duminică, 19 decembrie 2010

Balet - arta desavârsirii trupului

Orice balerina a fost odata începatoare. Înainte de a avea voie sa poarte "poante"(pantofi de balet) si "tutu" (corsetul strâmt pe talie si fusta scurta de dantela scrobita), micutele balerine au avut de a învăţa o mulţime de lucruri: controlul ţinutei, respiraţiei, poziţiei braţelor si picioarelor, atitudinea eleganta si plina de gratie a întregului corp, prezenta artistica, pastrarea echilibrului în timpul piruetelor şi sariturilor, muzicalitate şi senzaţiea de spaţiu...
Matusa mea a fost prim-solista a unui teatru de renume din Bucureşti si dupa ce si-a încheiat cariera de balerina, a deschis propria Scoala de coregrafie si balet în Ulm. Nu a avut de la început clasele pline, acum însa are peste 300 de copii si adolescenti, care la fiecare sfârsit de decembrie evolueaza pe scena, dovedind cu multa placere progresul dobândit în cursul fiecarui an. Alaturi de cei peste 700 de spectatori, în cea mai mare parte parinti mândrii, am încurajat cu aplauze stângaciile pline de dragalasenie ale celor din grupele mici (4-10 ani). Am urmarit impresionati micutele balerine (11-16 ani) care au cochetat cu publicul, savurând lumina rampei fara a putea disimula. O evolutie plina de emotie si profesionalism au prezentat tinerele balerine (17-25 ani) în dansuri de grup sau numere solo. Spectacolul s-a desfasurat într-o atmosfera de înalta clasa, încheindu-se ca si pe scenele mari, cu aplauze furtunoase si multe flori. Noi, prietenii si rudele inimoasei profesoare, am încheiat seara la restaurant ... vezi tema urmatoare :)

7 comentarii:

 1. uau! ce frumoooos! ma roade un pic invidia :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Alina,
  balerine nu mai avem cum deveni :) dar putem face asa: pentru la anul, programam sa mergem împreuna la serbarea din Ulm!

  RăspundețiȘtergere
 3. Alina,
  really and truly! oferta este absolut serioasa!

  RăspundețiȘtergere
 4. multumesc mult! sa fim noi sanatoase si poate ajungem sa o facem si pe asta
  xo xo xo

  RăspundețiȘtergere
 5. Câtă muncă și dăruire și dragoste se află în spatele piruetelor și-al eleganței...

  RăspundețiȘtergere
 6. Vera,
  eu am facut doar un an balet, în clasa I-a, deci nu pot sa vorbesc despre performanta, dar am jucat volei de performanata si stiu ca în spatele unui "simplu joc cu mingea" sta adunata multa munca, pasiune, renuntari, ambitii dar si multe multe satisfactii.

  RăspundețiȘtergere