luni, 16 iulie 2018

Prieteni noi – Cei trei M

Spuneam acum câteva saptamâni ca în timpul unei plimbari, la lacul Madicho (Lechstaustufe 23) în apropierea cartierului în care locuim, am cunoscut o pereche de aradeni.
Când am ajuns noi în parcarea lacului, singurul loc liber era lânga masina lor. Ei mestereau la o barca pneumatica si Leo a observat primul ca lânga Moni si Marius, este si un catelus. De fapt era o EA, tot terrier, însa Yorkshire. O mini-catelusa, pe nume Molly. Cum am coborât din masina, Leo m-a tras spre Molly si am prins din zbor câteva cuvinte din conversatia celor doi - imediat am înteles ca sunt români. Am intrat în vorba cu ei si asa am aflat ca locuiesc de aproximativ cinci ani în Augsburg si ca sunt originari din Arad. In timp ce noi fetele faceam smalltalk, baietii au umflat barca si Helmut l-a ajutat pe Marius sa duca barca pe lac. Ne-am luat la revedere si ne-am vazut de plimbarea noastra în jurul lacului. Dupa aproximativ trei ore, ne-am întors spre parcare si coincidenta, exact atunci, cei trei M trageau barca la mal. Asa ca Helmut s-a oferit din nou sa ajute, barbatii au adus barca în parcare, au dezumflat-o si au împachetat-o în rucsac. Intre timp, Molly si Leo s-au acceptat ca prieteni, iar mie mi-a venit spontan ideea de a-i invita pe cei trei M la noi, la o cafea. Zis si facut, ne-au urmat cu masina si în câteva minute am ajuns acasa la noi.

Am stat in curte pe terasa, sub marchiza. Televizorul era aprins în salonul de zi si tocmai începuse unul din meciurile de fotbal ale campionatului mondial (care intre timp s-a si încheiat - ieri) si baietii erau cu un ochi si câte o ureche concentrati la meci.
Cateii s-au împrietenit imediat, Leo s-a aratat grijuliu fata de Molly, pentru ca ea este mai micuta (ca vârsta este mai mare, ea are 4 ani, Leo abia 1 an si jumatate) si Molly i-a acordat imediat sprijinul în latrat, de câte ori a trecut vreun vecin pe alee. Cei doi au format o echipa perfecta ☺
În dupa-amiaza aceasta am constatat toti patru (/sase) ca între noi exista multe afinitati si tare ne-am bucurat ca ne-am cunoscut.
Am descoperit printre altele ca si lor le plac mult iesirile în mijlocul naturii, ca si ei fac concedii active, ca sunt amatori de camping si le place mult sa calatoreasca.
Din vorba-n vorba, am remarcat ca Moni si Marius nu cunosc Bavaria asa cum o cunoastem noi. Asa ca am si stabilit ca urmatorul weekend sa facem împreuna o excursie pe malul Dunarii, începând din Weltenburg si ajungând pâna aproape de Regensburg.
Excursia am facut-o saptamâna trecuta. Am stabilit ca venim noi cu masina sa îi luam de acasa. Sincera sa fiu, am avut emotii cum se vor tolera Leo si Molly în timpul calatoriei, în spatiul strâmt al masinii (pâna în Welenburg am facut ceva mai mult de o ora si jumatate). „Copilasii“ nostri însa au fost deliciosi! S-au bucurat mult când s-au revazut apoi au adormit în poala nostra si nu s-au trezit decât la destinatie.
La Mânastirea Weltenburg am ajuns la ora amiezii, tocmai bine pentru a servi prânzul. Am ocupat o masa în gradina de vara, am comandat câteva bunatati si bineînteles, am închinat câte o halba din renumita bere Weltenburg. (Eu am scris de multe-multe ori pe blog despre aceste plaiuri superbe. Reamintesc aici doar ca Mânastirea Weltenburg este certificata în anul 1050 ca fiind prima fabrica de bere din lume. Având traditie, retetele de bere etichetate Weltenburg sunt anual premiate la toate concursurile mondiale).

Dupa masa, ne-am îndreptat spre portul dunarean si ne-am îmbarcat pe vaporasul de agrement ce face legatura între Weltenburg si Kehlheim.
Traseul vaporului este printre stâncile pe care Dunarea le-a sapat mii si mii de ani, transformând peisajul într-un tablou încântator! Plimbarea dureaza doar 40 de minute - exact timp pentru o cafea si câteva poze ☺

Din Kelhneim am pornit pe jos spre vârful muntelui Michelsberg (126 m altitudine), unde ca o coroana, se înalta Sala Eliberarii - Befreiungshalle. Este un monument ridicat în anul 1842 în onoarea celor care au luptat pentru alungarea armatelor conduse de Napoleon I, de pe teritoriul Germaniei.
Exteriorul monumentului este proaspat renovat si acum, frumusetea lui este deosebit de bine pusa în valoare. Interiorul este coplesitor de frumos, cele 34 zeite ale victoriei te inconjoara ca într-o hora, provocând un sentiment de bucurie. Fiecare element arhitectural are un simbol anume si întregul complex exprima povestea eroica a eliberarii de sub ocupatia franceza.
Pentru ca aici cateii nu au voie sa intre (nicaieri in Europa cateii si posesorii de catei nu sunt atât de respectati ca-n Toscana!) Helmut si Marius au ramas cu Leo si Molly, pe o banca în parc. Noi fetele am urcat cele 125+40 de scari pâna pe terasa superioara a monumentului si am admirat de sus minunatul peisaj.


