Natura fara oameni poate supravietui, oamenii fara natura nu au însa nicio sansa!
De Ziua Pamântului te invit la plimbare alaturi de noi si iti promit ca vei (re)descoperi puterea vindecătoare a naturii. O plimbare prin pădure si pe malul unui lac este relaxare pura!
Bucuria, pacea și calmul naturii sunt terapie blândă pentru trup, suflet și minte!
Hai cu noi prin paduricea de pe malul lacului de acumulare Lech.
Uita tot ce te leaga de serviciu sau de casa, concentreaza-te doar la ce se întâmpla acum, în preajma ta! Încearca sa percepi natura, deschide-ti simturile, regleaza-ti respiratia...Inspira adânc.
Aerul aici este foarte curat, parfumul plantelor este mai intens, linistea pe care o radiaza padurea este profunda. Padurea genereaza un climat special. Coroanele copacilor rețin radiațiile soarelui, temperatura aerului este placuta si umiditatea este agreabila. Un copac mare poate evapora 200 de litri de apa într-o zi calda! În plus, produce o mulțime de oxigen și uleiuri esențiale. Culoarea verde a copacilor calmeaze nervii, stimuleaza sistemul imunitar. Padurea vibreza si transmite energie pozitiva.
Asculta păsările... recunosti vreun tril? Auzi crengutele cum trosnesc sub greutatea piciorului?
Facem un popas pe malul lacului. Simti briza blândă pe piele?
Ca în fiecare primavara dupa topirea zapezilor în Alpi, apele Lechului par tulbure - aceasta aparenta se datoreaza procentului ridical de calcar. Sufleca-ti pantalonii, lasa-ti papucii la mal si intra in apa pâna la genunchi. Apa este rece dar foarte placuta - contrasteaza excelent cu temperaturile aerului ce au depasit zilele acestea 30 grade (o exceptie pentru luna aprilie).
Daca privesti lacul cu unduirile usoare ale apei, ai reusit relaxarea oculară de care ai atâta nevoie.
Uite ce copaci zdraveni au doborât castorii... Iarna e lunga si castorii gasesc greu hrana însa scoarta copacilor e delicioasa si contine multa seva! Atâta vreme cât nu reprezinta o plaga, nu se intervine. Zona Lechului este pastrata voit salbatica.
Hai sa ne contolam echilibrul, sa urcam pe trunchiul de copac doborât ☺ Curaj, facem doar câtiva pasi! Apoi ne întindem cu mâinile sub cap si privim cerul. E perfect albastru! E infinit... Ti-a inundat sufletul? Ei, cum te simti? Desigur... în balans! Ai reusit sa restabilesti echilibrul minte - corp - suflet.
Nu uita niciodata: pădurea este încă o casă pentru om și rădăcinile ei sunt rădăcinile noastre!
Multumesc muuult mult mult de tot! A fost o calatorie (desi virtuala) minunata! Mai ales ca a fost alaturi de voi. Si chiar mi-am incarcat bateriile si m-am bucurat foarte tare sa vad cum natura este pretuita si respectata.
RăspundețiȘtergereStii... chiar le spuneam duminica parintilor, in timp ce ne intorceam acasa cu ... "captura" de apa de izvor. Cat de mult imi lipseste faptul de a putea iesi in natura si a ma bucura de ea.
Cand eram mici se lucra si invata de luni pana sambata. Cu toate acestea se gaseau zile de duminica (sau chiar si sambata dupa amiaza) pentru mici excursii in apropierea orasului (in padure, langa un izvor, langa un rau... langa lacul de acumulare etc.)
Se gasesc probabil ceva locuri si acum [cred cele pe care le stiam sunt istorie ] dar.... ce se gaseste e atat de poluat, incat numai relaxare nu poate fi sa intri in apa, sa te plimb printre deseuri. Becuri... baterii, tot felul de mizerii periculoase pentru sanatate. - Acesta este mai nou peisajul de care ai parte. Nu am vazut niciodata o mai multa inconstienta si delasare la poporul acesta... Parca ar fi sters pe creier.
Cand vad oameni care au oprit la iarba verde si se comporta civilizat zici ca am tras lozul castigator la loto :))))). Sunt efectiv raritati.
Pe unde se mai fac popasuri... ori e un fum de nu ai cum sta, ori e "muzica" (am pus intre ghilimele ca nu prea e muzica) la maxim ... si o priveliste nu tocmai placuta, iar de "parfumul" natural al naturii oricum nu prea poate fi vorba ca nu are loc de cele enspe mii de mirosuri pe care oamenii le cara dupa ei (de la detergenti si balsamuri, la copacei si alte "forme" parfumate tinute in masina).
