inseamna ca daca vreau vreodata sa il mut, sa zicem, sau pur si simlu vreau sa am ceea ce am scris de-a lungul timpului (plus comentarii, plus pagini), atunci am acces la el. Dar din decembrie nu am mai facut (din lipsa de timp) si am scris mai mult de 100 de articole.. de atunci.
      Tot de unde se face backup poti sa si import continut (de exemplu daca ai doua bloguri si vrei sa faci unul.. cred ca de acolo pot adauga si celalalt continut ...).

      Asa ca .. mda. Aia e ce vreau eu sa reusesc sa fac. :))
      Tin pumnii sa iti apara creionasul cat mai curand :*

      (ps incearca si de pe diferite browsere sa vezi daca la unele apare la altele nu - atunci poate ca e de la cookies..sau de la browser si trebuie actualizat)

      Ștergere
    3. da, interesant.... Of of, de ce nu poate sa fie totul in ordine?! Ca doar aici scriem din placere, de ce trebuie sa luptam?! ☺
      Aha, nu am facut niciodata backup, dar stiu unde este button pentru import/export, multumesc. Si atunci versiunea ta de blog - backupul se inregistreaza pe laptopul tau sau intr-un cloud?! hm... IT este pentru mine limba straina necunoscuta!
      Aha, zici sa incerc asa? da, ar fi o idee... ca eu prefer crome, poate din alt browser apare! Multumesc ♥
      Pupici Rux 😘❤️

      Ștergere
    4. Nu stiu - eu la youtube am primit o lovitura destul de urata. Am reusit sa refac vizibile o parte din filmulete. Dar majoritatea sunt private. Si de ce? Pentru ca au facut ei niste reguli aiurea. Daca exista Youtube Kidz, de ce ne mai zapacesc pe noi? Si in plus.. de ce ar trebui sa avem noi grija sau niste robotei de copiii altora? Cum vine asta....
      In plus, inainte era mai destept facut - puteam salva ce voiam pentru copii (gen desene animate, sau activitati) pe categorii. Acum e bagat totul la gramada si ai fi surprinsa ce clipuri dubiosele am gasit etichetate ca pentru copii. Ca sa nu mai zic ca au lovit in cei care au continut prietenos (gen, pun si eu o papusa, o carte dragalasa - dar nu este clip facut pentru copii, ci pentru blogul meu) ... dar nu iau in calcul faptul ca, deobicei, copiii sunt mai mult ep conturi de machiaj, vedete si alte nebunii de gen.
      Ah.. ce enervant. Trebuie sa gasesc o cale sa pun un disclaimer (dar au stricat si functia prin care puteai insera o poza / video in filmul tau, in editorul youtube - asa de bine l-au imbunatatit, incat au scos ce era esential din el) - ma lipsesc de comentarii acolo, oricum ma incurcau, oricum le aveam pe moderare... si oricum, nu ma intereseaza ce tine de SEO, sau date.
      Foarte enervant. 😅

      Da - blogul se salveaza intr-un format... stai sa vad ceva cu xml. (gen text si cod) Si ai si posibilitatea sa iti salvezi pozele si clipurile daca le ai incarcate la ei. Se salveaza la tine pe laptop. Si il poti apoi salva unde vrei. Daca iti faci sa zicem alt blog il poti importa. Sau.. de exemplu, daca vei dori sa iti unesti vreodata blogurile in unul singur, o poti face. Ideea e ca vreau sa am backupul :)) si nu merge. La inceput imi salvam manual postarile.. dar acum am vreo 4000... 4200 si ceva cu totul (si ciorne...) Si din decembrie de cand am facut eu ultimul backup... s-au adunat undeva la 100.. :O

      Eu am Microsoft Edge (care are si functie de internet explorer mai nou introdusa) si am si un chrome (imi placea firefox dar nu il am aici instalat). Sper sa mearga si sa isi revina curand. Am avut si eu o perioada problema aceasta si stiu cat este de nesuferita.

