vineri, 13 iunie 2014

Febra fotbalului

... ne cuprinde încet-încet, ca vrem sau nu! Indiferent ca suntem sau nu microbisti, vom fi bombardati cu stiri în legatura cu Campionatul Mondial de Fotbal, pentru ca Sportul Rege domina mass-media si va domina timp de o luna ☺
La serviciu avem în birou un tabel colorat, tiparit pe hârtie format A1, cu grupele si meciurile programate. Îl completam cu rezultatele la zi si facem presupuneri despre cine va primi la final Cupa Mondială FIFA 2014.

Ieri, în deschiderea campionatului au jucat gazdele Brazilia împotriva Croatiei si a câstigat asa cum era de presupus - Brasil (scorul 3:1). Astazi au fost programate doua meciuri, primul - Mexico - Camerun tocmai s-a încheiat cu scorul de 1:0. Peste o jumatate de ora va începe unul din cele mai asteptate meciuri Spania- Tarile de Jos. Tin pumnii pentru Niederlande, din simpatie pentru draga mea Minnie ;))


VIVA BRASIL!

22 de comentarii:

  1. Asa este!Acum si eu sunt pe fotbal.Trebuie sa fim in randul lumii.Credeam ca tii cu Spania,dupa concediu,dar vad ca la tine e importanta o prietenie.Un weekend cum ti-l doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, ce meci! asa ca Floarea draga, am citit la Minnie ca si tu tot cu Olanda ai tinut, deci acum avem de sarbatorit! :)) VIVA Olanda! :) 5:1 e un scor extraordinar!

      Ștergere
  2. WE ARE THE CHAMPIONS..... :))))
    Macar pentru o seara ...... i-am facut praf pe Spanioli!
    Sunt teapana de atata adrenalina! :)))
    pupici, multumesc ca ai tinut cu Olanda!!!!!
    va doresc un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dadadadadadaa! super meci! absolut superb! Oh Doamne, ce figura pierduta avea portarul - Iker Casillas! oh vai.... spaniolilor nu le venea sa creada! cred ca din cauza aceasta s-au blocat! Olandezii au prins si mai mult elan... Klasse!
      pupici. Un weekend de vis! :)

      Ștergere
  3. Eu trebuie sa recunosc ca sunt paralela cu fotbalul, e ceva care nu ma intereseaza aproape deloc. Si stii ce e cel mai culmea? Ca si sotul meu este la fel :)).
    Te pup! Un weekend minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai fi avut serviciu, cu siguranta ai fi fost "captata" ... nu ai fi avut cum sa scapi! :))
      Dar si sotul tau, care este sofer pe truck (sau am inteles gresit?) si lucreaza practic de unul singur, la fel nu socializeaza. Noi însa, din 24 ore suntem 10 cu colegii de serviciu si aici patura sociala este foarte pestrita - un numitor comun este fotbalul :)))))) In plus, tarile care au participat la fiecare CM, mediatizeaza tema la maxim! De la cel mai mic cetatean si pana la cancelarul federal, toti isi arata cumva interesul pentru Campionatul Mondial de Fotbal.
      Atmosfera meciurilor ma capteaza poate si pentru ca eu am facut sport de performanta - mai mul de 20 de ani, ajungand in ultima perioada sa joc in divizia A - la volei ma refer. Spiritul competitiilor sportive îmi este cumva, familiar :)
      Cu sau fara fotbal, un weekend fain si voua! :-*

      Ștergere
  4. In opinia mea va fi o Cupa Mondiala cu multe surprize placute, pentru noi ca si spectatori...una a fost aseara...Olanda umilind Spania...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. absolut, ai dreptate, Cupa Mondiala va oferi multe surprize! :)) Meciul de ieri a fost fenomenal!

