miercuri, 15 noiembrie 2017

Un film pentru noiembrie - Clubul cinefililor

Saptamâna aceasta, Netflix a pus la dispozitia abonatilor mini-serialul "The Sinner" si numele Jessica Biel mi-a atras in mod special atentia. Îmi place mult Jessica si mi-am spus, un film în care ea detine rolul principal, trebuie sa fie bun. Si chiar asa a fost!
"The Sinner" se deruleaza în 8 episoade si prezinta cazul deosebit al Corei Tannetti, acuzata pentru crima. O crima brutala, savârsita sub privirile sotului, al copilasului lor în vârsta de doar cinci ani si a întregului grup de oameni aflati la plaja, într-o duminica frumoasa de vara. O crima pentru care nimeni, nici macar faptasa, nu gasesc un motiv. Totul s-a petrecut "din senin" si nimeni nu are nicio explicatie. Cora este arestata imediat, marturiseste fapta si pledeaza "vinovata", refuzând chiar asistenta unui avocat.
Conform principiului "Nimic nu este întâmplator" detectivul Harry Ambrose - interpretat de Bill Pullman, este singurul care se încapatâneaza sa descopere sensul abominabilului incident. Fiecare episod prezinta aspecte din viata Corei, înainte de crima. Noile descoperiri completeaza dosarul ca într-un tablou puzzle si scot la iveala multi implcati si vinovati. Este un film cu suspans perfect dozat pe fiecare episod, actiunea este total imprevizibila si misterul este descifrat putin câte putin, doar atât cât interesul spectatorului sa ramâna mereu treaz. Filmul mi-a placut atât de mult încât mi-a parut foarte rau când s-a terminat.

Alaturi de Jessica Biel si Bill Pullman, joaca Christopher Abbott, Dohn Norwood si Abby Miller. În grupul producatorilor de film si al regizorilor: Michelle Purple, Derek Simonds, Antonio Campos si Charlie Gogolak. Surpriza mare a fost sa descopar ca scenariul se bazeaza pe un roman (cu acelasi titlu) semnat de Petra Hammesfahr, o scriitoare germanca despre care, eu personal nu am auzit pâna acum. M-am bucurat sa gasesc pe pagina Wikipedia o lunga lista cu romane, pe care le voi cauta neaparat. Este vremea de cuibarit în fotoliu, lânga semineu, cu o carte în mâna... Iarna înca nici nu a început si meteorologii prezic ca va fi una lunga.

14 comentarii:

  1. mulţumesc frumos pentru informaţie ! nu am mai văzut de mult un film cu Jessica Biel - şi mie îmi place !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o, da, aceasta artista este deosebit de talentata! Nu este tare frumoasa, insa este fascinanta! :-)
      Filmul este foarte bun! îl recomand cu caldura.
      Te pup. Un start bun in noua saptamana!

      Ștergere
  2. Am citit storyline-ul pe IMDB pentru ca nu stiu aceasta serie. Nu stiu daca am sa pot sa ma uit la ea. Toata lumea lauda aceasta serie ... nu stiu ce sa zic. Am sa încerc cu un ochi deschis sa ma uit ... 😅
    Pupici, Carmen! Uite ca iar suntem la jumatatea saptamanii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. clar ca te poti uita :-) nu are scene violente. Singura fapta cumplita, este cea de la plaja - se petrece in primele minute ale filmului, dar camera nu surprinde amanunte care sa te infioare. Filmul este drama/thriller-psihologic...
      Te pup :-*
      PS: maine este iar Manic Monday ☺☺☺ Zilele zboara... lunea mai incet, martea ceva mai iute, miercurea in ritm normal, joi - sare, vineri - tâsneste ☺☺☺ Sambata este preferata mea ♥ Duminica este o zi tare frumoasa ;-) dar care trece destul de repede... Tja, c'est la vie!

      Ștergere
  3. Ahaa, its nice discussion regarding this piece of writing here at
    this weblog, I have read all that, so now me also commenting
    at this place.