Apoi am facut drumul înapoi în port si bineînteles calatoria cu vaporasul pâna în Weltenburg, unde am urcat în masina noastra si am pornit în directia Regensburg, sa vizitam Walhalla – un alt monument istoric de mare importanta în trecutul Bavariei.
Monumentul se ridica deasemenea pe un deal al caror poale sunt scaldate de Dunare. Costructia seamana perfect cu templele grecesti antice. Pe partea dunareana, monumentul este legat de malul Dunarii prin 251 scari din piatra alba. Admirând din departare monumentul, am scazut tempoul si deasemenea am pierdut notiunea timpului… Mai erau cateva ore pâna la apusul soarelui, însa muzeul s-a închis exact când am ajuns noi la intrare! Tja, ghinion… Moni si Marius au trebuit sa fie multumiti cu explicatiile noastre în legatura cu busturile din marmura ce sunt expuse în sala Walhalla.

Dupa ce ne-am scaldat lung privirile în albastrul Dunarii, ne-am întors pe potecuta din padure la parcare, ne-am urcat în masina si peste aproximativ doua ore am ajuns acasa. Bineinteles ca nu ne terminasem înca povestile si am mai stat la o cafea luuunga, pâna când s-a înserat de-a binelea.
Ajunsi acasa, am facut dus si am adormit toti trei precum alaiul printesei din padurea adormita!
Abia a doua zi am simtit ce febra musculara avem! Dar nimic nu conteaza atunci când aduni amintiri minunate!

Asa a început prietenia noastra care speram sa fie durabila si mereu frumoasa.
Ieir ne-am întâlnit din nou, am facut gratar în curte. Moni si Marius au adus „mici de Sibiu“ iar noi am pregatit un mixt – cateva felii de carne de porc, vita si piept de pui. Hmmm, cu cartofi gratinati facuti la cuptor, cu mujdei de usturoi si salata de rosii cu busuioc proaspat! Însa... mult mai bun decât gratarelul a fost timpul pe care l-am petrecut împreuna!
Iar pentru weekendul urmator am propus sa facem sport împreuna ☺ Noi fetele în echipa, am provocat echipa de baieti la un meci de badminton ☺ Galerie ne vor face Molly si Leo ☺

10 comentarii:

  1. Te urmaresc de mult, citesc cu multa placere articolele tale pline de intersant si frumos si... este prima data cand spui ca ai prieteni romani, chiar m-am intrebat oare de ce nu ai prieteni romani? Nu sunt romani in regiunea in care locuiesti sau nu doresti :-)
    Ma bucur mult ca ati intalnit romani "de calitate" Este atat de important sa simti ca te potrivesti cu prietenii, atat ca educatie, cat si ca stil de viata. Cand suntem copii este usor, legam prietenii cu oricine, pentru ca interesul nostru este doar sa avem un partener de joaca. Adulti fiind, pretentiile pe care le avem de la noi sunt cel putin la fel de inalte ca si asteptarile vizavi de prieteni.
    Va doresc prietenie lunga si placuta! cu mult drag, Codruta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Codruta, ai sesizat un aspect la care eu nu m-am gandit pana acum 😀 dar ai dreptate, asa este! Eu sunt foarte prietenoasa din fire si mi-e drag sa vorbesc româneste, problema este ca pana acum nu s-a intamplat sa intalnesc români care sa simta ca mine... poate ca aveau destui prieteni români sau poate ca nu le-am fost suficient de simpatica 😉 Lipsa nu am dus nici eu de vorbit româneste (pt.ca eu comunic cu fetele mele doar pe româneste, plus ca ii mai am pe fratele si matusa mea in Ulm si tot pe româneste comunicam mereu, daca în preajma nu sunt persoane nevorbitoare de româna) si nici de prieteni nu duc lipsa. Ba mai mult pot spune ca am pastrat si intretinut prieteniile din România si in fiecare an am invitat la noi cate o familie de prieteni, sa isi petreaca vacanta in Bavaria. 
      Inchid marea paranteza 😊 si revin la tema pe care ai deschis-o. Cred ca proverbul "Ochii care nu se vad se uita" spune mult si, adevarul este ca prieteni cu care sa iesim in excursii la sfarsit de saptamana nu avem; de aceea, cu Moni, Marius si Molly cred ca ne potrivim bine, locuim nu aproape insa in acelasi oras si avem multe preocupari asemantoare. Insa poate mai important ca toate cestea este faptul ca membrii patrupezi ai familiilor noastre se accepta si se tolereaza 🐕🐩 Doar cine are catel poate sa intelega aceasta 😀
      Multumesc mult Codruta draga pentru frumoasele cuvinte si iti multumesc.

