marți, 21 mai 2024

Despre parfumuri si tablouri ☺

Completare la articolul din saptamâna 20 de la Reflexii în oglinda
Poate ca sticlutele de parfum pareau mititele în acele poze, de aceea le-am fotografiat din nou, tinându-le în mâna. Cele mai mici flacoane sunt cele de la Marc Cain, cele trei tip stilou, cu doar 15 ml eau de parfum. 
Urmeaza Gucci si Rituals, flacoane de 30 ml Eau de Parfum.
Chanel No.5, Chanel Coco Mademoiselle, Noa Noa (Otto Kern), Gabriela Sabatini, Lolita Lempicka, Aqua Allegoria Pamplelune, toate flacoane de 50 ml Eau de Parfum si Elle & Lui, tot 50 ml, dar Eau de Toilette. 
Sticlutele cele mai mari, de 100 ml, sunt Bvlgari Rose Essentielle si Dior J'adore, ambele Eau de Parfum.
Acestea sunt parfumurile pe care le folosesc zilnic, în functie de ce simt si ceea ce fac ☺ Unele flacoane le-am primit cadou, altele le-am cumparat, pentru ca mi le-am dorit.
Gucci, Noa Noa, Chanel No.5 sunt parfumuri "grele", pentru iarna. Bvulgari este dulceag, tot pentru iarna. Marc Cain sunt "catifelate", sunt pentru seara. Coco Mademoiselle, Lolita Lempicka, Rituals si Sabatini sunt "usor picante", le folosesc când stiu ca voi petrece o zi în aer liber, primavara si tomna. 
Pentru când merg la sport, folosesc Elle&Lui si Aqua Allegoria, pentru ca îmi confera senzatia de proaspetime. În rest... ador J'adore ♥ Parca ar fi fost conceput pentru mine, exact, dar exact dupa gustul meu ♥
 
Tablourile, cele care deasemenea se reflectau în oglinda - asa cum bine a observat Rux, sunt litografii cumparate de la vânzatorii ambulanti, suveniruri din doua capitale de care ne-am îndragostit si în care am petrecut numeroase concedii. Simboluri ale Barcelonei: la Rambla si la Sagrada Familia - pe un perete. Pe celalalt perete al coridorului, simboluri ale Parisului: Champs Élysées, Tour Eiffel / Pont Alexandre III si Cathédrale Notre-Dame (înainte de incendiu). 
Asa cum spuneam, înainte sa-l avem pe Leo, am petrecut multe concedii în Paris, Barcelona si Roma. (din München nu este nevoie decât de o ora si jumatate cu avionul). Am vizitat toate atractiile turistice, am intrat într-o multime de muzee, eram pe strazi zilnic cate 20 de ore, neobositi si avizi de arta si istorie. Acum... evitam marile aglomeratii turistice, de dragul lui Leo. De cand il avem, nu mergem nicaieri fara el si folosim autoturismul ca mijloc de transport. În ultimii ani, preferam sa calatorim doar pe o raza de 8 pâna la 10 ore. Urmatorul concediu este programat la Marea Adriatica, în Italia (60 km la sud de Venetia) ... numaram saptamânile, nu mai e mult de asteptat ☺☺☺

3 comentarii:

  1. Superbe tablouri!!! Ce frumos sunt realizate. Minunate suveniruri ai ales. Si mie imi plac genul acesta de lucruri si de fiecare data cand am fost undeva mi-a placut sa vizitez, sa aflu lucruri interesante, sa admir peisaje sau cladiri... si sa imi iau mici suveniruri, daca era posibil, sau macar o foto :D.

    Barcelona si Paris am reusit sa mi le iau ca puzzle 3D. In fiecare zi ma plimb cu privirea chiar daca fugitiv prin ele :))).Am si Venetia.
    Am si eu un tablou usor fantezist cu Notre Dame. Am pus poza la un moment dat cu el (posibil la MFC, chiar).
    Da... imi plac mult litografiile - iti multumesc ca ni le-ai aratat.

    Eu ajung in perioada aceasta mai greut sa las un gand (comentarii). Incerc sa vad in timp real articolele, le pus pe bara si apoi astept o portita :))).

    Abia astept sa vina vara sa mergeti in vacanta :D. Anul trecut a fost minunat !!! Imi amintesc si acum cat de mult mi-a placut sa va insotesc asa virtual. Oare veti sta tot in casuta de anul trecut, sau va fi alta anul acesta :D.

    Mami foloseas C5 :). Imi placea sa intru in drogherii pe vremuri. Probabil ca nu imi facea atat de rau pentru ca nici nu se facea abuz ca acum. Nu exagerez daca iti zic ca uneori nici noaptea nu poti deschide un geam sa aerisesti ca lumea ca te poti trezi cu detergent in loc de aer. Daca intri intr-un magazin, chiar si unul mai „aerisit” cand iesi iti miroase pielea a pufaitori. Si tot asa.

