luni, 15 aprilie 2024

Program încarcat... cu frumos!


Pentru ca am avut înca zile de concediu de anul trecut, acum dupa Paste am fost nevoita sa îmi iau liber, altfel le pierdeam... Nu prea mi-a convenit, pentru ca de obicei, în concediu plecam undeva iar acum, nu am avut nimic planuit. Dar m-am gândit ca un pic de liniste si relaxare acasa nu îmi va strica, de mult nu am mai experimentat asa ceva. Ma gândeam ca daca chiar o sa ma plictisesc, voi face curatenie în pivnita, ca amân de luuuuuni de zile! Si, ce credeti ca s-a întâmplat?! De unde plictiseala?! Am avut program în fiecare zi! Am fost la opera de doua ori - o data "Madama Butterfly" si o data la "The Fairy Queen", am facut doua excursii minunate cu baietii mei - una la Eselsburger Tal si una în Rothenburg ob der Tauber, ba chiat am fost o zi si la Ulm, sa îl vad pe fratele meu si împreuna sa o vizitam pe matusa. Restul de vacanta, în fiecare zi m-am întâlnit în oras cu câte cineva - prieteni sau colegi, la o cafea sau pentru masa de prânz sau cina. O nebunie! Nici de blog nu am avut vreme! Au fost doua saptamâni superbe! Iar vremea a fost mortala! Zilnic 27°/ 30°... nu-mi amintesc sa mai fi avut asa temperaturi la început de aprilie. Gradina e plina cu flori, m-am bucurat de parfumul si enrgia lor asa cum parca niciodata nu am facut-o! Iar începând de azi, ploua si termperaturile au sarit la 15°! Si bate vântul! Meteorologii spun ca noptile urmatoare s-ar putea ca termometrele sa arate zero grade! Extremele astea nu sunt bune de loc! Dar cine ne întreaba?! Bine ca am acumulat atâta energie pozitiva, sper sa îmi ajunga pâna când voi avea din nou vacanta. În luna mai vom avea doua sfârsituri de saptamâna prelungite (9-12 mai si 30 mai- 2 iunie) iar la sfârsitul lui iunie este deja programata vacanta noastra în Italia.
 

8 comentarii:

  1. Mi-a zis si Ralu ca se strica vremea si ca pentru sud chiar se preconizeaza posibile ninsori. Eu ma asteptam ca in nord sa ninga mai mult (dar na, logica asta...).
    Ei au cred 3 weekenduri prelungite. Si ne tot straduim sa gasim o cale - poate vine cu baietii sa ne vedem. Adica mai e ceva cu 19-21 parca.

    Sper sa fie totusi vremea blanda in sensul ca ... extremele astea chiar nu sunt bune :(. Si la noi se anunta raciri.. macar de ar reusii pomii sa treaca de momentul delicat, sa zic asa.

    Sa stii ca mi-ai facut o mare bucurie cu pozele de azi. Mai ca imi venea sa suflu in papadie :D Si nu mai spun de ultima poza, care este superba.
    Imbratisari cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum, termometrul arata 4°C!!! si ploua in rafale! Deci, meteorologii au avut dreptate... Am dormit foarte rau azinoapte, am fost mai mult treaza decat am dormit.... si ieri toata ziua m-a durut capul. E de mirare?! Daca temperaturile au scazut brusc de la 30 la 4 grade?!?!

      Papadiile, chit ca sunt "ordinare", ma fascineaza pur si simplu! ☺ Am desenat in carbune o papadie... o sa pun pe blog, candva, cand o sa aim timp (LOL)
      Pupici si imbratisari ♥

      Ștergere
  2. Pozele sunt superbe, dragă Carmen!
    Să te bucuri din plin şi de sfârşiturile de săptămână prelungite, şi de vacanţa în Italia!
    😘🤗

    RăspundețiȘtergere
  3. Și mie mi-e teamă tot de extreme. Nu mă deranjează ploaia, chiar dacă nu apuc eu să pun fasolea în grădină înainte de ploaie, dar ploaie e bună. Insă dacă vine cu temperaturi foarte mici după ce au fost 28-30 de grade pe aici.... asta nu cred că e bine.
    Îmi place mult cum ai surprins păpădiile. Domnisoara mea cea mică e incântată să se joace cu ele și să le sufle să le vadă cum zboară. Anul viitor chiar o să am curtea plină de păpădii.
    Mă bucur că te-ai incărcat de energie în această vacanță forțată și că te-ai putut bucura de plimbări frumoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ploaia este buna, mai ales ca pamântul sufera inca de pe urma iernii sarace in zapada! Dar trecerile de la 30°C la 4°C in cursul unei zile sunt foarte pacatoase! Pe mine ma afecteaza... si ca mine sunt multi! Natura... cred ca lalelelor le place un pic de racoare - vor rezista mai mult - daca nu ploua in rafale si daca nu vine uraganul peste ele! La noi... luni a batut vântul ca un nebun, iar marti a plouat cu galeata! Asa ca... sunt curioasa cate flori vor mai rezista pana la weekend!
      In curtea din fata casei avem lalelele si doua azalee - una rosie si alta pink. Azaleea galbena va inflori la sfarsitul lui aprilie, impreuna cu rododendronii. Magnolia mea are flori doar pe jumatete de crengi, cele neafectate /mai puti afectate, de grindina ce a distrus totul aici la noi, anul trecut in august. Insa liliacul... cu toate ca a fost ciuntit si el atunci de grindina, este plin de flori ca niciodata!
      In curtea mare, din spatele casei avem acum inflorite lalele si lacramioare, garofite si vinca. Un singur trandafir s-a desfacut intr-o splendoare! Cinci flori mari si parfumate... O nebunie! In rest peste tot zambilele salbatice (tija simpla, cu inflorescenta albastra) (zambilele normale s-au trecut) si leurda cât vezi cu ochii ☺☺☺ Mahonia e plina cu flori si dafinul salbatic - o combinatie superba de galben cu alb, marcheaza gardul viu! Papadii... nu mai avem ☺☺☺ Helmut tunde iarba o data pe saptamâna! Dar si mie imi plac si eu ma joc imprastiind micile "parasute" printr-un Pufff ☺

      Ștergere