sâmbătă, 12 mai 2018

Sâmbata, finala Eurovision Song Contest 2018

Sâmbata este din nou vremea pentru ESC! Cea de a 63-a editie a concursului muzical international va prezenta faza finala, din capitala Portugaliei, din sala Altice Arena - Lisabona.
Fiecare tara a votat cu luni in urma melodia preferata. Acum finalistii îsi asteapta plini de emotie momentul în care vor prezenta lumii întregi piesa, sperând sa cucereasca inimile Europei ♥
Reprezentantii României - The Humans (Cristina Caramarcu, Alexandru Cismaru, Alexandru Matei, Alin Neagoe, Adi Tetrade) vor intrepreta în engleza melodia "Goodbye".
Reprezentantul Germaniei - Michael Schulte va interpreta  în engleza melodia "You Let Me Walk Alone".

Sa le tinem pumnii si sa le uram succes!
Pe lânga cele doua piese aici prezentate, printre preferatii mei de anul acesta se numara si: Sennek - A Matter of Time (Belgia), Mikolas Josef - Lie to Me (Cehia) si Alfred y Amaia - Tu canción (Spania).

Chiar daca pare ca aceasta competitie muzicala si-a pierdut din franchețe si autenticitate, eu sper în fiecare an în echipe de jurii fairplay. Fie ca anul acesta sa câstige cei mai buni!

12 comentarii:

  1. Oh Doamne... iar? :)))
    Cand eram mica tare mult imi placea ESC! Imi amintesc ca ma prefaceam ca dorm si ma bataiam pe muzica :))) pe tot parcursul emisiunii.
    Nu stiu exact cand nu am mai rezonat deloc cu emisiunea... probabil cand nu am mai suportat ca piese bune sa piarda in locul unor caricaturi. In fine.
    Am incercat sa acsult piesele Romaniei si Germaniei (chiar am incercat) ... but... pe bune? :( Din totul 10 si mie tot cele mentionate de tine mi-au placut. Cea a Cehiei are un "vibe" (Se spune nu?) pozitiv si chiar te face sa dansezi si cea a Spaniei mi-a placut pentru ca mai e si in Spaniola. Iti dai seama.. cred ca ar fi genial ca tarile sa gaseasca reteta perfecta si sa aiba o piesa buna, cu ceva reprezentativ si macar cu un refren ceva in limba natala. (parca Zdob si Zdub au fost la un moment dat sau trebuiau sa mearga la o editie cu Bunica bate toba)
    Mi-a mai placut si That's how you write a song (a Norvegie) - si aia e draguta.
    In rest nu stiu cum sa zic dar ... plictisitor ... Aceasi marie cu alta palarie. (dar eu m-am uitat doar pe topul 10.. poate sunt piese interesante care nu au ajuns acolo).

    Pupici !!!! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi place punerea in scena, ma uit in fiecare an, daca nu sunt cumva plecata de acasa :-)
      sincera sa fiu, mereu sper sa apara o voce senzationala... dar in fiecare an castiga cineva, despre care doi ani mai târtziu nu mai stie nimeni nimic!
      sunt multe melodii superbe care nu ajung sa fie prezentate la Eurovizion... din ce motive, nu am descoperit înca ☺
      Te pup. O saptamana placuta sa ai, Rux draga!

      Ștergere
  2. Si noi ca niste romani adevarati strigam: ,,Huo!", trebuia sa mearga altcineva in locul vostru! Asa facem si cu Halep cand pierde, o denigram!

    Asta e un concurs, in orice concurs cineva trebuie sa castige, cineva trebuie sa piarda. De data asta noi am pierdut. Whatever! Noi ii sustinem oricum pentru ca sunt ai nostri! (Nu suntem frati doar la bine!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in orice activitate, daca nu troneaza fairplay-ul, atunci e pacat de organizare si partcipare! indiferent ce fel de competitie este!

      Mare pacat! Am fost foarte surprinsa in ziua concursului sa constat ca România nu s-a calificat în finala...
      Poate ca la anul va fi mai bine :-)

      Ștergere
  3. Nu am mai urmărit demult concursul !
    Oricum voi asculta, la final, melodia câştigătoare!
    Cred că o să mă anunți la finalul Concursului !
    Weekend cât mai plăcut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scuze Prietena draga. Am fost foarte foarte ocupata zilele acestea si iata-ma abia astazi aici... Cu siguranta ai aflat cine a câsigat anul acesta.
      Concursul mi-a pacut si mi-a placut foarte mult sistemul de notare si prezentare a punctelor anul acesta. Este o adevarata imbunatatire.
      Te îmbratsez si iti urez o saptamana placuta în continuare!

      Ștergere
  4. O manifestare de mare amploare, dar cu niște reguli atât de ciudate... Rezultatul este mai mereu frustrant. Ai noștri au fost eliminați în semifinale, deși melodia lor era destul de bună. Nu extraordinară! Dar am ascultat în finală niște bazaconii, pentru care mi-am pus întrebarea: cine a votat așa ceva. Oi fi eu din vremea dinozaurilor și îmi place la nebunie muzica celor de la Abba (și ei au câstigat Eurovizionul!), dar unele melodii de acum sunt pur si simplu caraghioase. Când am văzut cine a câștigat aseară... am rămas fără cuvinte! Chiar era aceea cea mai frumoasă melodie din concurs? Și de când este Israelul parte din Europa? Ca și Australia! M-am amuzat teribil de aceste ciudățenii geografice. Probabil că s-a transformat într-un concurs internațional!
    Dacă nu ar fi niște melodiii cu adevărat frumoase, care merită ascultate și apreciate, nu m-aș mai uita deloc la acest concurs cu premiere atât de ambiguă. Mă rog, părerea mea!
    Numai bine și o duminică frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, ai dreptate, Eurovizionul invita la concurs anual multe tari straine Europei ☺ nu mai inteleg nici eu ce mai are specific acest concurs?! cât despre ABBA... hm, si eu fac parte din aceeasi generatie, indragostita de ABBA "Head over heels" :-) vremea dinozaurilor ☺☺☺ era o vreme cu mult stil! Nici mie nu mi-a placut piesa castigatoare, insa... de gustibus non est disputandum. Daca majoritatea a votat pentru, nu mai zic nimic! :-)
      In fiecare an sper sa apara din nou o mare vedeta pe scena Eurovosion :-) Nu abandonez speranta!
      O saptamâna cât mai placuta sa ai, Alex draga! Numai bine!

      Ștergere
  5. Multe informații despre participanții de la finala ESC nu am cules, doar melodia reprezentanților României, grupul The Humans o știam.
    In urma vizionarii de aseară, cel mai mult mi-a plăcut prestația austriacului Cesar Sampson cu melodia "Nobody but you", o voce fermă, plină, caldă, o interpretare neincarcata de artificii coregrafice...ceea ce mi s-a confirmat prin selectarea lui în primele trei locuri 😊.
    Duminică plină de binecuvântare și bucurii! Te pup dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am fost total surprinsa ca România a fost eliminata în semifinala... nu ma asteptam! Piesa prezentata de Germania este pentru mine o balada superba si ma bucur ca a ajuns pe locul 4. Austria a ameritat locul 1, sunt de accord cu tine, însa... daca majoritatea a votat asa?!
      Te pup Gina draga!
      O saptamâna vesela si norocoasa sa ai!

