sâmbătă, 28 iunie 2014

Mare ne e ograda!

De fapt îmi plac gradinile "serioase" însa... nu ma pot abtine și achizitionez din când în când mici figurine (nu le spun kitsch-uri, Doamne-fereste! ☺) pe care le amplasez în așa fel încât când ies în curte, sa-mi stârneasca un surâs, indiferent cum este vremea de afara. Fiecare capata un nume și este investit cu o functie importanta în "gospodaria" noastra ;) De-a lungul anilor, am adunat muuulte!
Astfel,  piticul Mutulica sta pe treptele de la intrare, Pic si Poc - spiridușii ce stau agatati în fag, pazesc portita la gradina, Fetita - figurina din calcar, numara permanent florile, Tereschkowa - mini-broasca testoasa, tine companie peștilor-aurii în iaz si Amadeos - broscuta cu violoncel, le cânta de pe mal.

Fred, Wilma si Barney sunt ghivece sub forma de bolovani cu ochi, gura si nas,  Felix-si-Marlene - sunt doi copilași din teracota, pe balansoarul ce se leagana în bataia vântului sub marchiza, Heckel si Jeckel - cei doi cioroi, privesc peste gard la vecini și Rico - este vrabiuta însetata...Oare am uitat pe cineva?! ☺
De saptamâna trecuta, avem și o furnica desteapta foc, care citește zi si noapte dintr-o carte despre gradinarit. Am botezat-o Fridolina, inspirati fiind de Fridolin, eroul unei povesti pentru copii, care însa este un urs-furnicar ☺
Tja, "ograda" este practic plina, însa un loc'șor tot s-ar mai gasi! ;)

12 comentarii:

  1. mie imi pare o ograda de vis, de poveste...:)
    imi si imaginez cum ar fi zise povestile printre acele figurine superbe... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;) s-ar putea ca noaptea când dormim, figurinele sa se desprinda din locul lor si sa povesteasca împreuna tot ce au vazut si auzit în curte sau cartier :)))

      Ștergere
  2. sunt tare simpatice atât figurinele, cât si numele pe care le-ati ales! :)
    Toate îmi plac!
    Frodolina are celula solara, nu? Tare simpatica mai e! Si trandafirii vostri... o minune de curte aveti! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc mult, Liliana!
      da Frodolina se alimenteaza de la soare si lumineaza toata noaptea :)
      multumim mult! O seara faina !

      Ștergere
  3. îmi plac mult Pic si Poc! :)) ce nume simpatice au toate "orataniile" din "ograda" voastra! Sunteti o pereche de toata admiratia, curtea e intretinuta exemplar! Multi avem de învatat de aici, de la voi, ma înclin!

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Felix si Marlene se numesc nepoteii sotului tau, nu-i asa? :) ce idei superbe aveti! îmi place mult si Teresckowa si Amadeos :) Dar si Heckel si Jeckel! :)si cei din Epoca de Piatra :)) Superba ograda!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este Codruta! nepoteii ne-au inspirat :)) cât despre Tereschkowa... povestea este ca broasca testoasa a existat cu adevarat, pe cand eram pustoaica - o gasisem la apa Buzaului si am botezat-o asa pentru ca la vremea respectiva eram foarte impresionata de prima femeie astronaut! :)
      pe Heckel si Jeckel ii stiu din desene animate :))
      Multumim mult! :)

      Ștergere
  5. ce imi place ca le-ai dat nume :))
    Fetita si PIC si Poc sunt preferatii mei dar si furnicuta :)
    gradina voastra e un loc in care chiar te poti relaxa si detasa de orice ganduri cenusii :)
    pup draga mea draga, w-end placut sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) furnicuta este favorita noastra acum, ca e ultima sosita în ograda :)) Are voie sa stea pe masa! ;)
      te pup si eu. O seara placuta iti doresc! :-*

      Ștergere
  6. Gradina fermecata! :)
    Si mie mi-ar placea sa am o curte in care sa-mi asez multe "jucarii"! Am mai pus prin balcon, intre plantele mamei... :) Am vazut la o vecina doua libelule superbe! Se "incarca" la soare si noaptea stralucesc superb!
    Furnicuta imi place foarte-foarte mult!
    Zile fericite va dorim! Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar ca parca este gradina fermecata! Sunt convins ca noaptea, la adapostul intunericului, stau cu toti la mare taina si povestesc. Iar cand nu sunteti acasa, ei sunt paznicii fermecati ai gradinii! Nu?
    Va felicit pentru coltul de rai pe care ati reusit sa vi-l faceti! Sa va bucurati din plin de toate aceste minunatii, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere