duminică, 22 iunie 2014

Meciul care a adus "Golul numarul 15"

Ieri seara, în cadrul "Campionatului Mondial de Fotbal - Brazilia 2014" s-a desfasurat meciul Germania-Ghana - contând contând pentru etapa a doua din grupa"G" - întâlnire ce s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 2:2. A fost un joc criticat de specialisti ca fiind anost în prima repriza, dar care a oferit un adevarat spectacol în repriza secunda.
Datorita conditiilor climaterice (30°C temperatura aerului si 43% umiditate în atmosfera), echipa germana a vrut sa joace în ritm lent, sa-si rezerve puterile pentru cât mai mult timp. Echipa africana însa, a facut permanent presiune si tactica germana s-a dovedit nepotrivita. Pentru a scoate echipa din schema initial pregatita, antrenorul nationalei germane (Jogi Löw) a introdus în meci doi dintre sportivii "batrâni", cu experienta si finete. La doar două minute după ce a fost introdus pe teren, Klose a marcat golul final, ce a adus egalitatea echipelor si care pe el personal l-a ridicat pe locul întâi - alaturi de fotbalistul brazilian Ronaldo. A aparut un google-doodle simpatic si clasamentul "Golgheterii tuturor timpurilor" arata acum astfel:
locul 1: Ronaldo, supranumit "Il fenomeno" membru al echipei nationale a Braziliei între 1994–2011, la egalitate cu M.Klose , membru al actualei echipe nationale a Germaniei începând cu anul 2001; fiecare cu cate 15 goluri marcate în Campionatul Mondial de Fotbal!
locul 2: Gerd Müller - supranumit "Bomba", membru al echipei nationale a Germaniei între 1966–1974 (14 goluri marcate la CM)
locul 3: Just Fontaine - membru al echipei nationale a Frantei între 1953–1960 (13 goluri)
locul 4: Pelé - supranumit "El Gráfico", considerat cel mai mare fotbalist din toate timpurile, membru al echipei nationale a Braziliei între 1957–1971 (12 goluri)
locul 5: Jürgen Klinsmann - membru al echipei nationale a Germaniei între 1980-1998, la egalitate cu Sándor Kocsis, membru al echipei nationale a Ungariei între 1948–1956 (12 goluri).
Caracteristic lui Miro Klose este saltul invers, executat imediat dupa marcarea unui gol spre a-si manifesta bucuria, salt ce a capatat asa cum era normal si un nume: "Salto-Klose"! Datorita vârstei (36 ani) si în urma unor mici-accidentari, Miro Klose a renuntat de o vreme la saltul lui de marca... pâna aseara ☺ Chiar daca aterizarea nu a reusit tocmai cum si-a dorit-o, Miro a dovedit ca "fenomenul Klose" nu s-a consumat!
În fotografia din dreapta, este tabelul clasamentului CM actualizat la zi.
Rezumatul acestui tabel ar putea suna asa: Spania - out, Anglia - out, Brazilia - so lala, Italia - mau și Argentina mau-mau ☺

12 comentarii:

  1. sa stii ca aseara m-am uitat printre picaturi la meci si chiar am avut emotii cand au egalat prima data ghanezii...m-am gandit la tine si la ce emotii trebuie sa fi avut Helmut :)
    pup draga mea draga, duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ah, Helmut a fost foarte nemultumit cu stilul de joc abordat de nemti în prima repriza, a zis "parca au plecat la plimbare sa adune ciuperci" si apoi, spre finalul meciului "vor sa taie toti copacii" ;))
      Tja, se intâmpla... Sunt zile bune si zile mai putin bune. Eu stiu pe propria piele ce înseamna sa joci si ce usor este sa fii criticat din fotoliu :)))
      te pup draga mea draga. O dupa-amiaza minunata iti doresc! :-*

      Ștergere
    2. mi-ar fi placut sa fi putut avea si noi emotii la acest Campionat Mondial...
      sa stii ca la tine se vede ca tu cel mai bine functionezi cand "lucrezi" in echipa :)
      si in plus daca nu esti intr-o competitie, faci rost de una, tu esti mereu in miscare, admir mult asta la tine spre deosebire de mine care sunt o contemplativa (sunt draguta cu mine si nu spun lenesa) :))
      te pupacesc, seara faina draga mea draga! :*

