luni, 23 ianuarie 2012

Cocteil Florida Comfort

Daca a trecut luuuuunga zi de luni, nu mai este mult pâna la sfârsitul saptamânii ;) Poate va gânditi la o întâlnire cu prietenii sau poate planuiti o seara romantica în doi... Poate ca doriti sa impresionati, servind o bautura aromata si deosebita si înca nu ati hotarât cu ce?! Cumparati o sticla de Southern Comfort - cel mai vechi lichior american (a fost fabricat pentru prima data la jumatatea secolului 19 în New Orleans; astazi este produs în St.Louis/Missouri) si nu veti regreta!
Southern Comfort este un lichior sec, cu procent ridicat de alcool (40%), obtinut din Bourbon-whisky, piersici, portocale, vanilie si scorțisoara. Poate fi servit pur - "on the rocks" adaugând în pahar doar câteva cuburi de gheata, sau în amestec - Long drink, combinând cu suc de portocala sau de ghimbir. Deasemenea, lichiorul se poate combina minunat cu apa minerala, apa tonica, cola sau suc de lamâie. Dar, daca aveti un Shaker atunci va propun sa probati reteta cocteilului Florida Comfort. Pentru o portie, puneti câteva cuburi de gheata în shaker, adaugati 5 cl. Southern Comfort, 2 cl. suc de lamâie, 2 cl. sirop de rodie si 10 cl. suc de portocale. Amestecati zdravan si apoi turnati mixtura, prin sita în pahar. Alegeti pahare Long drink (lungi si cu peretii drepti) în care dupa preferinta, mai puteti adauga câteve cuburi de gheata. Ornati cu o felie de portocala, crestata pâna la sfert si înfipta pe buza paharului si serviti, punând la dispozitie si un pai. Ingenios, delicios, seducator... Probati!
-------------------------------------------------------
Ping: Zina, Mirela, Max, Pandhora, Vera, Karmapolice, B.D., Ioana, Pătrăţel, angi, abbilbal, Zina, Tu1074, Borg, Cristi, marul, Xaara Novack, Stefania, Steliana si Marco Polo

38 de comentarii:

  1. Ma servesc si eu cu un pahar de la tine! iubesc scortisoara!
    Noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm ce bunut e si ce culoare frumoasa are! promit ca o sa incerc:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur si tare m-as bucura sa-ti spui parerea dupa ce l-ai gustat ;)

      Ștergere
  3. si eu care ma gandeam sa beau un pahar cu lapte cald si miere :)
    arata execelnt si nu ma indoiesc ca si gustul este pe masura...de preparat acasa sigur nu il voi prepara dar il printr-un pub ca sa-l incerc...pana atunci ma duc sa-mi iau paharul meu cu lapte...te pupic si daca vrei iti las si tie un pahar cu lapte,miere si un praf de scortisoara...te pupacesc...somn dulce si usor >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, lapte cu miere se poate servi zilnic si o data pe saptamâna un cocteil sau un pahar cu vin - nu strica! ;) Eu îmi fac "abonament" la tine si tu, la mine ;) este ok, ce zici? ;)
      Te pup si-ti doresc o seara minunata!

      Ștergere
  4. Carmen, buna dimineata!
    Are un parfum de zile mari! Iar gustul...yummy, sigur e delicios, doar sa nu fie prea tare, dar asta e in functie de cat lichior punem. Acum, pentru confortul si buna dispozitie a prietenilor sigur voi incerca sa-l fac. Sper sa gasesc acest lichior americanesc. Arata excelent! Imbratisari dragi, deja simt o cladura binefacatoare! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lichiorul servit pur, e tare, dar amestecat cu siropuri de fructe si cu multe cuburi de gheata - apa, e ok ;)
      Oseara minunata, pupici.

