sâmbătă, 28 iunie 2014

Optimile de finala


Calificarea pentru optimi s-a încheiat acum doua zile si surprizele au fost mari! Ce spectacol, ce rasturnari de situatii!
Au fost eliminate echipe mari, cu traditie în fotbal, purtatoare de titluri europene si mondiale, am asistat la meciuri frumoase, ce demonstreaza ca sportul se poate numi arta si se bazeaza pe fairplay, dar am vazut si meciuri mai putin frumoase, cu multe faulturi si chiar un atac prin muscare (incredibil ca se poate întâmpla asa ceva!)!
Echipele nationale care s-au calificat mai departe, au început astazi meciurile din optimile de finala.
Jocurile sunt dramatice... cine câstiga, merge mai departe, cine pierde, pleaca acasa! Astazi se va decide între Brazilia-Chile si Columbia-Uruguay...
Viva Brazilia! Viva Chile! Viva Columbia! Viva Uruguay! Aplauze pentru superbele Google-Doodles! ☺

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
UPDATE: Brazilia-Chile : 1(3)-1(2)........... Brazilia s-a calificat în sferturile de finala.
               Columbia-Uruguay: 2-0..............Columbia s-a calificat în sferturile de finala.

8 comentarii:

  1. Sincer, nici nu mai știu cu cine să țin. Cred totuși că-i prefer pe Greci, deși nu știu cum o să se descurce, Tu cu cine ții ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am tinut pumnii de la bun început pentru Germania si sper în continuare ca va ajunge în finala si... indraznesc sa sper ca va câstiga ;))

      Ștergere
  2. Columbia a jucat frumos, primul gol marcat fiind o bijuterie.
    Brazilia este o echipa norocoasa, lipsita de clarviziune în atac și de un jucător providențial, cum îl are Argentina pe Messi. Sper să câștige campionatul o echipă care joacă fotbal și nu una falsă, ca Brazilia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de cele mai multe ori - în fotbal si în sport în general, dar mai ales în viata, ca sa reusesti ceva, este nevoie de mai mult decât a avea cunostinte temeinice în acel domeniu. Este necesar si sa simti momentul -i sa folosesti acea conjunctura favorabila, pe care o etichetam cu "noroc"
      :) Daca Chile ar fi avut nervii tari si ultima lovitura de la 11 metri nu ar fi fost bara, atunci poate ca Brazilia nu s-ar fi calificat... Jocul a fost cum a fost si norocul Braziliei mare...
      Dupa parerea mea, Tarile de Jos au cele mai mari sanse sa câstige campionatul, dar... eu sper ca Germania sa ia titlul :))) Speculatii însa nu pot face decat dupa sferturile de finala, acum e prea devreme. Acum, singura mea mare dorinta, este ca jocurile sa fie curate - arbitrii sa aprecieze corect situatiilen si jucatorii sa respecte întru totul regulamentul si sa fie fairplay.

      Ștergere
  3. mai sunt inca 12 zile de fotbal!! o sa devin experta ...:)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei vezi, tot e bine ca ma vizitezi :)))
      te pup. O seara faina!
      PS: Tocmai s-a mai încheiat un meci. Mexico a pierdut, Tarile de jos sunt calificate pentru sferturile de finala! Scorul final : 2-1 ☺

      Ștergere
  4. :)) Am citit toate articolele pe care le-ai scris despre fotbal dar... n-am scris comentariu pentru ca nu stiu ce sa scriu! :) Acesta, insa, m-a amuzat pentru ca... nu inteleg nimic din schema. :))
    Nu stiu cum s-a facut, dar in anturajul nostru nu este chiar nimeni pasionat "fierbinte" de fotbal. Desigur, sunt multi care urmaresc anumite meciuri, au echipe favorite (nationale, cluburi), ne explica "scheme de joc" si alte chestiuni tehnice de cate ori au ocazia dar n-ar ezita sa faca altceva - cand se iveste - in loc sa priveasca meciul...
    In copilarie si in tinerete am jucat fotbal adesea, dar sa urmaresc meciurile la TV nu prea am rabdare (totusi, am urmarit destule, pentru ca si cei din jurul meu o fac, in anumite ocazii)... Exceptand patinajul artistic la alt sport nu am rabdare sa privesc, desi am practicat - un timp - cateva (ma plictisesc repede, nu prea-s consecventa). :)
    Zile fericite sa aveti!
    Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce simpatica esti! :))cum sa nu intelegi scgema?! Sunt 16 echipe calificate în optimile de finala. Joaca doua câte doua, sunt deci 8 meciuri - de aceea se numeste OPTime de finala. Cine câstiga, se califica in sfertul de finala, unde vor fi patru meciuri. Câstigatoarele acestor meciuri - patru echipe - se califica mai departe. Primele cele mai bune vor disputa titlul, deci una va deveni CAMPIOANA MONDIALA si cealalta va fi VICECAMPIOANA. Între echipele 3 si 4 se va disputa locul trei. Locul patru nu se premiaza :))) ca la scoala!
      te pup draga mea anti-microbista :)) Zile faine intregului grup brasovean! :-*

      Ștergere