sâmbătă, 26 mai 2012

Fiori de mai

Postare înscrisa la rubrica Mirelei -Poveste parfumata, saptamâna aceasta cu tema - Salcâmul

Primavara devreme când i-au mijit mugurii, nu l-a bagat nimeni în seama, a trecut fiecare pe lânga el, cufundat în propriile-i gânduri. Nici cu ramurile încarcate de frunze nu a facut senzatie în cartier. În dimineata în care însa a înflorit, o adevarata vraja a cuprins întreaga strada. Ciorchinii albi, bogati, au raspândit o mireasma dulce si miraculoasa. Parfumul de salcâm a readus copilaria în sufletul fiecaruia si pentru o saptamâna, lumea de basm si-a extins hotarul. Nu a existat trecator care sa nu se fi oprit sa-l admire, sa inspire adânc si sa zâmbeasca...
Nu doar poetii ci si parfumierii, sedusi de mireasma unica a salcâmului, s-au întrecut în compozitii de exceptie. Manufactura Frau Tonis Parfüm, a creat No.7 - Akazie, un parfum elegant, feminin, intensiv, combinând prospetimea si dulceata florilor de salcâm cu notele aspre ale scoartei umede de copac de padure.
Claus Porto, într-o formula speciala de sapun, a combinat aroma fina a florilor de salcâm, cu dulceata tuberozei si a obtinut Voga, un sapun de toaleta exceptional.
Casa Chopard, inspirata de parfumul salcâmilor, a creat în anul 1997- Wish - parfumul perfect pentru o seara fermecatoare. Îmbinînd puritatea si prospetimea ciorchinilor de salcâm cu note de patchouli, violete, caprifoi şi kiwi, Wish sporeste senzualitatea fiecarei femei. Remarcabila este de asemenea si originalitatea flaconul, având forma de diamant.
Casa Cacharel a lansat în anul 1994, Eden - o aroma a interzisului, un parfum ceresc, delicios si senzual. Notele de flori acvatice, lotus si crini, în armonie perfecta cu miresmele de salcâm, portocala si mimoza, ofera senzatia de inocenta si puritate, marind totodata senzualitatea si putere de ispita. Cacharel Eden, este un amestec de arome ce te invita sa fii fericit! Designul flaconului este deosebita, forma curbata a sticlutei indica legatura frumusetii cu natura.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
alte povesti parfumate:
Aura,CarmenDJ, Daurel, Florentina, Gabi, Gabriela Elena, Karmapolice, Lili3d,Lolita, Mirela, Pandhoraa, Roxana, Sara, Vania,Vanessa,Vero, Zina.

9 comentarii:

  1. Cât de frumos ai scris, cât de divin miroase acest copac cu flori ca laptele, cu amintiri dragi din copilărie și cântat de poeți! Ce parfumuri excepționale ai găsit! Eden am avut într-o vreme, Wish am chiar acum, sunt două dintre cele mai bune, așa cum e salcâmul însuși!
    Dragă Carmen, sunt de-a dreptul încântată și voi pune pe facebook, la adresa Clubului nostru, frumoasa ta poveste. Să ai drum bun și o vacanță de vis, să te distrezi la întâlnirea cu foștii tăi colegi și să vă bucurați de timp frumos! Mi de îmbrățișări! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. miroase a primavara cu parfum de salcam aici la tine...si cat de placut miroase...drum bun Carmen si bucuria sa-ti fie mereu alaturi!
    te imbratisez >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu se poate, dom'le, miroase pana la Doha, m-ai innebunit :-))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am zis eu: cine are talent , are ! :))..
    mmmmm...ce parfum suav !!!
    Calatorie placuta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Doar parfumul salcamului poate da asa fiori...
    Iti doresc sa ai parte de o intalnire cu fostii colegi de vis si de o vacanta asemenea! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar astazi vreaau sa am o floare de salcam, s-o miros, s-o pun in apa, inca nu s-au ofilit.
    Sa ai un weekend parfumat, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos ați scris povestea salcâmului!... Nebăgat în seamă când doar înfrunzise timid, a devenit vedeta cartierului când chiorchini de floare l-au împodobit... Foarte frumos!
    Un weekend plin de miresme de salcâm! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am trecut, am mirosit, m-am îmbătat de arome...
    Zile splendide!

    RăspundețiȘtergere
  9. Păcat că pe aici, la București, te trec numai fiori de frig, e atâta umezeală în atmosferă... Noroc cu postarea ta și a altor povești parfumate, să mai simțim căldura și parfumul zilelor de mai.

    RăspundețiȘtergere