vineri, 6 iulie 2018

Shopping Queens ☺

Vineiri seara m-a sunat matusa mea din Ulm si mi-a zis ca are chef de o tura de magazine prin München, daca vreau sa o însotesc. Nu spun niciodata nu unei asemenea tentatii!
Asa ca sâmbata dimineata la ora 10 eram pe peronul garii, asteptând trenul care venea din Ulm în directia München. Matusa mea ocupase lânga ea un loc pentru mine si nici nu am terminat sa ne punem la curent cu noutatile din viata copiilor si nepotilor, ca am si ajuns în gara centrala din München.


În urmatoarele cinci minute am ajuns în Piata Karl (Stacus) si pâna în Piata Mariei (Marienplatz) nu cred ca au existat multe magazine în care sa nu fi intrat. În cele mai multe doar ne-am uitat ce mai e nou si cum variaza preturile. Magazinele noastre speciale sunt: Konen, Oberpollinger, Ludwig Beck si Tk-Maxx. Aici poti gasi nu doar îmbracaminte moderna ci si bijuterii si accesorii pentru par, cosmetice de toate felurile, parfumuri, posete, încaltaminte, etc. etc. Expuse în asa fel încât sa-ti atraga atentia, toate produsele pot fi probate sau testate si toate acestea în încaperi luxurios amenajate. Indiferent ca ai intentia sa cumperi ceva sau nu, esti binevenit în aceste tempel ale modei! Am probat o multime de rochii, fuste, bluze, pantaloni, stiu exact ce culori sau modele ma avantajeaza, stiu care sunt firmele care executa produse pe calitatea si de croiul carora poti fi sigur suta la suta (Marc Cain, Boss, Max Mara, Luisa Cerano, Comma,…). Cu toate acestea caut si îmi place sa fac noi descoperiri. Spre exemplu, la Kappa linia Trend am gasit o fusta pe care am probat-o doar asa, sa râd singura de mine în cabina. Spre surprinderea mea, fusta a picat atât de frumos, ca mi-a fost greu sa decid daca am sau nu cu adevarat nevoie de ea. Nu am luat-o si astazi regret… Mi-a placut tare mult! Poate o mai gasesc pe 21 iulie, când am hotarât sa reluam turul.
Moda actuala copiaza perfet moda anilor ´70 denumita atunci hippy, power-flower, cu mari influente ethno indiene, mexicane, românesti. Iile sunt foarte cautate – pacat ca initiativa de a introduce ia româneasca în patrimoniul UNESCO (înca) nu a reusit!
În mare trend sunt anul acesta overall-urile, din materiale moi. Ca sunt uni, jeans-look sau cu imprimeuri în caro sau cu flori mari, viu colorate, overall-ul a cucerit casele de moda. Nu sunt însa „stilul“ meu si încapatânata, nici macar nu am avut interesul sa probez. Consider ca sunt incomode, mai ales când trebuie sa mergi la toaleta. Matusa mea însa este foarte încântata, detine deja cateva modele si sâmbata si-a mai cumparat patru bucati! ☺ Unul foarte elegant si alte trei „de toata ziua“ si toate îi stau absolut superb! La magazinul de unde a cumparat trei bucati, vânzatoarea i-a facut un rabat considerabil, pentru ca datorita ei, pe când îmi arata mie cum îi vine modelul probat, alte doua clietente au sarit sa probeze acele modele pe care imediat le-au si cumparat! ☺ Matusa mea are de fapt corp superb, se observa în orice miscare a ei ca a fost prim-balerina! Niciuneia din doamnele care au probat overall-ul nu i-a stat atât de bine ca ei, însa reclama este mama comertului ☺☺☺ Si actiunea ei a fost pe drept rasplatita!
Eu mi-am cumparat un pantalon maro cu foarte usoare reflexe negre-aurii… Materialul mi-a atras atentia imediat, apoi mi-a placut si modelul – este „morcov“, betelia este elastica si pantalonul nu are nici nastrui si nici fermoare. Este deosebit de comod si îmi vine perfect! Cu toate ca am gasit o multime de pantaloni frumosi, din materiale fine, elastice, în culori superbe… exista croiuri care ma avantajeaza si croiuri care imi scot în evidenta mai multe defecte decât eram constienta ca am ☺☺☺ Linia Cambio este una din preferatele mele, majoritatea pantalonilor mei sunt aceasta marca. Pantalonul maro este "M by Maiocci" ;-)
Mi-am mai cumparat o bluza gen body, dintr-o matase gri-petrol, în speranta ca se va potrivi cu o fusta pe care nu o port de cativa ani, pentru ca nu am cu ce sa o combin, de care însa nu ma despart pentru ca o gasesc superba! Acasa s-a dovedit ca bluza are culoare potrivita, însa croiul nu armonizeaza cu pliurile fustei… Ma gândesc sa modific bluza – cândva, când voi avea timp, într-un weekend. Urmatoarele doua weekenduri sunt deja planiifcate – în primul ne vom întâli cu o pereche din Arad (i-am cunoscut întâmplator în timpul plimbarii de duminica ce a trecut, la lac – o sa revin detaliat). Vom face împreuna o excursie la Weltenburg – pentru ca ei nu cunosc deloc zona si acolo sunt muuulte de vazut. În weekendul ce-i va urma, ma voi juca împreuna cu Emma si Greta, carora le este dor de mine si vor neaparat sa vina la noi în vizita (voi reveni si legat de acest eveniment cu mai multe detalii ☺).
Revenind la plimbarea noastra prin magazine, nu mai adaug decât ca ne-am urcat în tren la ora 20:30 (trenurile ce leaga Münchenul de Augsburg sunt din ora în ora si calatoria dureaza doar 40 de minute) si întreaga zi, am facut doar doua pauze, o data pentru masa de prânz si o data pentru o cafea si ceva dulce. Eu am ajuns acasa la ora 21:30, Geta o ora mai târziu! Fizic, frânte de oboseala însa încântate si relaxate mental.