      Ștergere
  5. 64 de meciuri de fotbal , un festival de o luna de zile ...
    Weekend placut, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, un adevarat festival, care a inceput in forta! daca pana acum majoritatea pronosticurilor numeau Spania în semifinala... acum nimeni nu mai e sigur pe nimic :)
      Un weekend minunat si tie! :)

      Ștergere
  6. Si noi ne-am molipsit de euforia fotbalului, am iesit la terasa sa vedem meciul Mexicului si ne-a placut. Este primul campionat pentru Bebe, chiar daca el nu intelege inca fotbalul, dar noi ne stradium sa il introducem in atmosfera.
    Spor la urmarit meciuri, sa speram ca va fi mult spectacol! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) nu urmaresc toate meciurile, ma uit doar atunci când nu am altceva de facut... Insa scorul ma intereseaza si sunt la zi ;)))

      Ștergere
  7. Nu mai pot cu atata fotbal! Noroc ca am mai multe televizoare...:)
    Din cate am inteles in seara asta joaca Italia! Stai sa vezi nebunie....:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. of, of, of... îmi pare rau ca suferi din cauza CM ;)
      Nuuuuuuu, Italia joaca maine.
      Azi au jucat Chile-Australia (3:1) si imediat urmeaza Columbia-Grecia si Uruguai-Costa Rica :) Tja... Mâine o sa tin cu Italia, claro! ;)) Germania va juca primul meci abia luni!

      Ștergere
  8. He, he! Pe vremuri eram "bolnav" dupa fotbal. Acum m-am mai "linistit", dar ma uit cand am timp si daca este vreun meci interesant.
    Am vazut aseara meciul Spania - Olanda! Un masacru pentru...spanioli!. Sunt sigur ca vor mai fi si altele.
    Sa aveti un weekend cat mai frumos si vesel, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. meciurile transmise seara le cam urmaresc :) La mine nu este vorba despre "boala" decat despre "febra" care vine, tine un pic si trece ;))))
      Un weekend minunat si tie, Alex draga!

      Ștergere
    2. Tinand cont ca nu ne intalnim cu aceasta competitie decat o data la patru ani, este un eveniment ce nu trebuie ratat. Plus ca organizatorii se intrec de fiecare data in partea de spectacol a competitiei. Si faptul ca avem ocazia sa vedem "crema fotbalului" din lumea intreaga.
      Cat priveste faza cu "boala" dupa fotbal, eram atat de pasionat incat aveam caiete si agende pline de date, scoruri, clasamente si tot felul de informatii despre fotbal. Pe unele le-am gasit la parinti acasa. Ma amuz cand descopar notitele scrise marunt, cu maxima pasiune si seriozitate.
      Sarut mana, draga Carmen, pentru gandul bun. Sa va fie duminica frumoasa si linistita!

      Ștergere
    3. wow!... adevarat comparata faza cu o boala! ce nu fac adevaratii microbisti?! :)
      Ce dragut ca parintii iti pastreaza caietele... Este un setiment deosebit sa descoperi cat de mult te-ai schimbat, cum gândeai si cum vedeai viata la un moment dat.
      O duminica excelenta sa aveti, Alex draga!
      PS: Italia a câstigat in fata Angliei (2:1) ! Ma bucur :))

      Ștergere
  9. Eu sunt cam paralelă cu fotbalul, dar desigur că Mihai se uită. M-am bucurat de scorul obţinut de Olanda, căci mi-e dragă ţărişoara aceasta, una din puţinele vizitate destul de des.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga, nici eu nu stiu sa apreciez poziția de offside, nu stiu numele jucatorilor (decat a celor supersexi ;)), nu stiu sa deosebesc tacticile si pozitiile specifice, habar nu am care este fundaș si care este mijlocas sau atacant, dar chibițez si eu. Sunt sigura ca daca nu as fi în fata televizorului care transmite exact fazele fierbinti ale jocului, pe stadion nu as mai vedea unde e mingea :)))
      Sunt asa zisa " microbista de ocazie" :)) Ma uit doar la meciurile nationalei si la Campionatul Mondial (atat masculin, cat si feminin). In plus, pentru ca orasul în care locuiesc are echipa ce joaca în liga nationala, cunosc si rezultatele din fiecare saptamâna în sezonul competițional (Bundesliga), eu un sentiment de... "patriotism" regional :))) Tot asa sunt la curent si cu rezultatele echipei de hochey, care de asemenea joaca în liga nationala).
      te pup. O duminica faina va doresc! :)

      Ștergere