sâmbătă, 16 octombrie 2010

Aroma toamnei în borcane


16 comentarii:

  1. Sunt pe masa cinci gutui,de iei trei ,eu vreau sa-mi spui,daca bine socotesti ,cate au mai ramas ghicesti?...... Doi gutui.
    Felicitari pentru reusita preparatelor care sunt deosebit de imbietoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Steliana, nu am terminat. Mai am 5 kg gutui, dar trebuie sa mai fac rost de borcane ;) mai e timp si saptamâna urmatoare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen,mor...gutui?in borcane peltea si dulceata(gem)?
    Mai ce bine arata!e foarte,foarte gustos totul din gutui,emana o aroma deosebita!la noi se gasesc din ce in ce mai rar!Azi am fost la cineva in Ungaria si se plingeau ca nu sunt sanatoase si au ceva...
    Nu stiu daca voi gasi sa fac si eu,dar daca nu vin la tine in vizita macar sa ma uit la borcane!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mariana, acum ai masina noua, urca-te si da o fuga, saptamâna asta pot sa-ti ofer nu numai un borcan de gem si altul de jeleu ci si...un kilogram de gutui :) Saptamâna viitoare le prefac pe toate în jeleu!

    RăspundețiȘtergere
  5. O draga mea Carmen,ce fain ar fi,crede ca tare as veni daca ar fi dupa capul meu!da...
    Multumesc de invitatie si de tretatie esti o draguta!
    Vai ce bunatate Carmen...eu cind am fac si supa si sos de gutui cu piure de cartofi,vai hai ca inghit in sec!
    Noapte buna si duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mariana, acum mi-ai amintit de bunica mea(din partea mamei)... Obisnuia sa faca mâncare de gutui...hmmmmm

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari,Carmen!
    nonalina

    RăspundețiȘtergere
  8. Vaaaaai,ma miram eu de unde vine atata aromaaa,atata parfum de gutui!!!!!!
    Te pupic,draguta mea,esti senzationala!! Ador dulceata de gutui cu nuci si mai ales...mancarea de gutui(facem toamna dar asa cum o facea buni din partea mamei...tot nu iese!).

    Saru'mana din suflet pt toata bogatia sufletului tau pusa in pasiunea randurilor scrise despre...toamna!

    Cu mare,mare!
    Toamna ca sufletul tau,draga mea!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim L'Automne, te-as ruga sa-mi dai si mie reteta de dulceata de gutui cu nuci. Hmmm, suna delicios!...si te-as mai ruga: ramâi de aur, draga Toamna! :)) pupic

    RăspundețiȘtergere
  10. ,,Galbena gutuie,
    Dulce amaruie
    Lampa la fereastra
    Toata iarna noastra"un catecel se canta la cenaclul Flacara pe vremuri...mi-a venit in minte can am vazut fotografia...o zi excelenta sa ai

    RăspundețiȘtergere
  11. Da Gabriela, cunosc si eu cântecul!
    "Luxul mamei, cel mai mare,
    Cand copii ne adunam,
    Era painea de pe masa
    Si gutuia de la geam"
    Gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  12. E minunat sa strangi dulceata si aromele toamnei in borcane... La noi gutuile inca mai asteapta cuminti in pom sa prinda puf de aur...

    RăspundețiȘtergere
  13. Alina, deci pe tine "deliciul îmborcanarii" te asteapta în curând :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Ups,am vazut ca m-ai intrebat ceva! Iubita,e simplu,dulceata se face normal numai ca pe la jumatatea fierberii adaugi si nuci rupte bucatele mai maricele,mai mici sau chiar jumatati. Da fapt,adevarata dulceata regala de gutui...neaparat se face cu nuca! Alt gust,alta savoare,alta "prestantza",asa ca la case mari!!

    Pup,draguta!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult pentru reteta draga L'Automne! o sa o folosesc la anul :) Imi inchipui ca e mult mai gustoasa cu nuca. Te pup si eu misterioasa Doamna.

    RăspundețiȘtergere