      Ștergere
  5. Mai greu cu alcoolul aici... dar altfel este fix pe gustul meu, intr-adevar! Multumesc frumos pentru mentionare, pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Iertate ! Nu stiu ce se-ntampla cu accesul meu pe unele bloguri . Profit de ocazie si te salut . Ma multumesc ca pot sa ma-nscriu la "miercurea..." cu toate ca nu sunt sigura de intrarea la comentarii. Nu ma lasa sa intru ...dar insist . Azi am prins portita deschisa :))))

    Cu drag ! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, sunt probleme tehnice pe toate blogurile. Si eu ma trezesc ca am scris un comentariu, a fost primit, dar nu apare... niciodata :(
      te urmaresc si eu si mai ales la Pink monday di MfC ma bucur mult când te întâlnesc :)

      Ștergere
  7. Mulţumesc mult pentru invitaţia de a savura aroma şi gustul unei "licori" mixate dintr-un ..."lichior" cu renume şi istorie.Mă gândesc că, poate, şi preşedinţii Statelor Unite au băut aşa ceva... Poate şi cow-boyii în "SALOON"...:) Voi lua totuşi un păhărel ...virtual făcând astfel în ciudă restricţiilor medicale... Noroc şi sănătate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu multa placere ;) prajiturile virtuale nu îngrasa si nici bauturile virtuale nu stica ;) Multa sanatate!

      Ștergere
  8. Sărut mâna, Carmen, mulţumiri pentru reţetă. Ingredintele le am, nu-mi mai rămâne decât să mă apuc de treabă... Nu acum, că-s la birou, dar diseară, acasă... o fac! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) asa grabit esti? eu propuneam pentru sfârsitul de saptamâna, dar... ma bucur mult daca ai sa probezi reteta. Sa ai o seara minunata, alaturi de sotia ta frumoasa si harnica!

      Ștergere
  9. interesant cocteilul. mltumim pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  10. Desi eu nu am nici o restrictie la
    bauturi alcoolice, dar avand posibilitatea
    sa vad cu ochii mei in microscop consecintele
    grave ale consumarii ei, nu beau si din politete
    pentru gestul tau, onorez invitatia tainuind
    mai mult paharul si savurand intr-o asa companie
    placuta,portocala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ne tii companie, fructele sunt foarte sanatoase si bune. Cât despre mine, am observat fara microscop, ca daca beau câte un pahar de alcool din când în când, la ocazii speciale, îmi face placere :) Cât priveste consumul abuziv, indiferet ca vorbim de zahar, sare, alcool sau vitamine... consecintele sunt grave!

      Ștergere
  11. pare interesant ... precis si gustul o fi bun! Imi dai voie sa propun si eu o reteta, simpla ce-i drept, care imi place mie? Se ia o sticla de Recas (rosu!) si doua pahare, se cuibareste langa soba in serile lungi de iarna ...
    drept e ca nu suna a cocktail, dar precis dupa cateva pahare se amesteca ... gandurile :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooooo, reteat propusa este grozava! pacat însa ca pe aici nu avem sanse sa gasim Recas de cumparat... nici macar în Sibiu, nu am gasit!
      Beti voi un pahar si gânditi-va si la noi :) Multumim!

      Ștergere
  12. Carmen, iti multumesc pentru urarile de ziua mea si ciocnesc cu tine un pahar din ce ai preparat. La multi ani! Ups!!! Eu eram cea care trebuia sa fac cinste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) înca o data La multi ani! eu te-am pomenit si aici http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2012/01/parfum-de-cafea.html :) Gânduri bune!

      Ștergere
  13. nu am mai baut :D
    dar pare sa arate foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai bun este preparat asa, exact dupa reteta si cu sucuri proaspete :)

      Ștergere
  14. Cred ca este foarte delicios... O seara minunata va doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata reconfortant! Vanilia, piersici, scortisoara...imi lasa gura apa! Multumesc, te-ai gandit si la mine. Imi notez reteta si o incerc si eu. Noroc! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este delicios, dar atentie, e dulceee si te duceee!
      seara minunata si tie! :)

      Ștergere
  16. Mulțumesc !
    Fac primii mei pași în cunoașterea cocktailurilor :)!
    Pînă nu demult preferam neamestecat :D!Acum mi-am mai schimbat părerea și încerc!Voi încerca și asta dacă găsesc Southern Comfort!
    Sper că s-au terminat problemele cu blogger-ul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ai revenit! ma bucur mult ca au trecut problemele.
      Niciodata nu e prea târziu :) sa-mi spui cum ti-a placut, te rog ;)

      Ștergere
  17. Cuburile de gheață să fie rotunde sau pătrate? :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde de prietenii pentru care prepari ;)
      Daca-i pentru iubita, atunci recomand cuburi de gheata sub forma de inimioare :) nu neaparat pentru ca ar fi șic, dar pentru ca îi poti sopti "uite, se topesc ca... eu dupa tine, draga mea" ;))

      Ștergere