    RăspundețiȘtergere
  4. Great post. I used to be checking constantly this weblog and I am
    inspired! Extremely helpful information specially the ultimate section :) I handle such info a lot.

    I used to be looking for this certain information for a long time.
    Thank you and good luck.

    RăspundețiȘtergere
  5. Carmenn, tu esti cea cu filmele/serialele faine!Am vazut "Anne with an e", tot recomandat de tine. Vai cat mi-a placut!Din pacate sezonul 2 va aparea la anul. :( Personal iti multumesc si pentru aceasta recomandare. Duminica placuta si linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt o adevarata cinefila ☺☺☺ Vad saptamanal cel putin 7 filme ;-) si cand spun "vad" inseamna ca il vad pana la capat - adica numai filmele bune le vad pana la capat. La cele slabe, renunt imediat cum observ ca ma plictisesc. Timpul meu e pretios ;-) si il impart cum se poate mai bine intre o multime de activitati ☺ Mult timp petrec in parc, cu Leo.
      Te pup. O duminica seara cat mai tihnita!

      Ștergere
    2. Astfel fac si eu , Carmen. Daca fimul e prost, renunt. Aleg si varianta IMDB(dar nu tot timpul filmele bune au si note bune pe IMDB, dar este si normal, fiecare vede/ are alt bagaj in spate in ceea ce priveste filmul) . Incerc sa vad cat pot de multe. Imi doresc foarte mult sa vad filmele lui Andrei Tarkovski. Am incercat sa vad acum cativa ani SACRIFICIUL , dar am renuntat cam la jumatatea fimulul, n-am avut atunci rabdarea necesara. Acum mi-am zis, trebuie sa vad filmele unuia dintre cei mai mari creatori din istoria cinematografie. Leo e tare dulce!O seara frumoasa! :)

      Ștergere
    3. prin anii 80 vedeam multe filme rusesti - in ultima vreme, chiar nici unul!
      Eu daca nu stiu nimic despre un film, caut Trailerul pe youtube, insa nici asta nu e o garantie ca filmul va fi intr-adevar bun.
      Alta data, chiar daca simt ca filmul nu ma atrage, il urmaresc pana la capat, doar de dragul vreunui actor renumit. Saptamana aceasta am vazut " Beatrix at dinner" cu Salma Hayek, Connie Britton, Chloë Sevigny si John Lithgow... a fost un film plictisitor! insa au fost si cateva puncte emotionante, cateva momente impresionante, cateva mesaje miscatoare. însa daca i-as da nota, ar primi un 6. ImdB i-a dat tot 6 (6,2), iar Rotten Tomatoes i-a acordat 7,8.
      Sunt deasemenea multe filme cotate prost la bursa de filme care mie insa mi-au placut tare mult. Ai dreptate - cate case, atatea gusturi ☺ eu niciodata nu am ghicit castigatorul Oscarului. Dar nu conteaza ☺
      Sa fim sanatoase! :-)
      Leo sta acum tolanit langa mine, abia am loc ca scriu la tastatura ☺ Dar nu ma supar ;-) O seara faina! te pup

      Ștergere
  6. Multumesc! Aveam nevoie de o recomandare! :) Am serialele "mele", dar in ultimul timp nu prea m-au atras... Poate si din cauza de timp. Acum voi cauta seria recomandata (sper sa fie si "online gratis") :) - imi place genul, e clar! :)
    Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Carmen draga! Imbratisri si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    P.S. Imi era dor de recomandarile venite de la tine pentru ca, se pare, avem (in mare parte) gusturi asemanatoare in ceea ce priveste filmele. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) faptul ca timpul parca zboara, acum spre sfarsit de an, este "boala generala" ☺☺☺ Toata lumea are senzatia asta.
      Despre filme voi scre mai mult - am pregatit deja o lista. Si sper ca si voi sa imi faceti la randul vostru recomandari ;-)
      Te pup si iti urez spor in toate! Saluari si îmbratisari de la trio pentru trio

      Ștergere