duminică, 29 noiembrie 2015

Clubul Cinefililor (29) - Impresii de sfârsit de saptamâna

În Clubul Cinefililor este binevenit oricine are placerea de a scrie câteva rânduri despre un film sau serial recent vazut, indiferent de anul de aparitie a acelui film sau serial. Pentru ca toti cei interesati sa poata accesa pagina în care faceti recomandarea, înscrieti articolul în acest tabel. Tabelul va ramâne deschis întreaga saptamâna.
----------------------------------------------

----------------------------------------------
The Little Prince (2015) - un film de animatie 3D regizat de Mark Osborne si bazat pe una dintre cele mai îndrăgite poveşti ale tuturor timpurilor - "Le Petit Prince" (1943) de Antoine de Saint-Exupéry. Povestea Micului Print este aici îmbinata cu povestea unei fetite, crescuta dupa reguli rigide, tipice familiilor monoparentale moderene din marile metropole contemporane. În film, Aviatorul este batrânul vecin, excentric si marginalizat de comunitate iar Micul Print a devenit adult si a uitat toate promisiunile facute în copilarie. Fetita descopera lumea povestii prin intermediul înteleptului vecin si se implica prin inocenta caracteristica vârstei, la salvarea Micul Prinţ. Este o calatorie magica şi emoţionanta, un film recomandat mai ales adultilor.
Filmul reprezintă un omagiu adus lui Antoine de Saint-Exupéry şi a superbei nuvele care a fost tradusă în peste 250 de limbi şi vândută în peste 145 milioane de exemplare în toată lumea.
Câteva citate din "Micul Print":
"Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii."
"Adevarul nu-l vedem decat cu sufletul. Esentialul scapa privirii."
"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea întruna explicatii."
"Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu începi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Învata-i întai sa tânjeasca dupa marea îndepartata, nesfârsita.
"Orice viata este un miracol."
"A te judeca pe tine însuti este mult mai greu decat a-i judeca pe altii. Daca ajungi sa te judeci cum trebuie, înseamna ca esti într-adevar un om întelept."
"Omul se descopera pe el însusi cand se masoara cu obstacolul."
"Daca muncim numai pentru bunurile materiale, ne cladim singuri temnita."
"Pentru a fi fericit trebuie doar sa te gandesti ca undeva, printre milioane de stele, este fiinta iubita."
Puritatea din ochii copiilor poate fi molipsitoare doar într-o lume a adultilor care au pastrat într-un coltisor al sufletului, copilul ce au fost odinioara. Gingasia privirii lor poate salva planeta! Vizionând filmul, va garantez ca veti întineri!
Coloana sonora a filmului contine piese interpretate de Hans Zimmer, Camille si Richard Harvey.
Un film superb! Nota mea: 10+ (Dedicatie speciala Alinei, Dianei, Silviei, Pandhorei, Ralucai).

---------------------------------------------
La rubrica "Clubul Cinefililor" de saptamâna trecuta au semnat: DianaCarmen, Ioana, si subsemnata. Multumim si lui Catalin pentru recomandarea facuta.
Tuturor celor care ajung pe aceasta pagina de blog - o duminica tihnita! ☺

13 comentarii:

