joi, 15 noiembrie 2018

Jurnalul unei povesti neterminate…

Exercitiu de imaginatie literara: Jocul cuvintelor (196) cu duzina de cuvinte: fanfaron, camasa, zorzon, cartonas, cutremur, stiinta, baterii, bombeu, palarie, pana, buzunar, nasture. Tema: Jurnalul unei povesti neterminate

Joi, ora 10am
Nu am mai scris de mult în jurnal, pentru ca în viata mea nu a fost nimic deosebit. Însa evenimentele din ultimele zile de la serviciu - legate de fostul nostru coleg Colin, trebuie neaparat consemnate.
Ca era un farfaron, stia toata lumea. Se amesteca în orice discutie si dadea mereu sfaturi, fara sa fie rugat. Pâna si numele lui era ciudat: Colin Piperi…
Sunt sigura ca era constient ca nu este simpatizat si poate de aceea avea o placere deosebita sa ne calce pe toti pe bombeu.
Obisnuia sa-si dea parul cu gel si purta zilnic o camasa alba, careia îi lasa deschis primul nasture la gât. Avea mereu un pix mare argintiu înfipt în buzunar si acesta nu era singurul zorzon pe care-l afisa cu fala. La cureaua de la blugi, lasa sa atârne mereu la vedere un brelog cu logo-ul BMW si pe muchia gulerului avea o insigna a unei asociatii pentru muzica si arta (noi – colegii, nu ni-l putem imagina pe Colin cântând la vreun instrument).
Luni dimineata, fara stiinta conducerii, s-a autonumit “sef de compartiment”. A scris titulatura pe un cartonas pe care l-a lipit pe usa de sticla a biroului si ne-a comunicat folosind un ton autoritar, ca de azi înainte vrea sa fie informat în legatura cu orice proiect pe care îl avem în lucru. În prima clipa am crezut ca este o gluma, am observant însa ca vorbeste serios. Ceva pe fata lui se schimbase… nu mai era doar atitudinea aceea de sarcasm cu care eram toti obisnuiti, era altceva… Daca ma gândesc acum - dupa ce am aflat tot ce s-a petrecut, parca atunci, ochii îi licareau a nebunie! Sa revin însa la fapte: toata lumea l-a ignorat pe moment si in dupa-amiaza aceleiasi zile a fost convocat în biroul Personal. Ulterior am aflat ca i-a fost înmânata înstiintarea de concediere. Sub privirile noastre stupefiate, Colin si-a luat haina si geanta “Diplomat” si a plecat nervos, fara sa ne adreseze vreun cuvânt.
Marti dimineata, am aflat ca aseara, seful biroului Personal a fost calcat de o masina, pe trecerea de pietoni din fata firmei. Vestea a venit ca un cutremur. Nu exista martori si în afara de victima, pe sosea a ramas doar o palarie straina. Politia face cercetari si suspectul principal este Colin, care a disparut fara urma de la domiciliu.
La perchezitia biroului, s-a descoperit ca unul din sertarele mesei lui de lucru este plin cu baterii… ca este sau nu relevant, nu stie înca nimeni. Oricum, ne simtim toti ca într-un film politist. Pe urmele conspiratiei…
Astazi am fost rugati sa dam scurte declaratii si în câteva cuvinte sa-l caracterizam pe colegul Piperi Colin.
Am privit coala alba si am încercat sa-mi adun gândurile. Si dintr-o data mi-a fost clar! Inseşi literele din numele suspectului poarta un semnal de alarma: piPERI COLin! Era oare numele lui adevarat?!

10 comentarii:

  1. Thriller, mister! :) Ce-mi mai place! :) Mi-ai facut pofta de continuare! :)
    Excelent ai manuit condeiul, Carmen draga! Felicitari! A fost neasteptat finalul (primei parti). Fiecare poate continua povestea in functie de imaginatie.
    Iti doresc sa ai o zi minunata!
    Imbratisari si pupici cu drag de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult pentru încurajari si complimente, Diana draga ☺☺☺ Cred ca "prima parte" va ramane asa - ultima parte ;-) o pagina de jurnal si o poveste neterminata, asa cum a lansat Eddy provocarea.
      Te pup si trimit îmbratisari si ganduri bune, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  2. Ce simpatica povestea asta politista! Chiar ar merita o continuare!
    Poate se brodeste la un alt set de cuvinte. Uneori asa mi se mai intampla.
    Felicitari pentru imaginatie, draga Carmen!
    O seara frumoasa si un final de saptamana minunat! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) tu Suzana draga esti o maestra a împletirilor de mai multe teme si duzini de cuvinte! Eu... sunt începatoare. Raman la a combina tema si cele 12 cuvinte într-o singura poveste. Ideile imi vin spontan si nu cred ca voi putea relua firul povestii, pe marginea unei alte teme si a altor 12 cuvinte.
      Multumesc. Te pup. Un weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  3. Excelent!
    O noapte cu vise frumoase, revelatoare!

    >:D< iar uitasem de acest joc...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. >:D< ma bucur ca nu ai luat cuvintele de la mine, pentru ca initial, in antet am afisat doar jumatate din ele. Am postat de pe telefonul mobil si ceva nu a functionat cand am copiat cuvintele de pe o pagina pe alta. Abia seara, acasa am observat si remediat eroarea. pupici

      Ștergere
  4. GENIAL!!! <3 Mi-a placut tare, tare mult - subscriu, o carte ar fi super tare! Si ecranizarea ;))).
    Iar lovitura de final cu numele... Super ideea! Chiar ma intrebam de cei-ai ales acest nume (la inceput :P)
    Pupici cu drag <3!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, da, numele a fost greu de creeat :-) Ma bucur ca ti-a placut povestea imaginata de mine.
      te pup. Weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. daaa, trebuie oprit! ☺☺☺
      Multumesc Aurel! un weekend placut!

      Ștergere