PS: Matusa mea le-a cumparat nepotelelor dirndl - costumase nationale bavareze :-) A doua zi am primit pe whatsapp poza de confirmare - rochitele se potrivesc perfect! ♥

9 comentarii:

  1. Anul trecut am fost în Munchen şi acum mi-e dor, după ce am citit despre plimbarea voastră. Ce drăguţă întâmplarea cu vânzătoarea. Chiar că a meritat reducerea ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand mai vii data viitoare, neaparat sa imi spui, sa ne intalnim daca nu pentru o tura prin magazine, macar pentru o cafea sau o inghetata. Te pup

      Ștergere
  2. Ce dragalase sunt micutele! <3
    *
    Acum am descoperit "sesiunea" de cumparaturi. :) Eu nu-s fan cumparaturi, dar daca-i musai... cu placere. :) Si era musai, inainte de 1990, pentru ca in BV nu prea gaseam ceva deosebit (la "Shop" era prea scump) asa ca faceam naveta la Bucuresti - unde aveam multe cunostinte si rude si ma duceau in magazinele unde puteam gasi ceva deosebit.
    Nici mie nu-mi plac salopetele, desi am purtat - inclusiv la o nunta! :)) Chiar! Oare mai am salopeta aceea roz? "Taiorul" de voal sigur nu-l mai am, pentru ca i-am facut o rochita unei fetite.
    Ce fain e sa stii ce te avantajeaza si ce nu! Ma laud acum: si eu stiu. :) Nici nu probez hainele cand le cumpar, pentru ca stiu exact daca-mi "vin" sau ba. Cu pantalonii am mari probleme pentru ca am talie scurta si picioare lungi... :( Dar ma descurc.
    Ziceam ca nu-s fan cumparaturi - si nu-s! - dar pana in 1989 stiam exact unde sunt magazinele si ce poate fi gasit acolo - le bantuiam, pentru ca voiam ceva care sa nu para "uniforma". :) Si pentru ca nu prea gaseam... am ajuns sa-mi fac singura si tata ma intreba - in legatura cu unele rochii: "iesi asa pe strada?" :))
    Imi place articolul tau! Mi-a dat cep la butoiul cu amintiri! :)
    Iti doresc sa ai un weekend minunat, Carmen draga! Distractie frumoasa cu familia din Arad (acesta ar fi primul weekend; nu?).
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. ce expresie mortala "a da cep la butoiul cu amintiri" ☺☺☺ Trebuie sa-ti spun ca mai intai, fara ochelari si pe telefon, am citit "mi-ai dat cap la butonul cu amintiri" ... iti dai seama ce moaca am facut?! ☺☺☺ apoi am recitit cu ochelarii pe nas! ☺
    Da, stiu cateva povesti, ca ai mai povestit tu pe aici despre vremea când lucrai ca ghid pentru grupurile de turisti straini. Erai în ELITA cum s-ar zice, rasfatat-o! Eu ma imbracam foarte autohton pe vremea aceea. Daca vroiam ceva "neuniform" imi tricotam ceva. Dar stiu ca de shopuri imi era frica! La parterul hotelului - pe atunci de 5 stele- Imparatul Romanilor, era un asemenea mahazin pe valuta si trecem zilnic pe bulevard, ca era drumul meu de acasa la liceu si inapoi, dar treceam totdeauna pe celalalt trotuar! Se zvonea ca securistii misuna in zona si ca daca esti filat, dái de bucluc. Tata era ofiter si nu vroiam sa ii fac neplaceri. Doamne ce vremuri... Parca-i vad pe colegii mei de liceu, pe prietenii mei din anii '80, colegele deín echipa de volei... ce greu era insa ce fain! Eram atat de tineri!... Na, ca acum am picat eu in butoiul cu melancolie ☺☺☺
    Te pup draga mea. Transmit ganduri bune si salutari, de la trio pentru trio. Cu pupici pentru fiecare :-* :-* :-*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce zi frumoasa ati petrecut impreuna <3!! Sunteti asa de dragute impreuna :*!!!

