luni, 8 aprilie 2024

Excusie în valea Eselsburger Tal

Vinerea ce a trecut, a fost ca o zi de vara! Asa cum ne-am propus, am pornit de dimineata spre Valea Eselsburger, una dintre cele mai frumoase zone de drumeții din sudul Germaniei, declarata rezervație naturală
Am pornit de acasa fara sa luam micul dejun, motiv pentru care, cum am ajuns în localitatea Eselsburg - o suburbie a orașului Herbrechtingen, am cautat renumita "Biotal Hofladen & Café" - un supermarket în care toate produsele puse în rafturi sunt biologice si de foarte buna calitate. Acest bio-magazin are si o terasa superba direct pe malul râului Brenz, unde se poate servi micul dejun. Cafeaua servita aici este deasemenea bio (boabele de cafea certificate ecologic sunt cultivate organic si pe întreaga zona cultivata nu se folosesc îngrășăminte artificiale) si este prajita manufacturial... A fost delicioasa! La fel ca si sandwich-ul si oul-fiert cleios, ca cele pe care le fierbea bunica, de la gainutele ei crescute în curte. 
Am pornit pe circuitul turistic ce urmareste cursul râului Brenz. Malul era usor umbrit de prunii salbatici încarcati de flori parfumate si zumzet de albine. În aceasta perioada, valea este plina de brebenei cu flori albe si liliachii, de anemone salbatice, albastre, albe si galbene, peste care zboara lin fluturi delicati, abia iesiti din coconi. Copacii înca sunt golasi - este abia început de aprilie! Pasarile îsi fac cuiburi si crângul este foarte animat de ciripituiri fel si fel. Întreaga vale este desemnată ca geotop protejat și face parte din Geoparcul Swabian Alb, cu 640 de plante și peste 80 de specii de păsări înregistrate. Dealurile, valea, câmpia inundabilă Brenz și numeroasele formațiuni stâncoase, conferă zonei un peisaj de poveste. Stâncile par aruncate de mâna unui urias si fiecare are un nume interesant: Stânca pescarului (Fischerfelsen), Peștera șmecherilor (Spitzbubenhöhle), Stânca șoimului (Falkenstein), Piatra uriasului (Hürgenstein) sau stânca de legatura (Bindstein)... Cea mai frumoasa formatiune este "Fecioarele împitrite" (Steinerne Jungfraue). O legendă spune ca aceste stânci din Valea Eselsburg au fost cândva oameni... Se spune că o domnita care a locuit cândva în Eselsburg, era deosebit de frumoasa si foarte curtata. Însa toti pretendenții nu au fost suficient de buni pentru pretentiile ei. Domnita a îmbătrânit si a început sa urasca toți bărbații, pe masura ce i-a trecut vremea de maritiș. Ura ei a mers atât de departe încât le-a interzis chiar si tinerelor servitoare din serviciul ei, să se întâlneasca cu bărbați. Acestea si-au dat în secret întâlnire la iaz cu doi pescari si batrâna fecioara le-a blestemat sa împietreasca - asa au aparut „Fecioarele de piatră”. Legenda mai spune ca în aceeași seară, un fulger a lovit castelul si fecioara cea rea a ars împreuna cu castelul ei. 
Pentru prima noastra drumetie din acest an, traseul pe care am pornit a fost destul de lung (cca.12 km)... Soarele amiezii ne-a toropit si neantrenati la mers, am crezut ca nu mai ajungem înapoi, la parcarea în care am lasat masina. 
Am încheiat excursia pe terasa bio-marketului. Am baut câte un espresso si o socata dupa care am urcat în masina si pe la ora 17 am ajuns acasa. 💓

9 comentarii:

  1. Sărut mâna, dragă Carmen!
    Felicitări pentru plimbarea minunată, într-o zonă atât de frumoasă. O adevărată relaxare în mijlocul naturii, când primăvara oferă atâta frumusețe.
    Să fiți sănătoși și fericiți! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Servus Alex! Ce ma bucur ca ai mai intrat pe blog! Pe FB te urmaresc cu multa placere. Ce frumoasa este Sara! Cum trece timpul!
      Ce faine au fost vremurile cand grupul nostru mare activa in blogosfera!
      Sanatate si bucurii, si voua, Alex draga! Ganduri bune si imbratisari 🤗

      Ștergere
  2. Mulţumim pentru pozele frumoase, Carmen! Şi pentru legendă. Credeam că doar noi avem înclinaţie spre poveşti mai spre zona dark, aşa :)
    Zile frumoase îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti au placut, Potecuta draga 🤗
      Ah nuuuu, ca peste tot si aici, fiecare loc deosebit, vechi si indragit, este inconjurat de legende...
      Pupici si imbratisari 🤗

      Ștergere
  3. Vai ce excursie minunata !! Si ce locuri pitoresti. Si ce bunatati - nu inteleg de ce lumea a distrus ceva atat de important - mancarea e esentiala. Artrebui ca peste tot sa gasesti mancare de calitate :(. Este regretabil.
    Dar ma bucur sa vad ca inca exista oameni cu respect pentru natura si viata in general.
    Foarte interesanta legenda - cred ca avem si noi ceva asemanator in Ro. Voi sunteti minunati si radiosi, o bucurie sa va revad de fiecare data :*.
    Pupici cu mult drag si o saptamana superba!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Rux ma bucur mult ca ti a placut excursia noastra. Primavara asta a fost/este fascinanta si este atat de bine ca am avut timp sa savurez vremea buna, sa admir natura in cele mai minunate locuri!
      Da, noi cumparam deseori la biomarkt insa un magazin ca acesta, cu produse bio din regiune, parca nu am mai vazut. Absolut de admirat! Pacat ca locuim cam departe, ca sa cumparam de aici in mod regulat!
      Si servirea a fost altfel.... nu am simtit stressul!
      Preturile insa se resimt! Spre exemplu, un ou fiert costa 1,8€. Un espresso 3,6€....Dar meeita!
      La plecare, am cumparat pentru masa de seara, acasa, chifle (coapte la ei pe vatra), 4 cremvusti, brânza cu frunze de leurda ( ca e de sezon), si doua bucatin de carnacior uscat. Delicios a fost!
      Pupici si imbratisari 😘🤗🐾🌞

      Ștergere
  4. Frumoasă excursie! Să aveţi parte de cât mai multe la fel de plăcute!
    😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Vero draga. Am profitat de vremea buna si de faptul ca am avut dupa Paste concediu... Mai am saptamana aceasta.
      Pupici si imbratisari 🤗

      Ștergere
  5. Am calatorit si eu alaturi de tine. Multumesc pentru aceasta frumoasa plimbare.😘

    RăspundețiȘtergere