luni, 9 iunie 2014

All Inclusive

Nu suntem adeptii acestui gen de serviciu gastronomic în hotel, însa când am facut rezervarea pentru concediu, biroul de turism nu ne-a oferit alta optiune. Pe lâga faptul ca esti nevoit sa porti ca bratra o banda din plastic cu care te zgarii daca nu esti atent si care în plus împiedica bronzarea uniforma a bratului in zona încheietuii... oricât de disciplinat ai fi, nu poti sa te abtii sa nu probezi din bunatatile ce sunt la discretie - de cinci ori pe zi! Caloriile se aduna, se aduna... si vazând cu ochii, te rotunjesti!
Daca mai socotesti si faptul ca dormi fara grija desteptatorului, ca dupa micul-dejun te întinzi pe sezlong la plaja si ca pâna la masa de prânz te ridici doar pentru o cafea sau o racoritoare, atunci aparitia "colaceilor" si a "perinitelor" nu trebuie sa te minuneze! Tja! Am sarit cu buna stiinta câteva mese si ne-am plimbat în fiecare seara câtiva kilometrii de-a lungul falezei, însa... nu am rezistat nicio zi fara o portie mica de crème-brûlée, fara o bila de înghetata-Málaga, fara o lingurita de mousse-au-chocolat sau mousse-au-coconut!☺
Începând cu renumita supa andaluza Gazpacho, continuând cu mâncarurile traditionale spaniole - tocanite de carne cu legume, Jamon Iberico, Paella (cu fructe de mare, cu pui, iepure sau fidea), Tortila (cu cartfi si ardei, dovlecei, vinete sau ciuperci), calamar prajit, salata de ton, sardinelute crocante, somon la gratar si încheind cu specialitati ale bucatariei internationale, totul-totul este delicios si în fiecare zi bufetul este fastuos si diversificat. Aperitive, salate de cruditati, brânzeturi, prajituri, budinci, sufleuri si fructe deosebit de aromate... hmmmm, cum sa mai tii seama de silueta?! ☺




PS: Multumesc mult pentru vizite si comentarii: Minnie, Pandhora, Vulpita, Silvia, Floarea, Fairytale, Geanina, Florentin, Alex (multumesc si pentru minunatul pps!), Angi, Diana, DomnuIo, Kristi, Karma, PoteciDeDor, Axapro! Va îmbratisez ☺
Mâine vom fi din nou acasa.

10 comentarii:

  1. eu cred ca tu ti-ai propus sa ne petrecem seara asta impreuna! :))
    cine poate rezista atator delicatese!

    RăspundețiȘtergere
  2. E cel mai apetisant post pe care l-am vazut!!!! Cu toate ca inca imi mai este gandul la postarea cu minunata cofetarie de la tine din oras.
    Lasa colaceii si pernitele, ENJOY!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu numai cat am privit fotografiile m-am îngrasat 1/2 kg! :)))
    pupici si zbor bun maine, este un pic cam instabila atmosfera din cauza caldurii!
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intrutotul de acord: si cu bratara care zgarie si nu te lasa sa te bronzezi si, in unele cazuri, nu se asorteaza cu hainele pe care ai ales sa le porti intr-o anumita zi :-), si cu mancarea foarte multa si variata si deosebit de tentanta!
    Nici noi nu alegem all inclusive decat daca nu exista o alternativa insa, daca se intampa, ne bucuram si noi de rasfat, ce sa zic! :-)
    Numai bine, Carmen, calatorie placuta maine!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi pare mie rau ca se termina vacanta dar ma bucur ca revii si sper ca vei continua sa revii si aici :)
    despre ce ne-ai aratat ce sa spun...sufar in tacere si ma gandesc sa ma rezum la inghetata pe care o am in frigider, mai am niste cookies cu bucatele de ciocolata si bomboane de ciocolata cu irish cream...si cam atat dar sunt multumita, ce ma faceam daca nu aveam nimic in casa? nu ma mai dezlipeam de laptop :))

    calatorie placuta maine, pup draga mea draga! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Lasaaa,se merita o data pe an in vacanta sa nu mai ti dieta ,vorba Theei.Imi pare mie rau ca s-a terminat,dar voua? La cat mai multe vacante si clipe de fericire va doresc si sa ajungeti cu bine acasa.Va imbratisez ! (imi permiti?)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce ti-am facut noi tie, ia spune... Uite-acuma tre' sa ma duc sa-mi fac un sandvis ca m-a pleznit o foameeee... si e aproape miezul noptii. Ntz, ntz, ntz...

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun, oficial vrea în vacanță! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne, ce de bunătăţi. Păi chiar că nici nu are omul cum să se abţină. Dar în privinţa îngrăşării voastre nu îmi fac niciun fel de probleme, că daţi voi kilogramele jos, cu siguranţă. Nici noi nu ne omorâm după regimul all-inclusive, dar pentru concedii la mare cu copilul, sunt chiar practice.
    Vă îmbrăţişez cu drag şi vă rog să vă amintiţi şi de alţii, acolo în concediul de vis. Alţii care sunt la birou, da?

    RăspundețiȘtergere
  10. Delicios! Mie nu trebuie sa-mi fie "teama" de colacei! :))) De fapt, si de mi-ar fi "teama", tot nu m-as abtine! Imi place sa mananc, desi nimeni nu ma crede! :))) Doar ca nu pot manca mult, deci nu sunt in pericol sa ma ingras - cel putin, nu inca! :)))
    Din cele descrise aici as da iama la inghetata, budinci, prajituri si fructe! :)) Iar la dulciuri si fructe organismul nu cred ca are bariere, ca la altfel de mancaruri. :))
    Zile fericite sa aveti! Imbratisari de grup cu drag! Pupici!

    RăspundețiȘtergere