    Dar colectia ta mi-a amintit de mai multe lucruri - de stiloul meu cu Ultraviolet (ce mult mi-a placut).. Sau de perioada cand tot mergeam intr-un magazin (la mare) ca sa folosim un tester de la un parfum care imi placea mult (Cred ca era Noa Fleur de Cacharel... cred ca da.. parca aveau si Anais Anais ei. dar Noa cred ca era ce imi placea mie.. apropo de colectia ta). Si mai era unul cu nume de .. doamna (haha) pe care il primisem din Germania - tot ceva foarte light, care sa nu incarce... dar nu imi amintesc deloc numele.
    Am mai avut un Kenzo.. care nu mirosea rau dar doar daca se pulveriza usor si treceai esarfa.. altfel mi-a dat niste dureri de cap :))).

    Tot in registrul acesta, cand am inceput eu sa am probleme, gasisem un site super interesant unde aveai toate ingredientele dintr-un parfum. Si aveau scoruri. M-a surprins sa vad foarte multe parfumuri foarte scumpe si cu pretentii care erau efectiv „bombe”. Eu intrasem sa vad de ce nu mai tolerez parfumul lui Mami, incercam sa inteleg (pe at nu stiam de mcs).

    Si ultima chestie pe care mi-au amintit-o si s-a legat cumva (au fost ca un efect domino. ca sa zic asa).... acum cativa ani, inainte de 2020, am deschis intr-o zi usa sa nu mai stiu ce.. si nu mi-a venit efectiv sa o inchid :))). Se simtea foarte discret o urma de parfum. Ceva atat de inofensiv si placut. Nu striga de la 500 de metri stai ca sunt eu YSL sau ai stiu eu ce brand :))). Nu era nici batranicios, nici greoi si nici sa iti faca rau. De ce am zis despre el.. pentru ca parea neschimbat. Am observat schimbari la parfumuri cunoscute (chiar si la cel de care spuneam ca nu imi amintesc numele ) - se stie ca s-au tot schimbat anumite ingrediente in timp.. dar acesta era neschimbat. Cred ca mi-ar fi placut sa stiu ce e. :)))

    Si acum ma retrag si eu.

    Ma bucur si multumesc pentru ca ai pus fotografii detaliate. Mie chiar mi-a placut sa descopar atat sticlutele, cat si tablourile :D

    Pup cu drag
    🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaaaai ce mesaj frumooooos! Ce surpriza matinala 🤗😘🤗
      Barcelona am vizitat o pentru ca vre o sapte ani la rand ne am luat hotel la mare la Callela si in 25 minute cu trenul de 3€ puteam merge la Barcelona. La Paris tot cativa ani la rand (6-7) am locuit cate o saptamana la prietena mea generoasa, care are o locuinta superba, intre Paris si Versailles... Dupa micul dejun plecam din casa si ne intorceam seara, cand serveam cina pe terasa si o incheiam cu o sticla de vin gros si rosu, cu branzwturi, baguette si fructe de sezon.... Doamne ce perfectiune!🥰
      La Roma am stat cativa ani la rand in acelasi hotel in zona centrala, si tot asa, am batut orasul in lat si lung, la pas..
      Acum, nici noi nu mai rezistam 18 ore de mars 😊 iar dragul de Leo, si ar arde labutele pe trotuare.Verile sunt foarte calduroase in aceste trei capitale.
      Pentru mine, cea mai buna combinatie de concediu de vara este litoralul in Italia. Dupa o zi doua de plaja, o zi de plimbare in imprejurimi (pana la 200 km). Anul acesta am rezervar acelasi comfort, banuiesc ca va fi aceeasi villini. Are doua dormitoare fiecare cu baie, sufragerie,bucatarie, terasa si curte si... E la 5 minute de mers pe jos de plaja.E peefect! Dar pentru ca patrupezii au acces peste tot in aceasta zona, inclusiv la plaja si baie in mare, e mai mult decat perfect.... pentru noi 🤗🥰🐾🌞💓😊
      Da, parfumurile sunt chestie de toleranta. Si fiecare parfum poate reactiona cu ph ul fiecaruia in mod diferit. Dimineata, dupa dus,dau 2-3 puffuri direct pe pile si parfumul ma insoteste toata ziua.... Stiu ca tu ai o sensibilitate la mirosuri, dar esti o draguta si uite ce frumos ai scris despre parfumuri. ❤️ Multumesc 🤗😘 pupici si imbratisari 😘😘

      Ștergere
  2. Miau-miau-miau! 😁 E tot ce pot spune... coerent! ☺️ Pe bune! 😏
    Sa le folosești sănătoasă și voioasă, Carmen draga! 💗
    Îmbrățișări și pupici cu drag de la quattro pentru trio!😘💞🐾🌹

    RăspundețiȘtergere