      Ștergere
  6. Ce mai stateam la TV in... tinerete, sa vad Eurovision! :) In ultimii ani, insa, nu m-a mai atras... Prea multe melodii care semanau cu multe altele, prea multe costumatii care nu-mi spuneau nimic si, in unele cazuri, mi se parea ca nu se potrivesc cu muzica si versurile. Poate nu mai urmaresc si din cauza ca prezentatorii romani o ard aiurea in loc sa traduca ce se spune la spectacol. Acum, privind evolutia pe scena a trupei din Ro il aud pe prezentator incheind prezentarea cu un aneeeemic "Hai Romania." (cu punct, nu cu semnul exclamatiei)
    *
    Zau ca nu pot vota un cantec doar pentru ca e cantat de români! (nu votez pentru vreun strain, desigur) Daca-mi place, fara ezitare – cum am votat pentru Mihai Traistariu, de exemplu, dar nu numai.
    Videoclipul concurentilor români din acest an mai e cum mai e, dar scenografia de la selectie... Fraaaate! Ce-a fost in capul lor? Apoi, fata asta are voce (mai mult) de rock, si astia ce i-au dat?! Un cantec in care de la melancolico-blegos trece brutal la alert bâlbâit... Ce coregrafie fara sens! Se plimba tipa ca la muzeu, cantand despre a saruta... vidul si pentru a spune "pa"? Si pentru ce atatea "lasere" la un moment dat?! Doar pentru a da ea din fund intre aia doi? Si finalul! E asa de... brusc incat nu stii daca sa aplauzi sau sa mai astepti.
    Am argumentat de ce nu as fi votat pentru aceasta melodie.
    *
    Am aflat castigatorul (castigatoarea) de anul acesta pentru ca am cautat acum. Pe Netta o vazusem, si m-a amuzat, dar... nu ma gandeam ca ar putea castiga :) Desigur, nu i-am ascultat pe ceilalti deci... sunt perfect subiectiva.
    *
    Top 10 martie. Mi-au placut olandezii si bulgarii (din acest top) E clar, deci, ca nu as fi "votat" Netta. :)
    *
    Cu aceasta ocazie am aflat ca Udo Jurgens a castigat Eurovision! Tare mi-au mai placut, candva, cantecele lui. De Abba stiam, si de Johnny Logan, care a castigat de doua ori (a doua melodie castigatoare a lui mi-a placut... enorm), si de Toto Cutugno care, la un moment dat, parea ca nu vrea sa mai plece din Bv. Nici de Nicole (Germania) nu stiam ca a fost castigatoare desi mult am dansat in acordurile acelei melodii (dar ce sa fi stiut noi atunci, in anii 1980?!). Celline Dion a castigat reprezentand Elvetia!? Uau! O noutate absoluta pentru mine. Hm. :) In 1989 e aproape logic (politic) ca a castigat Iugoslavia. Dana International (Israel) mi-a placut, la fel si Ruslana (Ucraina), la fel Alexander Ryback (Norvegia). Despre Lordi (Finlanda) ce sa mai zic?! Ii ascult si azi cu placere – pe ceilalti castigatori nu prea ma intereseaza sa-i ascult azi).
    Constat ca de prin 2012 nu am mai urmarit concursul...
    *
    M-a luat valul! :))
    Multumesc.
    Iti doresc sa ai o saptamana linistita, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce imi place sa stau la povesti cu tine Diana draga! <3 multumesc ca ti-ai facut timp.
      Asa a fost si cu mine, înainte de '90 nu pierdeam nicio transmitere Eurovision. Apoi... ani la rând nu m-a mai interesat.
      Dupa 2005 am reînceput sa urmaresc concursul muzical si iti spun din propria experienta ca cele mai placute seri de vizionare au fost cele in care am fost alaturi de prieteni. Fiecare pune sare si piper, nu scapa niciun candidat necriticat, fiecare face comentarii, glume, se râde dar totodata observi amanunte care poate altfel ti-ar fi scapat :-) E tare amuzant!
      Cea mai placuta aminire a unei asemenea seri este din anul 2011 :-) când am fost invitati peste weekend la o fosta colega de liceu, la Mihaela. Chit ca atunci Helmut avea primele simptome de infarct (pe care pe atunci nu le-am interpretat corect)... acea seara de Eurovision a fost cea mai placuta! a câstigat "Running Scared" Azerbaidjan , Ell si Nikki :-)
      Dar melodii ca "Waterloo”, „What's Another Year”, „Ne partez pas sans moi”, „Nocturne” sau voci ca ale lui France Gall, Gigliola Cinquetti, Toto Cutugno sau Vicky Leandros nu au mai aparut în ultimii 20 de ani!
      Am avut o colega de serviciu, cam de varsta fetelor mele, pe care o luam cu masina, atunci când4 luni drumul la serviciu dura o ora. si pe drum ascultam muzica... eu cu "oldies" Ce a mai râs "vaaai, Carmen, tu înca tot cu Abba"?! I-am zis "uite ce e, weekendul acesta faci un stick cu muzica ta draga si luni ascultam propunerile tale. A venit cu electronic music, psychedelic rock, garge si rapp. Am ascultat cam o saptamâna, pâna cân a zis ea "of, pune muzia ta ca pe asta nu putem fredona nimic!" :-) Asa ca pâna la urma, faceam karaoke ☺☺☺ hahaha, ce mai veselie era in masina! Ziceam, hai sa ne exersam vocile ca altfel, devenim mute! (la noi la serviciu, nu prea voresti cu nimeni - tu cu monitoarelel tale, in soapta! ca daca zici cu voce tare, spun colegii ca ai lluat-o razna! ☺). Asa ca Lianei i-a placut atat de mult muzica mea, ca dupa ce ne-am despartit - eu lucrez de mai bine de un an intr-o filiala la doar 20 minute cu masina de casa, m-a rugat sa ii fac o copie stickului meu, ca sa aiba la ea in masina "muzica noastra" ☺☺☺ Inventasem texte :-) oriunde nu intelegeam, puneam de la noi cuvinte care se potriveau la rima ☺☺☺ Doamne ce mai cântam!
      Hopla, ca am luat-o si eu razna... am deviat de tot de la subiect! dar... asa e când povestesti cu o prietena draga <3
      te pup si iti doresc o saptamana vesela si dinamica, plina de realizari frumoase! îmbratisari, de la trio pentru trio <3

      Ștergere