      Ștergere
    5. ah, cu youtube sunt si eu nemultumita...dar de fapt la youtube am ajuns pentru ca altfel nut pune orice video pe blog! Zilel trecute am primit un email:

      Hallo carmen,

      Der urheberrechtliche Anspruch auf dein Video wurde zurückgezogen.
      Videotitel: seara de Advent cu vecinii (2019)

      Das YouTube-Team

      Nu am inteles de ce si cum?! un videoclip din 2019?! Au inebunit si astia! In plus, nu pun muzica pentru care nu as avea drept, nu folosesc imaginile altcuiva... pur si simplu isi baga nasul unde nu le fierbe oala!
      Te pup, Rux. Numai bine! 😘❤️

      Ștergere
    6. Minunat! :O
      Niste simpatici - si cand te gandesti ca aveau inainte posibilitatea sa faci private clipurile si sa oferi parola cui voia sa le vada. Asa puteam avea bine mersi si acum clipurile accesibile. Nici macar nu stiu cum as putea sa dau linkul direct cuiva daca e facut privat (ei zic ca se poate dar nu vad cum..).
      Tot felul de facilitati.. da..😅

      pup :*

      Ștergere
    7. o aberatie! ☺ ignor, pur si simplu, ca ce altceva imi ramane de facut?!
      pupici 😘

      Ștergere
  4. Eu am avut creionul acela inainte când am început blogul. Si chiar era foarte util.Acum, după ce am revenit pe blog eu nu l-am mai găsit deloc. Ar fi fost foarte util să intri direct la postarea/pagina pe care aveai de corectat ceva. Mie nu-mi mai apare absolut nicăieri. Widgetul cu comentarii recente când apare când dispare. La început intrat si rescriam codul, dar acum îl las pace că revine singur. Am început să urmăresc blogurile si comentariile mai mult din panoul de administrare si din mail.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este foarte util, ii simt lipsa enorm!
      Crezi ca va reveni de la sine? Of, sper cât mai repede.
      Eu cu casuta de comentarii nu am probleme, insa cum am scris, apar multe selectate la SPAM, inclusiv eu apar la SPAM! ☺☺☺ O nebunie curata!
      Eu nu indraznesc sa-mi dau emailul, de frica spamurilor! Adresa mea de email e doar a mea, nu a blogului ☺
      Te pup, o zi buna! 😘❤️

      Ștergere
  5. Of, îmi pare rău că ai așa probleme, știu cum e, și wordpress mai face figuri câteodată. Problema mea, wordpress, cu voi, blogspot e că nu mă lasă să comentez tot timpul. Diana și Suzana stiu asta, e veche. La tine văd că dacă mă loghez nu mă lasă tot timpul, de aia las anonim și semnez la final dar nici așa nu mă lasă tot timpul. Sper să se rezolve!
    Te pup! Potecuța.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogspot si Wordpress nu sunt compatibile... nici eu nu pot s comentez mereu la tine; cateodata merge asa, din prima, alteori imi da eroare si imi copiez comentariul, ies din pagina ta, reintru, introduc din nou comentariul, o data, de doua ori... cateodata chiar de trei ori - pana cand uf, trec bariera! ☺
      Si am observat ca am "profile" cu parole diferite pe ntru diverse bloguri pe Wordpress!!!! culmea, nu?! se formeaza automat si se salveaza in parolele de recunoastere! O nebunie! Jungla, ce mai!!!
      Te pup Potecuta 😘❤️

      Ștergere
  6. Uau! Si eu, care ziceam ca am probleme! Si am! Mai nou, iar imi schimba caracterele literelor - eu scriu cu arial (marimea 16px), ma trezesc cu fel de fel de caractere cu dimensiuni diferite, uneori, sau bolduite.

    Creionul va reaparea la postare, la un moment dat, dar a fost "desfiintat" de la widget-uri (coloanele laterale).

    Comentariile. In cazul acestora cine stie cand se va rezolva - si la mine apar in spam comentarii ale celor care comenteaza regulat. Pana acum n-am avut surpriza sa ajunga in spam propriile comentarii dar au fost momente cand nu am putut publica propriul comentariu si/sau nu am putut publica acele comentarii care "asteapta moderare".
    Am avut si surpriza de a gasi in spam comentarii din 2014! Comentarii de gen "ok", "good joc" sau emoticoane (laconicele, altfel spus, menite sa "faca vizibili" autorii in cauza). Si tot in spam au ajuns comentarii venite de pe bloguri care acum nu mai sunt (comentatori gen "persoana necunoscuta" = care nu-si semneaza mesajele).

    Coloanele laterale. Acestea apar si dispar, din cand in cand. In plus, la mine se intampal sa nu se actualizeze blogroll sau, pur si simplu, actualizat acum, dupa o ora (mai mult sau mai putin) blogurile pe care vad o postare noua ajung mai jos in lista si ultima postare nu mai apare (ca titlu) in blogroll - se rezolva de la sine.

