joi, 28 iulie 2011

Duminica ploioasa în München (1)- Marienplatz

Pentru ca prietenii nostri bucuresteni nu au vazut pâna acum centrul Münchenului, am hotarât sa-l vizitam, indiferent cum va fi vremea. Am pornit din Augsburg spre München, folosind cea mai buna oferta a Cailor ferate Germane, si anume Bayernticket, care ofera pentru 5 persoane, drumul dus-întors cu trenul, în pret inclusându-se si posibilitatea folosirii tuturor liniilor de tramvai, S-Bahn si U-Bahn pe timp de o zi.
În mai putin de o ora urcam din orasul subteran al metroului, în celebra piata din centrul Münchenului - Marienplatz, la poarta Vechii Primarii.
Am vrut sa le arat musafirilor pe Julieta - copia statuii din Verona, pe care münchenezii au primit-o cadou de la veronezi, cu ocazia înfratirii oraselor, în anul 1960, dar... Julieta era înfasurata ca o mumie, zidul portii fiind tocmai în restaurare!
Norii plumburii se scuturau peste oras si vântul ne umfla umbrelele. Am intrat în Biserica Sf. Petru, sa admiram constuctia neoromantica, ridicata în secolul 11. Interiorul bisericii este decorat în stil baroc, impresionând prin fresce si picturi murale, prin dantelarii aurite si piloni de marmura roz. Accesul în turnul îalt de 91 metri este permis publicului, urcând cele peste 300 de scari. Noi am fost mai lenesi de data aceasta, am traversat Marienplatz si am intrat în Primaria Noua, unde exista un lift pâna la etajul 9, de unde panorama orasului este deasemenea superba.
La întoarcerea în piata, am admirat Coloana Sf. Maria (Mariensaule), dantelariile cladirii primariei si florile de la geamuri, colorate si vesele ca si umbrelele noastre. Apoi am intrat în curtea interioara, de unde am aruncat o privire si în "pivnitele"primariei - renumitul restaurant de lux Ratskeller. Am facut fotografii în fata fântânii arteziene Fishbrunen (realizata în stil neogotic în anul 1318) si când vântul nu a mai fost de suportat, am coborât la metrou si ne-am îndreptat spre Muzeul German, unde am petrecut tot restul zilei.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Pingback: Teo, Lunapatrata, Roksanna, Teodora, Mirela, Vania.

24 de comentarii:

 1. Îmi pare rău că n-am avut timpul să fac o vizită mai serioasă a oraşului, singura dată când am fost eram în tranzit şi n-am avut, din păcate, decât vreo trei ore la dispoziţie.

  RăspundețiȘtergere
 2. Azi am mai invatat cate ceva despre Munchen :)! Si eu am in plan sa il vizitez cat mai curand!

  RăspundețiȘtergere
 3. De data asta, mi-ai fost un fel de ghid si-ti multumesc :) M-am delectat cu imaginile si mi-am imaginat o clipa o zi ploioasa in Munchen. Sunt multe informatii urile si chiar prind bine orisicui ar vrea vreodata sa ajunga in acele locuri...
  O zi reusita sa ai, Carmen!

  RăspundețiȘtergere
 4. Doamne,cat de mult imi plac zilele ploioase! Si uite-asa, cu povestirile tale, oarecum ne plimbam si noi. ;)
  O zi frumoasa, Carmen!

  RăspundețiȘtergere
 5. ce va invidiez ca va plimbati :) va iert apoi,ca nu sunteti egoisti si ne plimbati si pe noi,chiar daca doar virtual :)
  o zi grozava sa ai Carmen !

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte frumoasa duminica la Munchen! Din nou in ciuda ploii, ne-am simtit excelent. Maria s-a laudat deja tuturor ca a fost cu trenul :)) Impresionant tot ce am vazut, dar Deutsches Museum este de vis. Nici o diferenta fata de Smithsonian in cealalta parte a Atlanticului, poate doar ca suprafata. Inca o data, multumim!

