duminică, 29 noiembrie 2015

Prima duminica de Advent


O cafeluta servita la lumina primei lumânari aprinse în Coronita de Advent, un gând bun si o zi plina de tihna. Tuturor un start bun în perioada de Advent

14 comentarii:

  1. Foarte frumos! Sa va fie de bine! Anul acesta coincide in calendarul nostru cu ajunul Sf Andrei (ziua lupului, animal totem al romanilor), o noapte magica in mitologia traditionala romaneasca (un Halloween al nostru). Spiritele umbla liber printre oameni in aceasta noapte, lupul graieste cu voce omeneasca; e bine de stat in casa, de frecat pragurile si ferestile cu usturoi si n-avem a raspunde la-ntrebari puse de chip strain, caci ne paste mutenia daca duhul rau salasuieste intr-ansul. Putem afla cum ne va merge anul ce vine daca punem grau la incoltit in aceasta noapte; obicei stravechi al inceputului de an pastrat tot de pe vremea dacilor. Ati inceput cu bine ziua; acum stiti ce-i de facut ca sa se termine la fel bine :) Noi avem liber maine si poimaine.
    Va pupam si va imbratisam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un Sf.Andrei cu bucurii! savurati mini-vacanta, folositi timpul sa va relaxati la maxim! Pupici si imbratisari ♥

      Ștergere
  2. Tare imi plac zilele de dinaintea Craciunului. Au un farmec aparte, cu toate pregatirile de sarbatori. Cu luminile din oras, cu diverse zone unde poti bea vin fiert! Chiar este frumos!
    O duminica minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine, vremea Adventului este cea mai frumoasa perioada din an!
      O duminica seara cât mai placuta sa ai! ☺

      Ștergere
  3. O duminica frumoasa si un start de sarbatori cu multe bucurii! Toate cele bune in noua saptamana ce incepe si un decembrie linistit!
    Salutari si imbratisari! *-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim Alexa draga, îmbratisari gânduri bune trimitem înzecit înapoi ♥

      Ștergere
  4. Aceasta perioada de Advent sa iti fie cat mai frumoasa, linistita si magica ^_^ .Ce frumosa este traditia cu acea coronita de lumanari. O seara placuta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la începutul anilor '90 îmi împleteam si decoram singura coronita - mi-a placut dintotdeauna acest obicei.
      Multumesc! O seara placuta, Florina draga!

      Ștergere
  5. Minunat moment!
    Numai bine sa va fie!
    Daca m-ar intreba cineva care-i sarbatoarea care-mi place cel mai mult as zice Craciunul - cu tot ce cuprinde acesta, si pare ca incepe inca de la 1 decembrie (uneori si mai devreme). :) Nu stiu cum e cu posturile, cu bucatele traditionale si altele asemenea, dar imi place atmosfera. Pana prin 2010 ma preocupam serios sa mesteresc coronite, globuri, decoratiuni, cadouri pentru cei dragi... acum, ori nu mai am timp ori nu prea mai am "tragere de inima" si mesteresc mai putin, dar perioada imi place la fel de mult, chiar daca am tristetea ca unii dintre cei dragi nu vor mai fi langa noi...
    Multe-multe bucurii sa aveti si sanatate!
    Imbratisari cu drag-drag, de la trio pentru duo! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa si pentru mine, întregul Advent (ultimele 4 saptamâni înainte de Craciun) si saptamâna pâna la Boboteaza si Sf Ioan Botezatorul, este cea mai frumoasa pedioada a anului!
      Crescuti si educati pe vremea comunistilor, n-am avut mult timp habar de ce se spune "sarbatorile de iarna"... Târziu am înteles ca ele încep cu Prima duminica de Advent, urmeaza Sf. Nicolae, A II-a duminica de Advent, a III-a si a IV-a duminica de Advent, Prima zi de Craciun, A II-a zi de Craciun, Sf Stefan, revelionul, Sf. Vasile... Nicio luna din an nu este atât de bogata în sarbatori!
      La noi s-au deschis Târgurile de Advent, toate orasele sunt luminate, peste tot atârna beculete si clopotei, öumea pare mai destinsa, toata lumea se bucura de vacanta de Craciun.
      Ieri a nins de dimineata, apoi a iesit un pic soarele. De azi noapte s-a napustit un vânt naprasnic, care nu face deloc placute iesirile în târg. De aceea, nu am fost astazi la deschiderea oficiala a Augsburger Christkindlesmarkt... am stat acasa la caldurica, ne-am facut vin fiert si am tândalit în fata televizorului. A fost placut si acest gen de lâncezeala, însa imi pare un pic rau ca am ratat momentul deschiderii luminilor in targul de Craciun. Raluca mi-a trimis fotografii :) copiii au fost mai curajosi :))
      Va pupam si va dorim sa va bucurati de fiecare zi a acestui sfârsit de an, cu luminite si sclipici, cu fulgi de nea sau fara, sa aveti parte de sanatate si veselie! îmbratisari de la duo pentru trio <3

      Ștergere
  6. Chiar daca ati stat "la gura sobei", prima zi de Advent ati intampinat-o cum se cuvine, cu coronita traditionala si prima lumanare aprinsa...in targ mergem impreuna!!! Anul acesta simt ca parca odata cu prima lumanare aprinsa, incepe numaratoarea inversa a zilelor pana cand ne vom revedea! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta va fi special :) Copiii au crescut suficient cât sa încerce sa-si croiasca propriile vieti si daca pâna in anii trecuti nu au existat sarbatori de iarna fara fetele mele lânga mine, anul trecut a trebuit sa accept ca baietii au si ele mame care-si vor copiii lânga ele de Craciun. Asa ca a trebuit sa împartim... de Ajun si în Prima zi de Craciun au fost toti 4 la masa, A doua zi de Craciun au fost la ceilalti parinti. E greu, dar trebuie sa învatam... Anul acesta încercam sa facem la fel. De aceea ma bucur enorma ca va vom avea lânga noi. Pupici si îmbratisari ☺ AMR 20

      Ștergere
  7. Se simte deja mireasma sărbătorilor de Crăciun! Deja am intrat în ultima lună a anului? Uite că da.... Sunt zile frumoase, binecuvântate. Să ne bucurăm din plin de ele! :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce coronita frumoasa! Mi-am dorit si eu una anul acesta, dar nu am gasit nimic care sa imi placa si am ramas doar cu calendarul de Advent care decoreaza frumos camera lui Bogdan. :)
    Sper sa avem cu totii o luna decembrie frumoasa, cu multe impliniri!

    RăspundețiȘtergere