  1. The transporter refueled - 2015
    4 femei "blonde", ajutate de 2 bărbați, golesc 320 de milioane de dolari din conturile unor "afaceriști" ruși, folosindu-se de coduri scrise într-o agendă.
    3 femei din cele 4 sunt omorâte spre finalul filmului, iar a 4-a împarte milioanele de dolari la...6.
    Cei doi bărbați care le-au ajutat au primit, fiecare, câte 10 milioane de dolari.
    Femeia care a supraviețuit a păstrat 75 de milioane de dolari, iar 225 de milioane de dolari au ajuns în alte 3 conturi. Cine sunt posesorii celor 3 conturi rămâne de văzut...
    Pentru idee, filmul ar fi la 7,5-8.
    Pentru punerea în scenă, nota ar fi pe la 6...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaaa! Am o prietena in grupul de la Sezatoare care este la fel de pasionata de Micul Print; a fost si la noi premiera si mi-a povestit ca e superb filmul. Chiar m-am gandit la tine ca sigur n-o sa-l ratezi la lansare :) O sa merg si eu cand vine Maria. Ma bucur ca ti-e drag cadoul; stiam ca dac-ajung la Lyon voi putea sa-ti aduc un souvenir deosebit. Citatele mi-au mers la suflet! Mi-ai facut pofta si cand ajung la Bucuresti ma duc direct la biblioteca! Multumesc mult pentru dedicatie! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tabloul cu Micul Print si minunatul citat, este direct sub privirea mea, cand stau la birou ♥ Mereu ma gândesc cu drag la tine. pupici :-*

      Ștergere
  3. Am vazut trailerul acum ceva timp, abia astept sa-l vad. Am citit Micul Print cand eram mai micuta. :) MI-a placut mult si Inside out.Multumesc pentru aceste recomandari minunate:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa nu ratezi filmul, cu siguranta va fi premiat cu Oscar!
      Acum, zau daca pot sa aleg intre Inside out si Little prince! Amandoua sunt de nota 10+
      Te pup. O seara placuta sa ai!

      Ștergere
  4. Multumesc pentru gandurile tale, pentru faptele tale si pentru dedicatie, Carmen draga. :)
    Limpede chiar ca numai cu inima putem vedea. :)
    Imi place "Micul Print"... Nuvela e potrivita foarte bine adultilor dar - vai! - multi adulti o citesc micutilor lor si, totusi, prea adesea, "sfaturile" lor ulterioare pentru copii sunt aproape contrare...
    Sper sa reusesc sa vad si eu acest film de animatie.

    Noaptea linistita sa iti fie! Si saptamana una buna! :)
    Imbratisari si pupici cu drag, de la noi pentru voi. <3 :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am gândit ca filmul se potriveste bine sufletului tau sensibil si mai ales stradaniei tale de a "repara" lumea, de a rupe rândurile "turmei" în care se încearca sa fim împinsi.
      Noapte buna, somn usor! Gânduri bune pentru noua saptamâna! îmbratisari si pupici de la du pentru trio <3

      Ștergere
  5. Multumesc, draga Carmen! Filmul este asa cum l-ai descris. Inca un lucru care ne leaga, Micul print, o filozofie de viata care ne indreapta pasii zilnici. Daca am reusit sau nu sa vedem cu inima, nu doar cu ochii...timpul ne va arata. Pana atunci, vulpea trebuie imblanzita, ce poate fi mai minunat decat calatoria....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. concidenta face ca acum doua-trei saptamâni noi doua am vorbit despre cartea Micul Print si saptamâna trecuta am achizitionat-o din librarie - în numele Mosului, psssss, secretul nostru sa ramâna - iar saptamâna aceasta a aparut filmul la cinematografe! Extraordinara coincidenta! :)
      Asa este dragilor! Sa încercam sa nu pierdem capacitatea de a trece tot ce vedem prin prisma inimii, sa îmblânzim vulpea si sa ne croim drum printre flori in marea calatorie catre stele...

      Ștergere
  6. Oooo... abia aştept să îl văd şi eu!
    Am intuiţia că va întrece „Inside Out" în ceea ce priveşte... simţirea.
    Şi ce citate de viaţă; chiam am stat să le citesc şi recitesc. Daaaa, mă repet - abia aştept să văd filmul - mai curând, să am starea neceasră să îl primesc aşa cum trebuie.
    Cu drag,
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti doresc vizionare placuta! Pe lânga povesetea emotionanta si personajele gingase, efectele 3d sunt deosebite, filmul este o capodopera!

      Ștergere
  7. Ce surpriza frumoasa, draga Carmen, iti multumesc din suflet! Chiar mi se potriveste filmul, este o poveste tare frumoasa si sensibila!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere