duminică, 27 decembrie 2015

Prima zi de Craciun (2)


În timp ce la bucatarie plita mergea la "foc maxim" si în cuptor se rumenea gâscanul, noi ne tratam în salon cu sampanie, cozonac, fursecuri, castane coapte si praline de ciocolata - fiecare dupa placul inimii. CD-urile cu colinde se perindau, sustinând în fundal conversatiile noastre si buna dispozitie. Luminitele din brad împrastiau o lumina calda în camera, la fel ca si candelabre cu lumânari din fata semineului. La ora înserarii, temperatura aerului nu scazuse sub 14°C!

Pe la ora 19 ne-am asezat la masa si a început festinul: supa crema de dovleac, gâsca la cuptor (umpluta cu mere, stafide si portocale) galuste de cartofi si varza rosie calita, iar la desert, clatite cu piure de capsuni, garnisite cu fructe de padure (afine, mure, fragute si zmeura).
Am stins mâncarea cu un delicios vin rosu sec (Amarone della Valpolicella) si am încheiat ca de obicei de sarbatori, cu vinul de gheata dulce si licoros (Nacht gold).


LA MULTI ANI, sanatate si numai bucurii!

4 comentarii:

  1. Ce frumos arata totul!Este minunat sa fii alaturi de familie si prieteni si sa degusti astfel de bunatati.Platourile aurii arata foarte decorativ pe masa de Craciun! Pofta buna in continuare si mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acesta este scopul principal al sarbatorilor de iarna, sa ne întâlnim cu prietenii si familia, sa fim împreuna,sa ne bucuram în tihna de frumusetea Pomului de Craciun si sa savuram bucatele alese :)
      Setul acela de sub farfurii, menit sa protejeze frurnirul mesei împotriva caldurii degajate de mancarurile firbinti, sunt îmmpletituri din margelute aurii :) Mi le-a adus Mos Craciun anul trecut (fetele mi-au facut cadoul) ☺
      Multumesc mult, Suzana draga. Gânduri bune si urari calde trimit înapoi.

      Ștergere
  2. Mmmmmm, nota 10 pentru Helmut, pentru gasca, supa crema, varza rosie...Veselia copiilor, colindele, remarcile pline de umor ale lui Helmut, armonia culorilor mesei impodobite, o atmosfera destinsa si calda ce ne-a mers la inima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunteti doi oameni minunati si ne bucuram ca ne-ati onorat masa. Pupici si îmbratisari ♥
      Apropo de colinde - ai vazut cum si-au reamintit textele si fetele? ce frumos a fost! ☺

      Ștergere