duminică, 27 noiembrie 2011

Parfumul muntelui

Pentru ca am fost plecată în Salzburg si nu am deschis blogul de două zile, încerc sa recuperez Povestea parfumată (rubrica saptamânala a Mirelei) si recomand spre citire postări scrise de mine verile trecute: Amintiri din Apuseni, Vacanta de vara - Peste Alpi, Pe vârful muntelui - Monte Baldo/Italia.
Parfumului muntilor este fermecător, unic si greu de captat întrun flacon de parfum.
Casa de modă britanică Burberry - care ocupă locul nouăzeci și opt în topul celor mai valoroase mărci din lume (conform publicației Business Weekly), a scos pe piata anul trecut: Burberry Brit for Men - care este o apă de toaletă proaspată, vibrantă si răcoritoare, ce seamnă cu aroma aerului diminetii, întro pădure de pini, combinată cu miresme de condimente de iarnă - frunze de dafin şi nucşoară. Ca o boare, dupa pulverizarea apei de toaletă, se simte în plus si o aromă fină de mandarine, trandafir, tămâie şi boabe de tonka. Flaconul elegant, poate reprezenta un minunat cadou de Craciun, pentru barbatul iubit.
Firma elveţiană Charriol, cel mai mare producător de ceasuri de mâna din lume, se ocupa deasemenea cu producerea de parfumuri, bijuterii si alte accesorii. Charriol Tourmaline for Women - este o apă de toaletă cu miros verde, floral, ce aduce aminte de izvorul din inima pădurii, de prospetimea apei si a aerului. Concepută pentru a intensifica șarmul femeii moderne si rafinate, apa de toaletă se poate folosi atât la o tinută sport cât si la una elegantă, de seară. Forma flaconului si numele parfumului au fost inspirate de cristalul semiprețios numit Turmalina (sau turmalinul).
Povestea "Parfumul muntelui" a fost povestită si de : Mirela, Lili, Lolita, Rokssana, Max, Daurel. si Karmapolice.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pingback: Zina1, Zina2, Theodora1, Theodora2, Theodora3, Gabriela-Elena.

9 comentarii:

  1. mie mi-a vorbit un parfum de la L'Occitane, despre ale carui povesti am scris..multumesc de idee minunata

    RăspundețiȘtergere
  2. Karma police,
    ce frumos! o adevarata surpriza articolul tau! ma bucur mult ca-ti place ideea Povestii parfumete si ni te-ai alaturat! Mirela anunta în fiecare saptamâna tema pentru saptamâna ce urmeaza, poate ca-ti face placere si participi saptamânal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îţi spun exact ce i-am spus şi lui Călin: mai bine mai târziu decât de loc... :))
    Îmi pare bine că ţi-am văzut articolul şi chiar îţi mulţumesc pentru menţionarea lui Burberry Brit (chiar mă întrebam ce să-mi aducă Moşu' luna viitoare...) :))
    Îţi doresc o seară cât mai plăcută, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  4. Max,
    asa mi-am spus si eu si... cu toate ca sunt tare obosita, am postat. Sustin cu drag rubrica Mirelei :)
    Asa deci, se întocmeste lista pentru Mos Craciun? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar mai fi de spus ca Brit for Men are o esenta foarte puternica care in functie si de piele tine cam 8 ore , a fost produs in 2004 si costa in jur de 220 ron.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am parcurs cu nostalgie povestile muntilor iubiti si ma bucur ca am inceput frumos saptamana!
    Carmen, esti o mare profesionista si o prietena de nadejde. Iti multumesc, am toata admiratia si nu sunt singura, cred ca se vede si se aude! Locul 9 in Zelist e o realizare si nu e doar inteligenta, talent si creativitatate, ci si munca foarte multa.
    Ai scris povesti superbe despre munte. Iar acum, sigur voi cauta parfumul elvetian, inca nu am auzit de el si ma intereseaza!
    Sa ai o saptamana foarte frumoasa, Carmen. Te pup! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Papusa,
    eu am pus link catre Wikipedia ce ofera date despre Casa Burberry si, se poate citi ca firma produce produse atât pentru femei cât si pentru barbati:
    Burberry Prorsum - colectie de înalta clasa - segmentul de preţ superior (din 1999)
    Burberry London - pentru o tinuta eleganta sau tinuta de tip Business - segmentul de preţ superior
    Burberry Brit - pentru o tinuta tinereasca si casual, exista din 2004 / categorie de preţ mijlociu
    Burberry Sport - tinuta casual si sport, în segmentul de preţ de mijloc (din 2007)

    Apa de toaleta despre care am scris eu aici, a fost scoasa pe piata de desfacere în anul 2010 iar intensitatea mirosului, persista ca toate apele de toaleta... doar câteva ore.
    În Germania costa ~ 25 Euro

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela,
    tu gasesti totdeauna cuvinte frumoase si loc de lauda :) Multumesc mult!
    Drept sa spun, nu-mi explic locul pe care am aterizat în Zelist, si activitatea mea blogeristica nu o definesc munca, ci relaxare. Eu scriu sa ma relaxez; de muncit, muncesc 9 ore la birou si...3 ore la sala de sport ;)) Seara, ma întâlnesc aici cu tine si alti prieteni virtuali si ma simt bine.
    Îti doresc o saptamâna cât mai placuta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. După cum arată, cred că mi-ar plăcea şi mirosul.

    RăspundețiȘtergere