    Si Ralu a meaface cumparaturi la Tk-Maxx! De acolo i-a luat lui Dodo un fas tare haios ;))).

    Uitand-ma la rochite, mi-am amintit ca aveam si eu un sortulet bavarez (cred cel putin.. hmmm), bleumarin. Nu mai stiu sigur daca avea si camasuta (acum asa tind sa cred, ca parca da - doar ca am purtat mai mult sortuletul). Ah m-as bucura sa il gasesc;)). Cred ca mi-ar veni bine si acum [ ca nu am mai crescut ..hahahaha ].
    Tin pumnii pe 21 sa gasesti fusta:D. Hihihih.

    pupici cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Rux, TX-Maxx este un magazin unde trebuie sa ai rabdare si trebuie sa mergi des, pentru ca marfa este numai marga de marca, dar ultimele bucati - de aceea sunt reduceri de pret substantiale! Spre exemplu pantalonul meu a fost initial peste 400 de euro si eu l-am cumparat cu 80 de euro, pentru ca era ultima pereche si singra marime disponbila.
      Când eram mica, prin scoala primara, am facut un carnaval si m-am costumat ca "scufita rosie" Am avut un dirndl: rochita rosie cu floricele mici mici, camasuta alba cu maneci bufante si sortulet alb cu broderie sparta. Mama mi-a impletit coditele si mi-a prins pe cap un batic rosu, legat la spate. Am avut la brat un cosulet cu un servet alb apretat. Incaltata cu papucei de lac si sosetute albe trei-sfert - erau atunci la moda sosetele crosetate din bumbac alb :-) Peste umeri mi-a legat o fâsie din material de drapel,în culoare rosie - în chip de pelerina. Am luat premiul intai cu acest costum!
      Peste patru ani, fratele meu a purtat la un carnaval deasemenea acest costum, si intre timp, eu mi-am tuns parul, dat coditele le-a pastrat mama intr-o cutie de carton. Fratelelui meu i-a prins cu agrafe coditele mele legate cu elastic, precum castile de walkmann, in rest exact acelasi costum. Si el a luat premiul intai, mai ales ca nimeni nu l-a recunoscut! ☺ Si prietenul lui cel mai bun era mascat "vanator" ce am mai ras!
      Fetele mele au avut deasemenea o rochita ceva in genul dirndl... pe vremea aceea habar nu aveam cum este compus portul bavarez!
      Multumesc mult! Te pup.
      Si eu tin pumnii sa-ti soseasca pachetul. Pupici

      Ștergere
  5. Ce poate fi mai fain pentru doamne decât o repriză consitentă de cumpărături. Singure, fără compania bărbaților care se plictisesc repede și încep cu „celebrul vers”: „gata, mergem? Hai că mai venim și altădată!” Nu? E cea mai bună variantă așa!
    Numai bine și zile frumoase, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Scumpă prietenă, ce zi plăcută ai avut ! Este minunat să poți să ai atâta timp dedicat doar la ceea ce îți place ! Frumoase fotografii ! Drăgălaşe sunt nepoțelele în costumaşe!
    Îți doresc căt mai multe plimbări prin locuri frumoase ! Pupic !

    RăspundețiȘtergere
  7. citind ce ai scris, mi-am amintit de periplul nostru, alaturi de tine,prin Munchen :)
    Amintirile raman mereu frumoase, te imbratisez >:D<

    RăspundețiȘtergere