duminică, 19 mai 2024

Vizita la "Kuchlbauer” - Muzeul berii

(continuare la "Vacanta Bad Gögging"10-16 februaie 2024) 
„Kuchlbauer” are unul dintre cele mai vechi drepturi de fabricare a berii din lume (cea mai veche berarie din lume este Mânastirea Kloster Weltenburg - atestata din anul 1050). 
Încă din anul 1300, sediul manufacturii de bere din Abensberg a primit drepturi de fabricare a berii de la contele de Abensberg. 
În anul 1903, familia Salleck a cumpărat fabrica de bere „Zum Kuchlbauer” si de atunci a devenit o afacere de familie, predata din generatie în generatie! În decembrie 2017, afacerile au fost preluate de cel mai tânar membru al familiei - Jacob Horsch, care atunci avea doar 25 de ani! 
Beraria este momentan pe locul 37 în Bavaria, producând 100.000 de hectolitri de bere pe an. Beraria poartă numele „Kuchlbauer” încă din anul 1751, când proprietarul de atunci detinea terenuri agricole si hanul din zona. Regiunea este renumita prin hameiul de Hallertau. Deasemenea, câmpia din mijlocul Jurei bavareze (der Bayerischen Jura) este un teren perfect pentru cultivarea grâului si orzului. Apa aici are deasemenea calitati deosebite si asa, beraria Kuchlbauer are la dispozitie ingredientele perfecte pentru o bere unica. Familia a creat sapte beri speciale, dupa retete traditionale cu secrete ce ramân în familie, de peste 100 de ani! Conform principiului "sustenabilitate în toate domeniile companiei" familia optimizeaza si initiaza îmbunatatiri în toate domeniile companiei. Ei îsi asuma responsabilitati asupra angajatilor, tratându-i cu respect, asupra regiunii întărind turismul și totodata economia în regiune, pentru ca beraria se bazeaza pe meșterii si furnizorii locali și acorda atentie deosebita distantelor scurte, aprovizionarea facându-se în mod special in Bavaria. 
Începând cu anul 2018, furnizorii materiilor prime sunt fermieri convenționali și organici. Deasemenea, vizavi de mediu si natura, fabrica de bere are propria sursa electrica, folosind energie solara (genereaza anual 1.239.000 kWh de energie electrică, surplusul îl ofera consumului local). 
„Berea este un aliment de lux care nu este fabricat, ci creat.” este mottoul dupa care lucreaza beraria Kuchlbauer. Berile sunt distinctive si respecta strict Legea puritatii bavareze, conform careia pe lânga grâu, orz si apa, nu se mai adauga nimic altceva în bere, decât drojdie. In fuctie de combinatia procentuala si de formula de maturizare, ingredientele dezvolta arome unice, brandul Kuchlbauer este recunoscut pe plan mondial.
Numele acestei manufacturi a devenit si mai rasunator din momentul în care proprietarul berariei l-a atras pe marele Hundertwasser într-un proiect pentru înfrumusetarea zonei. Fabricantul a suportat întregile cheltuieli pentru construirea unui "Turn al Berii", dupa proiectul artistului Hundertwasser. Acesta a înfrumusetat deasemenea, în stilul lui propriu, traseul pe care fabrica isi invita interesatii, in ture de vizitare si cunoastere a proceselor de fabricare ale berii. În mozaicurile atât de speciale ale lui Hundertwasser sunt folosite pe lânga bucatile de faianta, sticla si oglinda, bucati din sticle de bere si chiar sticle de bere întregi. Peste tot, in zidarie se pot admira bazele rotunde ale sticlelor de bere în diverse nuante. Pentru ca un alt motto al fabricii de bere este "Frumusetea poate salva lumea" ("Schönheit kann die Welt retten"). Cu toate ca am mai fost in manufacturi de bere si în mare, ne este cunoscut procesul de fabricare, aici în Kuchelbauer Bräurei am fost foarte încântati, pe durata întregii plimbari cu ghid (de fapt, o ghida)!
(va urma)

7 comentarii:

  1. Multumesc pentru interesanta istorie a bauturii. Cu adevarat este deosebita, ce sa mai spun pentru voi, care si puteti degusta licoarea, pe langa vizita la muzeu!
    O saptamana faina, draga Carmen!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut acest articol, Suzana draga.
      Poate ca trebuie sa mai adaug ca berea, in Bavaria, este subventionata de stat, considerat fiind "aliment de baza" ☺☺☺ Nicaieri nu este ca in Bavaria!
      O saptamâna minunata sa ai, deasemenea! ❤️😘

      Ștergere
  2. Aflu o mulţime de lucruri interesante de pe blogul tău.
    Mulţumesc, dragă Carmen! 😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult, draga Vero!
      Te pup. Noapte buna! ❤️😘

      Ștergere
  3. Am aflat prima data de Hundertwasser. in 96. Atunci am vazut pe o straduta din Viena, in timp ce mergeam sa vizitam Belvedere (pe care nu l-am vazut ... decat un pic din bradina, dar asta e partea a doua haha) celebrul bloc. Am facut si o poza la fantana aceea care se afla in fata.
    Apoi am mai vazut o cladire la intrarea in Viena si, prin intermediul tau, am vazut ulterior mult mai multe lucruri fascinante.
    Ma uitam acum pe imagini cat de mult poate influenta o astfel de abordare artistica un loc. Ce superb este totul. O adevarata poveste.
    Iti multumesc ca ne-ai luat si pe noi in calatorie.
    Pupici cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre Hundertwasser am aflat de cand sunt in Germania, ca e foarte venerat. Despre Gaudi, nu prea stie nimeni.. penzru ca stilul lor arhite tonic se aseamana cumva si probabil majoritatea cred ca este Hundertwasser. In apropiere de mine, a fost construita cu cativa ani in urma,o cofetarie, de fapt ciocolaterie, care a luat in proiect stilul lui Gaudi. Eu l am recunoscut imediat, toti colegii dpuneau ca e Hundertwasser. Cand cofetaria a fost gata, intr un colt este amenajat o canapea cu masuta si albume de arta... Gaudi!!!! Deci am avut dreptate 🤗
      Acum doi ani am vizitat si eu muzeul Hundertwasser din Viena, precum si Hundertwasser Village. Am scris despre... 😊 A fist suoerb!
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  4. Foarte frumos realizat colajul video-foto! 😍
    Mi-a făcut plăcere să citesc informațiile, încercând să și vizualizez una-alta. Admir tare mult oamenii care produc calitate ☺️ și nu ignora nici mediul, nici comunitatea din care fac parte!
    Mulțumesc pentru frumos și interesant, Carmen draga! 💗
    Îmbrățișări cu drag de la noi pentru voi! 😘💞🐾🌹🍀

    RăspundețiȘtergere