  RăspundețiȘtergere
 7. Superbe privelisti... Si daca tot e vorba de ploaie... Cred ca tocmai a ajuns aici :))

  RăspundețiȘtergere
 8. Ploioasa sau nu, pozele imi plac! Cea cu fantana are o culoare deosebita: turcoazul apei in combinatie sau contrast cu cerul innnorat, foarte bine ti-a iesit! :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Max,
  ah... trei ore nu ti-ar fi ajuns decât sa te plimbi o tura în fata Primariei din Marienplatz.
  Münchenul este enorm si deosebit de frumos, ofera o multitudine de posibilitati de a petrece timpul liber. Nu te plictisesti practic niciodata în München. Este un oras scump, ca orice metropola europeana. Ma bucur enorm ca nu locuiesc direct în oras ci în Augsburgul meu, din care nu am nevoie de mai mult de o ora sa ajung în orice colt al Münchenului :))
  Data viitoare, când mai treci prin München, ma ofer sa-ti fiu ghid ;) Sunt buna, întreab-o pe Alina sau pe Florin :))

  RăspundețiȘtergere
 10. Alicee,
  acum esti în Turcia? :) Ma anunti când ai de gând sa vizitezi Münchenul. Stiu multe secrete... pot da sfaturi bune si ma ofer deasemenea ca ghid ;)

  RăspundețiȘtergere
 11. Teo,
  întreaga Bavarie este minunata, dar Münchenul este... "cireasa de pe tort" ;)
  O seara placuta îti doresc.

  RăspundețiȘtergere
 12. Lunapatrata,
  micile bucurii cotidiene sunt mult mai placute atunci când sunt împartite cu prietenii, de aceea ma bucur nespus ca ti-a placut articolul meu. îti multumesc ca ai avut timp sa ma însotesti.
  Pupici. O seara minunata îti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 13. Vertange,
  :)) daca mi-ai fi vazut mutra când am descoperit locul mumiei Julieta!
  O seara faina!

  RăspundețiȘtergere
 14. Rokssana,
  stiu ca voi în România va dorinti un pic de ploaie. Aici spun sincer ca m-am saturat, dar o pedepsesc si o ignor :))
  Multumesc ca ne-ai însotit prin München. Placuta compania ta! Apreciez mult!
  Te pup. Sa ai o seara minunata!

  RăspundețiȘtergere
 15. Alinus,
  ma bucur mult ca v-a placut! Despre Deutsches Museum am sa scriu chiar acum :)
  Va pupam si noi, cu drag si... deja dor!

  RăspundețiȘtergere
 16. Ninu,
  se pare ca voi va bucurati ca ploua... Se va racori putin si se va curata aerul. Vegetatia va înverzi... E bine pentru toata lumea când vine ceva ploaie... Sa nu exegereze însa!
  O seara faina Ninule!

  RăspundețiȘtergere
 17. Mirela,
  :) dintro zi utâta, am reusit sa scoatem ce se putea mai frumos! Eu în general stiu sa-mi ocup timpul, indiferent de vremea de afara :)
  Te pup. Sa ai o seara minunata!

  RăspundețiȘtergere
 18. super frumos oras! sper sa il vizitez in curand :)

  RăspundețiȘtergere
 19. La Munchen am mancat cel mai bun ciolan de porc!Ever!

  RăspundețiȘtergere
 20. Tigara electronica,
  centrul Münchenului este deosebit de frumos, dar spectaculos este si Parcul Olimpic, castelul Nimpfenburg, gradina botanica... Daca ai timp mai mult, nu uita Muzeul German :)

  RăspundețiȘtergere
 21. baLaura,
  Schweinshacksen e tradintionala la toate serbarile folclorice :) cu Rotkraut, cu Knödeln sau cu Bratkartoffeln.

  RăspundețiȘtergere
 22. A fost o foarte frumoasă excursie.Este un mare oraș,un important oraș al Europei.Trebuie văzut!

  RăspundețiȘtergere
 23. Se-cret,
  sunt multe de vazut pe lumea asta... Fiecare regiune are frumuseti ce asteapta sa fie descoperite :)

  RăspundețiȘtergere