      Ștergere
    3. asa este, e tare placut sa ai de ce. Îmi amintesc ca acum cativa ani, Romania juca pe grupe pentru CM si... Aparusera steguletele. Masina noastra nu avea (si nu are) stegulete - imi place însa sa vad la altii :) (nu zic ca este kitsch!). Si... cum spuneam, priveam pe stada masinile cu stegulete si dintr-o data, vad una cu numar de Augsburg si stegulete românesti. L-am pus pe Helmut sa ii urmareasca si cand in sfarsit au parcat, am sarit din masina sa nu ii pierd. I-am speriat putin dar s-au amuzat, cand abordându-i diresct pe romaneste , i-am intrebat de unde au steguletele. Din pacate mi-au spus ca le-a adus un prieten din România. De atunci am cautat peste tot unde se vindeau stfel de articole însa... Romania nu s-a calificat.
      A fost singura data cand mi-am dorit stegulete la masina, si zau ca imi puneam! Unul german si unul românsc! :) Pupici draga mea draga :-*

      Ștergere
  2. nu ma uit , nu-mi place...
    insa sunt fascinata sa descopar printre doamne si pe bloguri si pe fb atata patos in ceea ce priveste campionatul mondial...:))
    nu as fi crezut!
    din ce mai aud asa din intamplare , inteleg ca au fost surprize la acest campionat....
    acum vedem ce se mai intampla...:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am mai explicat cauza pentru care eu ma uit la Campionatul mondial. Este o febra care ne cuprinde pe toti - aici in Germania :))
      La meciul precedent al Germaniei (cel cu Portugalia), cancelarul federal Angela Merkel a fost prezenta în tribuna stadionului din Salvador si dupa meci, a vizitat echipa în vestiar :))
      Asa cum "toate drumurile duc la Roma" luna asta toate conversatiile se invârt in jurul subiectului FOTBAL :))

      Ștergere
  3. Eu cred ca nemtii trebuia sa-i ia mai in serios pe ghanezi de la inceput. Dupa 1-0 s-au crezut deja invingatori. Asta-i fotbalul... Echipa SUA a invins pe Ghana!
    Oricum, Germania va ajunge pana in finala, asa cred. Are sanse mari sa castige Cupa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nemtii i-au luat in serios pe ghanezi, dar au aplicat o tactica gresita la inceputul meciului. Spre final nu le-a mai ajuns timpul! :))
      asa-i în sport. Intotdeauna exista un învingator si un învins, o multime de fericiti si mai multi nemultumiti :))
      sper din suflet ca Germania sa razbata pana in finala :)

      Ștergere
  4. Problema e ca fostele mari echipe nu mai abordeaza fiecare joc cu aceeasi seriozitate, mai ales cand intalnesc echipe "necunoscute". Si la fiecare CM apar astfel de surprize, echipe pe care toti le cred neperformante.
    Anglia, Italia, Germania sa piarda in fata unor echipe care au descoperit mingea acum 30 de ani???
    Se invart prea multi bani in Europa, blazarea si "vedetismul" intrece de multe ori performanta!
    De cealalta parte, vin tari cu jucatori avizi de performanta si succes, fara traditie dar cu o pofta imensa pentru victorie, in speranta unui trai mai bun adus de aceasta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghana este o echipa tare si nemtii au luat in serios meciul, dar au aplicat o tactica gresita.
      Toti fotbalistii echipei nationale Ghana joaca în cluburi europene, Kevin-Prince Boateng face parte din echipa germana "FC Schalke 04" si majoriatea fotbalistilor sunt deja la a doua participare la CM.
      Ultima confruntare la CM de acum patru ani între cele doua tari a fost castigata cu greu de catre nemti (1:0), deci fiecare a stiut ca partenerii de joc sunt tari. În plus, nemtii au stiut ca daca vor castiga, au asugurata intrarea in turul doi. pe de alta parte, Ghana a stiut ca daca pierde meciul, va trebui sa plece acasa, deci miza a fost mare de ambele parti!
      Tja... ambele echipe trebuie acum sa se concentreze foarte serios pe ultimul meci din acest prim tur, daca vor ca visul Camionatului Mondial sa nu se naruie :)

      Ștergere
  5. Vad ca esti microbista plina de "microbi"...felicitari!
    Joc fotbal de cand ma stiu(si acum saptamanal) dar niciodata n-am avut memoria "microbistilor" si nici pasiunea lor de a discuta, dupa...
    Fiul meu joaca la un club profesionist si nu prea ne uitam la meciuri "in mod obligatoriu", au fost invatati ca fotbalul se joaca pe teren, nu la televizor...
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) aparentele înseala! sunt doar "microbista de ocazie".
      Ma documentez numai în legatura cu Campionatul Mondial :) Trebuie sa tin pasul cu ce se petrece în jurul meu! :))) Mâine în pauzele de la serviciu, despre nimic altceva nu se va discuta! :)))

      Ștergere