Asa ca evadarea alaturi de tine a fost de vis si o mare bucurie.
Si pentru ca ceea ce am scris nu vreau sa fie luat drept altceva decat realitatea inconjuratoare [ nu ma plang, constat], eu sunt inca optimista - atata timp cat mai sunt cativa (atati cat sunt) care respecta natura ... si se respecta astfel si pe ei, atunci mai avem sanse.
Pupici <3!!! Si fie sa ne putem bucura in fiecare zi cat mai mult de minunile si binecuvantarile (aer, apa...) pe care natura ni le ofera :D.
câta bucurie mi-a facut acest mesaj de la tine, multumesc mult Rux! tu ai multa imaginatie si sunt sigura ca ai putut face plimbarea alaturi de mine.
ȘtergereE trist ca mentalitatea multor români nu a depasit nivelul de "iesire la iarba verde = a face gratar pe pamânt (cu distrugerea ierbii si pericol de incendiu) si a asculta manele la volum maxim".... Am prieteni care însa iubesc natura la fel ca si noi, cu care am facut multe drumetii in concediile petrecute in România si care s-a comportat la fel de grijuliu ca si noi, vizavi de protejarea si întretinerea mediului înconjurator. Cu cât educatia are o masa larga, cu atât este mai curat si mai frumos în zonele pitoresti. Se spune "omul sfinteste locul"
Ma bucur deasemenea ca ai iesit, ca ai fost la izvor si deasemenea ma bucur ca l-ai vizitat pe Do.
Te pup si iti urez sa ai o saptamana cat mai placuta!
Ai scris un text atat de frumos incat poate fi transformat intr-o meditatie superba! Nu stiu daca asta ai vrut, dar cred ca asta ai realizat!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Carmen draga, pentru acest frumos inceput de saptamana! Pupici! <3
da, asta mi-a fost intentia :-) O plimbare in natura este o invitatie la meditatie. Japonezii au chiar lansat o terapie meditativa numita "Shinrin Yoku" adica "baie in parfumul padurii".
ȘtergereTe pup Suzana draga. O saptamâna minunata sa ai! <23
M-ai convins!
RăspundețiȘtergereAcum ma gandesc daca in Romania sunt castori....
Sa ai bucurii!
Revista Geografic National spune intr-un articol ca la mijlocul anilor '90 au fost adusi din Bavaria aproximativ 100 de exemplare si le-a fost dat drumul in trei bazine hidrografice majore. Olt, Mures si Ialomita. Tot acest jurnal sustine ca astazi exista mai mult de 1.500 de castori. Si nu doar ca le-a priit aerul de Romania, dar au inceput sa migreze. S-au gasit urme de castori în Delta Dunarii si chiar si în Muzeul în aer liber, Astra din Sibiu ☺
ȘtergereGânduri bune transmit si deasemenea urari de bucurii.
Ce frumos ai scris ! Da, aşa este de bine în mijlocul naturii !
RăspundețiȘtergereCe curajos este Leo, intră în apă !!!
Frumoase fotografii !
Îți doresc o zi minunată ! Pupic !
Un moment..perfect! >:D<
RăspundețiȘtergereCe plimbare frumoasă și ce locuri faine! Nu știam că sunt castori pe acolo. Iar Leo... e „dilicios”. Cum a intrat el ca un curajos în apă și ce curios este să observe tot în jur. Ca un copil!
RăspundețiȘtergereZiua Pământului - o inițiativă frumoasă, care ar trebui să ne facă să fim mai conștienți că Terra este cu adevărat „casa noastră” și trebuie să o ocrotim, să o păstrm, ca să o lăsăm în bună stare și celor de după noi. Și nu ar trebui să facem prea multe, pentru a o ocroti, dar adesea nici acest puțin nu suntem în stare!
Numai bine la toată familia și o nouă săptămână plină de bucurii, dragă Carmen!
multumesc mult de plimbarea impreuna, mi-a facut o deosebita placere!
RăspundețiȘtergereO invitație pe care nu o putem refuza!...O evadare din cotidianul supus rutinei zilnice...
RăspundețiȘtergereUn îndemn la descoperirea tainelor și frumuseților naturii...la recreere, meditație...
Natura este esență pentru viața omului! Să-i învățăm și să-i cunoaștem cerințele, să-i înțelegem limbajul tacit, să-i dăruim ocrotire!
O plimbare prin pădure care m-a purtat pe aripile unui vis frumos...Parcul Astra
Noapte bună, dragă Carmen!