    Cauza este "de la ei". Totusi, de cand tot am probleme am cautat info pe "blogger ajutor" si am aflat ca si formatul blogului ar putea fi o cauza (template-ul, altfel spus). Vor, se pare, formate "dinamice" (care nu au coloane laterale). As schimba acum formatul (desi va "cadea" brusc blogul in cautarile google, un timp - pentru mine nu-i problema, 'ca nu-mi pasa de statistici, dar nu as mai avea alte "facilitati". In plus, nici nu pare a fi garantat ca va functiona. M-a ajutat Potecuta la un moment dat si a scris mesaje pe alte formate: la unul a fost fara probleme, la altul cu probleme; la cel fara probleme au fost, in schimb, probleme la cineva care avea acelasi format.
    Pe scurt: schimbarea nu-mi da certitudinea disparitiei problemelor - si e ceva de munca la schimbarea formatului.

    Cred ca avem nevoie de rabdare. 😊
    Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! ❤ ❤ ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, cand sa mai apara creionul, ca e disparut de doua luni! Eu mi-am pierdut speranta :-(
      caracterele literelor nu mi l-a schimbat pana acum, au fost cateva zie cand vedeam textul postarilor cu litere ingrosate, insa vedeam doar din cand in cand, apoi vedeam iar normal... ca o iluzie optica ☺☺☺ imi venea sa-mi sterg ochlelarii ☺☺☺
      da... nici la mine nu se actualizeaza mereu blogroll ul... ca imi zic cateodata "unde-s bloggeri?! au adormit, nu mai scrie nimeni nimic în "casa" asta?!" ☺☺☺
      Ignoram, ce sa facem... nici nu stiu unde am putea reclama?! Unde sunt cei care administreaza Blogspotul? Stie cineva? hmmm...
      Te pup Diana draga. Numai bine ♥♥♥ Imbratisari si pupici cu drag, de la trio pentru trio! ♥♥♥

      Ștergere
    2. Ups. :-( Doua luni e mult, deja... "Vestile" nu par incurajatoare... Am aflat cu aceasta ocazie.
      Poate iti e util link-ul de mai jos:
      https://support.google.com/blogger/thread/198252846?hl=en

      Pe link-ul ce apare in unul dintre comentarii se explica pe larg ce si cum cu acest instrument de editare rapida...
      Cred ca, in final, va trebui sa schimbam temele... iar temele (incepand cu anul 2017) nu mai au "editare rapida".
      Stiu ca mai apar probleme din "incompatibilitati" intre http si httpS...
      Chestiunile IT ma depasesc, dar atata am bantuit dupa informatii incat s-a mai "lipit" cate ceva si de mine (la scriere/adaugare de coduri in structura blogului e sigur, insa, ca nu ma voi baga). 😊

      Formatele recente ("moderne") au blogroll "pitit" pe-o laterala... Probabil ca fiind "template modern" nu sunt probleme cu actualizarile... Dar se poate intampla cu blogurile care au ramas cu http in adresa URL.

      Pupici! 💕
      P.S. Zilele trecute nu am reusit sa public o postare... Pe asta chiar ca n-o experimentasem pana atunci! 😊 S-a "rezolvat" a doua zi, "de la sine". Uf.

      Ștergere
  7. Am pus un comentariu la postarea ”Miercurea fără cuvinte” și nu a apărut! Stiu că nu aveai comentariile moderate hihi...oare e tot o eroare?
    Zi frumoasă să ai! 💗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga, dupa cum am scris aici, Blogspotul a înebunit complet!
      Nu am moderatie decat pentru comentariile la postari mai vechi de doua zile. Te-am gasit, sortata la "SPAM". Sa nu te simti lezata, inclusiv eu sunt trecuta la SPAM, aici pe blogul meu!!!!!
      Zi minunata si tie, te pup ♥

      Ștergere
  8. M-am găsit si eu azi la mine in spam. SI multe comentarii de-ale voastre tot in spam, comentarii la care stiu că am răspuns. Bine-nteles că acum nu mai apare raspunsul meu la ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o anomalie mai mare nu cred ca exista! Cum sa intre administratorul blogului la spam?!? Mda... asta e!

      Ștergere
  9. Nu pot să mă plâng despre ce am avut și ce nu mai am...am lipsit de pe blog câțiva ani ... acomodarea cu tableta a fost mai tristă (mă simțeam mai bine cu laptopul...)!
    Pupici ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am lipsit... si cand m-am reîntors, au aparut problemele :-(
      Eu folosesc laptopul... rar fac comentarii de pe telefon, dar e rau ca nu vezi ansamblul...
      Pupici si o zi buna!

      Ștergere