duminică, 22 noiembrie 2015

Clubul Cinefililor (28) - Impresii de sfârsit de saptamâna

În Clubul Cinefililor este binevenit oricine are placerea de a scrie câteva rânduri despre un film sau serial recent vazut, indiferent de anul de aparitie a acelui film sau serial. Pentru ca toti cei interesati sa poata accesa pagina în care faceti recomandarea, înscrieti articolul în acest tabel. Tabelul va ramâne deschis întreaga saptamâna.
----------------------------------------------

----------------------------------------------
The 33 (2015) - este un film bazat pe drama adevarata petrecuta în anul 2010 în Chile, când mina San José s-a surpat si a închis la peste 600 metri adâncime întreaga echipa - 33 persoane. Filmul este extrem de emotionant, arata paralel ce fac minerii izolati în inima muntelui, cum se organizeaza pentru a supravietui, cum reactioneaza conducerea minei, ce masuri ia guvernul, cum se implica echipele internationale de specialisti în forare si cum se sustin moral membrii familiilor celor prinsi în accidentul minier. Celor sechestrati a fost posibil sa le fie asigurata hrana si medicamente dupa 17 zile si abia dupa 69 de zile s-a reusit aducerea minerilor la suprafata pamântului. Filmul concentreaza totul în 127 de minute încarcate de suspans!
În rolurile principale: Antonio Banderas, Juliette Binoche, Lou Diamond Phillips, Gabriel Byrne si James Brolin. Nota mea: 10
Tot în categoria dramelor determinate de o catastrofa se încadreaza si filmul "The Impossible", care va fi difuzat luni (23.11.2015) de canalul televiziunii germane ZDF.
The Impossible (2013) - este povestea reala a familie Bennett (tata, mama si trei baieti în vârsta de 12, 7 si respectiv 5 ani), care supraviețuiește tsunami-ului din 2004 produs în Oceanul Indian. O forta fantastica, bazata pe iubire, încredere, devotament si alimentata de instinctul de supravietuire, a unit cetateni ai celor mai diferite nații ale pământului sa treaca peste una din cele mai mari catastrofe naturale din istoria omenirii.
Superba vacanța de iarnă în Thailanda s-a încheiat brutal a Doua Zi de Craciun, când paradisul tropical a fost înghitit de valul uriaș. Miracolul vietii a fost întretinut doar prin conlucrarea tuturor supravietuitorilor, prin curajul și bunătatea oamenilor.
În rolurile principale Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland si Sönke Möhring. În film apare si Geraldine Chaplin într-un rol auxiliar. Echipa de actori si-a interpretat atât de convingator rolurile, aproape ca ai impresia ca urmaresti un documentar! Nota mea: 10
---------------------------------------------
La rubrica "Clubul Cinefililor" de saptamâna trecuta au semnat: IoanaCarmen, Diana si subsemnata. Multumim si lui Catalin pentru recomandarea facuta.
Tuturor celor care ajung pe aceasta pagina de blog - o duminica tihnita! ☺

8 comentarii:

  1. The Impossible l-am vazut si eu, cutremurator de-a dreptul. Pare interesant si The 33 din rezumatul tau, o sa-l trec pe lista. Duminica frumoasa! La noi a venit iarna :)), dar fara zapada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe 26 decembrie 2004 petreceam concediul d iarna în Egipt, la Marea Rosie si am privit înmarmuriti cutremuratoarea veste a catastrofei din Oceanul Indian... mai ales ca pentru vacanta am ales între El Quseir (Egipt) si Ari Atoll (Insulele Maldive)! Dumnezeule cât de aproape am fost!...

      PS: Postaea mea anterioara contine primele fotografii din anul acesta cu zapada :)
      O duminica minunata sa ai! ☺