      Ștergere
  2. Nu am putut pleca în concediu până în acest moment, așa că aceste imagini îmi fac bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai revenit in blogosfera, Laura draga 😊
      Ma bucur daca articolul meu ti-a facut placere si ca ai primit povestea ca pe un surogat pentru concediu. Sper sa puteti pleca in curând undeva, iesire din rutina zilnica sau, cu se zice mai nou, "schimbarea de tapet" face bine fizic, psihic si mental.
      PS: sper ca ai observat ca am introdus in temele de la MfC toate propunerile tale 😉 Te astept la intalnirea de miercuri.

      Ștergere
  3. Minunat!! Asa ma bucur ca v-ati intalnit si potrivit si inteles <3!!
    Si copiii au parte de socializare si timp petrecut impreuna cu placere:D. Hihih [ da si cat conteaza acest lucru pentru toti ].

    Ce plimbare frumoasa ati facut! Asta e minunat - e tare fain cand poti face mici excursii si cu prietenii. Revigorant.

    M-am plimbat si eu cu drag alaturi de voi, prin intermediul pozelor si cu ghidul meu preferat ce asterne asa frumos cuvintele (ar trebui sa publici romane de calatorie <3 ). Ma declar fan !:P

    Imbratisari cu drag :*!!!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cumva interesant cum se inteleg Leo cu Molly. Nu se joaca, nu sar, nu se agita. Sunt linistiti si dragalasi, ca doi amici vechi.
      La latrat 🤣😂 trebuie sa filmez o data scena! Deliciosi! Leo da tonul si micuta alearga repede in urma lui si latra cu vocea ei cristaluna, de domnisoara 😉 Apoi se intorc sa vada noi cum apreciem actiunea lor?! Tare sunt haiosi!
      Este foarte important ca macar cateva din preocuparile de baza sa fie asemanatoare. Si in cazul nostru, sunt 👍
      Barbatii discuta mult despre masini si sport, noi fetele despre cosmetice si vestimentatie... subiectele sunt inepuizabile 😂 Dar repet, chiar daca suna ciudat pentru cei care nu au catel, faptul ca cei doi membrii ai familiilor noastre se impaca atat de bine cantareste poate cel mai greu.
      Sunt multe amicitii care s-au stricat din cauza catelului sau al copilului 😗 precis cunosti si tu exemple 😉
      Multumesc ca esti mereu alaturi de mine. Pupici si imbratisari.

      Ștergere
    2. Se inteleg perfect! <3 (si asa sa se tot inteleaga). Da stiu... desi la mine partea legata de Dodo se putea rezolva (il tineam in brate la o adica - hihihi)... altele au fost motivele "distantelor" ce s-au impus. :)
      Dar au fost si momente in care unele persoane s-au exprimat neelegant in legatura cu el si m-au deranjat si chiar am luat pozitie [ cred ca pentru nimeni nu am luat atata atitudine ca pentru el :))) haha - tu stii de fapt cum sunt acesti copii cu ochi mari - apropo... sa vezi ce cersetor santajist era cretul mai ales la masa... mesele nu mai sunt ce-au fist acum.. :)]

      Puuupic cu drag

      Ștergere
  4. Emotionanta intalnire - povestea intalnirii adica. :) Cat de frumos este (si inedit) sa descoperi (departe de lumea dezlantuita) pe cineva care simte ca tine, care iubeste natura si iubeste cateii! :) Piticutii sunt mortali (si) cum dorm in brate la voi! Molly e cat o gamalie. :) Parteneri de latrat, aha! Ce distractivi sunt cand latra in cor, luand "pozitia de latrat". <3
    Iti doresc sa aveti o prietenie luuuunga! :) Si multe intalniri superbe va doresc!
    Fotografiile, descrierea locurilor imi fac o pofta nebuna de duca, dar... nici in acest an "nu e loc". :)
    Multumesc pentru plimbare si senin, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, ai mare dreptate. Se spune ca exist sanse in viata pe care daca nu le apuci, nu le mai intalnesti. Nu este intamplator si fiecare persoana care te insoteste cumva pe drumul vietii, joaca un rol in dezvoltarea caracterului nostru. Chiar daca nu realizam imediat, in fiecare zi invatam cate ceva. Ceva care mai devreme sau mai tarziu, ne va fi de folos.
      Molly si Leo sunt adorabili. Chiar si ei au de invata unul de la altul, si aceasta le face bine.
      Pupici si imbratisari de la trio pentru trio. Ganduri bune din Bavaria 🤗💗

      Ștergere
  5. Frumoase întâlniri! Leo este îndrăgostit oare ?
    Vă doresc weekenduri minunate ! Pupic !

    RăspundețiȘtergere