luni, 23 iunie 2014

Zoe Kazan

Am vazut filmul "Ruby Sparks" pe timpul unui zbor, acum câteva veri si actrita din rolul principal m-a fascinat înca din primele secvente. Pentru ca nu-i cunosteam numele, mi l-am notat pe un servetel si mi-am propus cum ajung acasa, sa caut date în legatura cu ea. Dar asa cum se întâmpla când venim din concedii, despachetam bagajele, punem lucrurile la spalat, aranjam fotografiile în album si ... cam gata!
Zilele trecute facând ordine la gentile de voiaj, am descoperit servetelul cu numele...
Am cautat si am vazut ca nu prea exista pagini românesti care sa scrie despre Zoe Kazan, deci m-am hotarât sa scriu eu câteva rânduri :) Poate va intereseaza - merita toata atentia!

Este actrita si scenarista de origine americană. S-a nascut la data de 9 septembrie 1983 la Los Angeles, este fiica scenaristului Nicholas Kazan si a regizoarei Robin Swicord, bunicul ei fiind Elia Kazan, unul din cei mai titrați regizori, scenariști și producători americani.
A urmat cursuri de actorie la Universitatea Yale, primind diploma de absolvire în anul 2005.
Debuteaza în film la vârsta de 20 de ani, jucând rolul Samantha în filmul "Swordswallowers and Thin Men"
Debuteaza în teatru, în anul 2006 cu piesa "The Prime of Miss Jean Brodie" jucând alaturi de Cynthia Nixon (una din cele patru protagoniste ale mult iubitului serial de televiziune "Sex and the City").
În anul 2007 joaca un rol mic în filmul "The Savages". În acelasi an primeste rolul secundar -  Mona, în filmul "Fracture"în care rolurile principale sunt ocupate de Ryan Gosling (Willy Beachum) si Anthony Hopkins (Ted Crawford).
Urmatorii ani 2008/2009 actrita Zoe Kazan primeste numeroase angajamente. Joaca în filmul "Revolutionary Road" rolul Maureen Grube, iubita lui Frank Wheeler - rol jucat de Leonardo DiCaprio (rolul April Wheeler este jucat de Kate Winslet).
În filmul "The Private Lives of Pippa Lee" joaca deasemena un rol secundar (Grace Lee) alaturi de Keanu Reeves, Julianne Moore, Winona Ryder, Monica Bellucci.
În filmul "It’s Complicated" joaca rolul Gabby Adler, fiica sotilor Adler, roluri interpretate de Meryl Streep si Alec Baldwin.
Cel mai important rol într-o piesa de teatru jucat pâna în prezennt de Zoe Kazan, este rolul Mascha, în piesa "Pescarusul" de Cehov, avându-i parteneri pe Kristin Scott Thomas si  Peter Sarsgaard.
În anul 2012 scrie scenariul filmului "Ruby Sparks", film în care deasemenea joaca rolul principal Ruby, alaturi de Paul Dano, care interpreteaza rolul Calvin Weir-Field.
Anul 2013 este un an bogat în roluri, acrita fiind solicitata pentru rolurile principale: Rebecca Porter, în filmul "In Your Eyes" (premiera în iunie 2013), rolul Laurel Audrey în filmul "The Pretty One" (premiera în aprilie 2013) si Chantry în filmul "The F Word"(premiera în septembrie 2013).
Zoe Kazan locuieste în New York City si de cinci ani conviețuieste cu actorul Paul Dano.

8 comentarii:

  1. Multumesc pentru info. Acum aud de ea, prima data, si nu am vazut-o in vreun film (filmele amintite de tine nu le-am vazut). Elia Kazan este un nume pe care-l cunosc - mult timp am crezut ca e femeie :))) - dar nu-l pot asocia vreunui film - nu prea tin minte regizorii si scenaristii filmelor (nici chiar numele actorilor din rolurile principale daca nu ma impresioneaza rolul / jocul lor sau filmul in sine).
    Seara frumoasa sa aveti!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) si mie imi suna ciudat multe nume straine! Oh, acum imi amintesc de vremea cand am auzit prima data melodia "Follow me" ... pentru ca m-a fermecat timbrul vocii, am fist atenta ce nume dpune crainica si mi-am notat "Aman Dalear" :)))) am fost socata cand am vazut la tv ca "romanticul meu print" este o ea sau ... asa ceva :)))
      Filmul Ruby Sparks este tare interesant si simpatic! :)) merita vazut
      te pup. O zi minunata va doresc ♡

      Ștergere
  2. Nu îi ştiam numele dar am văzut ceva fotografii nu mai ştiu pe unde. Dar o voi reţine de acum înainte şi poate caut şi unul din filme pentru a-l vedea. Ca nepoată a lui Elia Kazan cred şi eu că este talentată. Sper să reuşesc să o văd cum joacă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-a placut mult cum a jucat, iar ideea filmului este super-simpatica :)) Merita sa cauti sa vezi filmul Ruby Sparks :)
      Te pup. Sa ai o zi de vacanta minunata! ♡

      Ștergere
  3. Ruby Sparks e intr-adevar un film deosebit...
    Ce bucurie sa descopar acest blog, eu tocmai am vazut cu Zoe „The Pretty One" - si am scris repede cateva cuvinte despre el.
    Zoe Kazan mi se pare o prezenta deosebita, filmele in care ea are rolul principal sunt iesite din tipare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce bucurie pe mine sa citesc aceste rânduri! în sfârsit, cineva care a vazut filmul :)
      Am sa te vizitez si eu ... descoperindu-ne afinitatile, vom avea mai multe subiecte de conversatie.

      Ștergere
  4. E drăguță, totuși nu are o figură memorabilă. Am văzut vreo două dintre filmele amintite de tine, dar nu mi-o amintesc deloc...

    RăspundețiȘtergere
  5. daaaa, am vazut si eu filmul Ruby Sparks si tare mult mi-a placut! uite ca nu m-am gandit niciodata sa caut note biografice cu artista din rolul principal si... aici la tine gasesc chiar despre ambii eroi principali ai acestui film! :) multumec, esti o comoara!

    RăspundețiȘtergere