      Ștergere
  2. Preservation - 2014.
    Tei tineri - un șoț, o soție și fratele soțului -, merg la vânătoare într-o rezervație naturală.
    Sunt dotați fiecare cu câte o carabină. După prima zi de vănătoare au împușcat o căprioară, iar noaptea au dormit la cort.
    Dimineață au constatat următoarea anomalie: le-a dispărut cortul și câinele lup, iar fiecare avea desenat pe frunte câte un x negru.
    Tinerii vor să de întoarcă la mașină, orintându-se în pădure după zâmbăreții - :) - pe care i-au vopsit pe copaci, însă cineva a marcat cu zâmbăreți toți copacii din jurul celui pe care au desenat ei semnul.
    Cei trei tineri sunt urmăriți de trei persoane, pe biciclete, cu fețele mascate și dotați cu armele pe care le-au împrumutat de la ei.
    Frații sunt eliminați pe rând de urmăritori.
    Rămâne fata, care are o revelație și își propune să supraviețuiască. Își desenează harta terenului pe mână, după o replică pe care o vede într-o cabană părăsită, și aleargă spre salvare, cățărându-se pe o stâncă.
    Elimină doi dintre urmăritori, este pe pe unctul să-l omoare și pe al treilea, însă este prinsă și legată la mâini și la picioare, fiind culcată pe o bancă.
    În momentul în care ultimul urmăritor are intenția de a-i împlânta cuțitul în abdomen, băiatul este bruiat de telefon și ia o pauză pentru a vorbi cu...maică-sa. :)
    Fata își taie funia de la mâini cu inelul de logodnă, iar la final are loc o luptă corp la corp cu băiatul, care o strânge de gât, iar fata, cu ultimele puteri și imagini ce-i trec prin minte, se zbate să supraviețuiască.
    În fond, în viață nu înving întodeauna cei care sunt antrenați și puternici, ci oamenii care sunt mult mai motivați psihic.
    Miza: viața. Câștigul: două vieți. ;)
    Consecințe: 5 morți + un câine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) The bear went over the mountain
      The bear went over the mountain
      To see what he could see
      To see what he could see
      To see what he could see
      The other side of the mountain
      The other side of the mountain
      The other side of the mountain
      Was all that he could see

      Multumesc pentru rezumat! când am citit recomandarea filmului facuta de tine nu-mi ieseau la socoteala personajele, acum am înteles cum de au ramas in viata doi :) Nu e un film rau, dar nici bun... Nota mea 6
      O seara faina sa ai!

      Ștergere
  3. Ambele filme, sunt convinsa, merita vazute. De trecut pe lista, le trec :) Multe mai am pe lista...
    Solidaritatea intre oameni se manifesta, asa cum ai scris, in situatii exceptionale, cand nu se mai tine cont de rasa sau nationalitate sau altele si toti suntem oameni in acele momente, pentru ca, inainte de orice suntem (sau ar trebui sa fim) oameni... Avand in vedere aceasta realitate care a fost confirmata nu o data, ma intreb (retoric) cum de unii nu reusesc sa se comporte ca oamenii in fiecare zi?
    Cred ca mai intai voi cauta cel de-al doilea film recomandat. :)
    Multumesc pentru recomandari.
    Noapte linistita iti doresc. Imbratisari si salutari inclusiv de la dragele mele. <3 Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. The Impossible este extraordinar! având în vedere ca asa ceva nu ne va fi dat sa traim - Doamne ajuta! - pentru a intelege drama prin care au trecut semenii nostri, filmul zugraveste dupa declaratiile supravietuitorilor, foarte aproape de realitate situatia de atunci.
      The 33 zugraveste deasemenea foarte aproape de realitate, incredibila aventura traita de cei 33 mineri, care la sfârsitul filmului sunt chiar prezentati. Acestia 33 au fost salvati, dar cate sute si mii de mineri au murit in România, în Europa si în intreaga lume?! Minerii sunt oameni simpli, însa deosebit de curajosi. Ei sunt constienti ca fiecare zi de munca in subteran, poate fi ultima zi de viata, si totusi nu-si abandoneaza meseria... Sunt multe meserii care implica riscuri mari, însa minerii au una din cele mai triste meserii!
      Noapte buna, Diana draga! pupici si îmbratisari <3

      Ștergere
  4. Văd că azi te-ai axat pe poveşti reale - şi dramatice.
    Ei... uite că se întâmplă să nu fi văzut niciunul - deşi sunt fan astfel de producţii - The Impossible îl am salvat „de când hăul" şi nu m-am atins încă de el; iar de The 33 citeam zilele trecute câteva recenzii.
    Iar faptul că ai fi putut fi aproape de tragedia din 2004 e... nici nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul tău!
    Cu drag,
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa s-a întâmplat sa fie... Pe celalalt blog am scris despre alt gen de filme :)
      Da, amintirea acelui concediu va ramane mereu legata de amintirea tsunamiului... am scapat ca prin urechile acului!
      Noapte buna! te pup

      Ștergere