Cine-si mai poate imagina viata fara Wikipedia?! Cât de comod este, cu doar un singur click sa ai acces la orice informatie! si fiecare informatie se bazeaza pe 1001 termeni, care la rândul lor au legatura cu alti termeni care ne aduc alte 1001 informatii... Un lant aproape nesfârsit... Peste 10 milioane de articole, scrise în aproape toate limbile Pamâmntului. Un proiect grandios, care mâine împlineste 10 ani!
Sunt curios cat va mai fi o organizatie non profit pentu ca sunt semnale ca are probleme financiare....
RăspundețiȘtergereDa Lukluk,
RăspundețiȘtergerede mai bine de doua luni, la fiecare accesare Wikipedia, apare pe banda superioara rugamintea de a contribui cu donatii la extinderea si modernizarea proiectului. Cum altfel?!
Este un proiect excelent,dar se recomandă și puțină atenție pentru că au apărut și lucruri neadevărate,sper din greșeală.Adevărat că este mai rar în ultima vreme informația inexactă.Oricum e bine de controlat puțin.
RăspundețiȘtergereImi imaginez cat de mult a evoluat internetul in ultimii 10 ani. In ce priveste grandiosiul proiect Wikipedia, e intradevar unul special, un fel de enciclopedie in continua dezvoltare.
RăspundețiȘtergereLa mulți ani, frumos gestul tău, Carmen! :)
RăspundețiȘtergereSe-cret,
RăspundețiȘtergereai perfecta dreptate! se întâmpla si e absolut de nedorit, având în vedere faptul ca enciclopedia electronica a fost gândit spre a fi luata de "lege". La ce ne foloseste un minicalculator, daca nu suntem siguri pe rezultat si dupa fiecare calcul, verificam si noi cu hârtia, creionul si "sudoarea fruntii" :))
Fiecare poate sa scrie un articol nou, sau sa aduca o completare, sau o corectura! Dar doar daca esti sigur 100%
Gabriela,
RăspundețiȘtergereasa este, creste zilnic si fiecare are acces la a scoate informatii, dar si la a introduce noi informatii.Este o actiune neplatita si... se întâmpla si multe greseli!
Mirela,
RăspundețiȘtergere:) este "copilul" care creste sub ochii nostri :)
Planuiesc sa-l trec si pe tata acolo sub titlul: "Ultimul secol al taranului roman din Transilvania de Nord-Vest"
RăspundețiȘtergereDaurel
Aurel,
RăspundețiȘtergerescuza-ma dar nu prea înteleg... sub care titlu? are legatura aniversarea a 10 ani de la înfiintarea Wikipediei cu tatal tau? zau ca nu cuplez...Poate revii cu noi indicii...
Jumatate dintre romani traiesc la sate; in plus, jumatate dintre oraseni sunt prima generatie incaltata, deci semi-sateni; tarani nu mai exista de cativa ani, deci le zic sateni.
RăspundețiȘtergereAs vrea sa exemplific pe un caz concret valorile a mai mult de jumatate dintre romani; poate mai completeaza cineva textul...
poate mai sponsorizeaza cineva organizatia care administreaza acest program genial...
Poate...
Daurel
Aurel,
RăspundețiȘtergereafirmatia ca jumatate de români traiesc la sate si ca jumatate din cei ce traiesc la oras sunt prima generatie acolo, mi se pare o exagerare! Real este însa faptul ca aproximativ 10% din români sunt cel putin la fel de bogati ca milionarii din occident - care nici aici nu sunt prea multi!
Deci apelul pe care-l face Wikipedia - catre cei ce pot si doresc - de a sponsoriza proiectul cu 10 dolari, nu mi se pare deloc obraznic! Sunt destui români care si-ar permite. Si apoi, cine sa faca ceva pentru Wikipedia.ro daca nu românii?! Faptul de a capata drepturi, implica automat si preluarea unor obligatii - lege general valabila.
Sunt de acord cu sponsorizarea;
RăspundețiȘtergereProportia de 10 % milionari nu este valabila nici pe strada mea unde un loc de casa de 250 mp se vinde acum, pe criza cu 300.ooo de euro; insa, nici o casa, dintre cele fix 100, nici dintre cele construite recent, nu se pot vinde cu un milion...
Ar fi doi milionari pe strada mea: Andreea Raicu si Stelian Tanase, daca ar lichida tot...
Daurel
Aurel,
RăspundețiȘtergerecunosti proverbul "cine se aseamana se aduna"... Adevaratii milionari au cartierele lor, în fiecare oras si mai ales în zonele turistice.
Si fenomenul nu este tipic României. Peste tot în lume au existat si exista bogati, care nu mai stiu cum sa huzureasca, si saraci care abia îsi duc viata de pe o zi pe alta. Ceea ce diferentiaza tarile între ele este "grosimea" paturii de mijloc.