joi, 26 aprilie 2018

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor

"Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.
23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d'Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).
În România, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului concomitent cu Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor" spune Wikipedia.
Clubul Miercurea fara Cuvinte a marcat aceasta zi în blogosfera prin editia "Romanul de pe noptiera" din cadrul rubricii MfC. Au participat: Lumea lui Alexandru, Floarea Bunica, Poteci de dor, Matilda, Calin, MfC, prietena-japoneza, Cristi, Silvia, GhitaB, *ELENA*, Maria, Nima, Suzana, Zina, AlexB, Rux Copilarim si Gina

5 comentarii:

 1. Mi-a placut tare mult tema ;)). Si pentru a sarbatori 23 aprilie am dat si doua comenzi - ca sa imi consolidez putin "turnul" din camera. :)) Printre ale mele s-au strecurat vreo doua si pentru micul N (ca sa o scuza ... chipurile).
  Pupici cu drag!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. esti grozava! eu numai cumpar asa multe carti, ca nu mai avem unde sa le punem. Avem 3 rafturi (biblioteci) enorme... acum mai mult impurumutam.
   te pup si iti doresc un weekend minunat!

   Ștergere
 2. Ce frumos 'turn'! O idee excelenta a autorului!
  O zi minunata, draga Carmen, alaturi de tot ceea ce iti este drag!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumim Suzana draga, un weekend minunat sa ai, deasemenea!

   Ștergere
 3. O idee excelenta, aceasta a sarbatoririi cartii si a dreptului de autor. :) E greu sa priceapa unii ca nu e "voie" sa copieze opera altora si s-o "dea" ca fiind a lor... :( Si cu cata nonsalanta copiaza unii (nici macar nu se deranjeaza sa compileze!) opera altora!
  *
  Cat mai mult bine va dorim, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

  RăspundețiȘtergere