marți, 7 mai 2024

Din joaca

Serile trecute, stând in pat in fata televizorului si evident, plictisindu-ma din pricina emisiunilor... m-am jucat cu cariocele pe oua albe, din plastic. Am colorat cateva oua pentru ornamente Pascale. 
Pentru ca noi am serbat luna trecuta Pastele catolic, de data aceasta am avut simbolic, doar sase oua vopsite. Iar ca "meniu special" eu mi-am dorit "mici cu cartofi prajiti" pentru ca aceasta mancare mi se pare mie cea mai româneasca! 😊😋Stiu ca nu e traditional de Paste, insa... anul acesta asa am facut 😁

Adevarul este ca... noi - familia mea, o tinem tot intr-o sarbatoare, acum, in luna mai! Pe 1 mai am facum gratarel in curte, cu o familie vecina, pe 4 a fost ziua Ralucai (prietenii aici ii spun Lucky, pentru ca nemtilor li se innoada limba daca trebuie sa pronunte Raluca), ieri (pe 6) a fost ziua sotului meu, o sa o serbam sâmbata.
Pe 9 va fi ziua Tatalui, duminica va fi ziua Mamei (nu stiu inca ce surpriza imi pregatesc fetele mele 😍), pe 19 si 20 se vor serba Rusaliile catolice si pe 30 mai se va serba ziua Corpus Christi sau cum se numeste pe germana Fronleichnam.
Asa se face ca, din 30 zile cate are luna mai, anul acesta voi lucra doar 17 zile... restul sunt zile libere si "poduri" spre weekend 😊

20 de comentarii:

  1. La noi în casă se ține Paștele de două ori, cu ouă roșii, cu tot.🙂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu lucrez, deci nu am liber nici de Vinerea Mare ortodoxa si nici de A doua zi de Paste ortodox (am timp sa ma ocup de pregatiri cu tot dichisul doar cand se serbeaza Pastele catolic).
      In fond, Pastele este (in zilele noastre) o sarbatoare a comunitatii in care traiesti...

      Ștergere
    2. Sunt de aceeași părere.
      Soția mea s-a declarat catolică la serviciu și avea liber a doua zi de Paște catolic. Apoi, a doua zi de Paște ortodox este liberă pentru toți. Așa că ...😀😀😀
      🙂În poze, nici nu știi care este mama, care-s fetele.🙂

      Ștergere
    3. In Bayern nu sunt recunoscute dpdv al serviciului decat religiile catolice si evanghelice. Asa ca turci, japonezi, indieni, români sau ateisti, toti angajatii primesc zile libere atunci când sunt general legale.
      Multumesc 😊🤗 e un compliment dragut.

      Ștergere
    4. 🙂 Am văzut că ați observat cum se poate face politică chiar și pe o pagină de călătorie.😀

      Ștergere
  2. Îmi place cum te-ai jucat cu cariocile. In special cele două ouă din stânga, in prima fotografie. La mulți ani sărbătoriților tăi! O să ai o lună mai foarte veselă.
    In ce privește sărbătoritul, in jurul nostru sunt multe familii mixte, iar când nu cad Paștile in aceeași zi unul dintre ele are prevalență, chiar daca se sărbătorește și celălalt dar nu cu atâtea pregătiri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult, Pompilia draga.
      Cand ai macar o cunostinta care serbeaza dupa ritul ortodox, da, atunci exista un imbold. Insa eu momentan nu am niciun român in cercul de prieteni/cunostinte... Iar datorita zilelor de nastere din familie si a sarbatorilor nationale, chiar facem destule serbari si mese festive. 😅🤗

      Ștergere
  3. Superbă joacă! Felicitări.
    Cred că e important ca fiecare familie să=și stabilească prioritățile și ce anume dorește de la o sărbătoare astfel încât toți să se simt bine, împliniți și să nu țină cont de cutume ”așa se face”. La mulți ani tuturor sărbătoriților tăi și distracție plăcută luna aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te-ai jucat atat de frumos! Au iesit tare bine. Le-ai si lacuit sau nu a fost cazul?
    La Multi Ani sarbatoritilor, cu sanatate si bucurii. Petrecere cat mai placuta impreuna cu cei dragi. Pare sa fie o luna de poveste...
    Pupici si doar zambete, sa ma bucur si eu si oricine priveste!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu le am dat cu lac, cariocele sunt "permanent"... am mai colorat eu acum cativa ani oua de plastic si le folosesc pentru decorat curtea. Nu s au decolorat, arata la fel ca atunci.
      Multumim mult, Suzana draga! 🤗🫶🏻

      Ștergere
  5. Fabulous eggs and you had such a good time together

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa... sa te tot joci. 💗😍 Ce frumos au iesit! Mi-ar placea sa pot desena si eu asa fain liber. 💗
    La multi ani frumosi si sanatosi sarbatoritilor. Cu zambete si bucurii si numai bine 💗. Lucky e un nickname minunat :D. I se potriveste Ralucai :).
    In mai o sarbatorim si noi pe Buni (dar si pe Mami, pentru ca asa era traditia inceputa de Bunicul meu) de Sf Constantin si Elena. Si era si Bunicul meu nascut tot in mai.
    Pupici cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Rux draga!
      Sanatate si bucurii, pentru Buni si Mami ale tale! 🌷🍀🌷🍀
      O multime de taurasi 🤗🫶🏻
      Pupici si imbratisari 😘🤗

      Ștergere
  7. Ce frumos le-ai pictat! Esti foarte pricepută! Sărbători binecuvântate, Carmen! Pupici

    RăspundețiȘtergere