sâmbătă, 19 decembrie 2015

Pentru întarirea sistemului imunitar

O reteta delicioasa, usor-pișcacioasa, obtinuta rapid si pentru care nu este nevoie de talent în bucatarie ☺ Este nevoie de:
150 g hrean
1 ardei iute mic
2 lingurite praf de scortisoara
3 lingurite miere
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
sucul de la o lamâie

Se curata legumele si se pun toate ingredientele în blender. Pasta obtinuta se pune într-un borcan cu capac si se pastreaza la frigider. Se consuma zilnic câte o lingurita. Sanatate! ☺

14 comentarii:

  1. din fericire, eu de mai bine de sase ani nu am mai fost racita sau gripata. Aceasat pasta am preparat-o pentru ca îmbunatateste gustul unor salate, cum de exemplu ai pomenit salata de sfecla, dar este buna si pe salam sau cârnaciori :) Si în plus, fortifica sistemul imunitar :)
    O duminica minunata iti doresc de asemenea, Luiza draga! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si tatal meu face aceasta reteta, dar nu stiu daca cu toate aceste ingrediente, dar de hrean sunt sigura :D. Aceasta pasta e buna si in supa de pui, pe langa salam si carnaciori. Si mie imi place :) O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si parintii mei preparau o pasta cu hrean mult. Oooooo ce mai lacrimau, în timp ce radeau hreanul pe razatoarea fina :) Acum e simplu, arunci radacina în blender si apesi pe buton!
      Te pup Florina. noapte buna!

      Ștergere
  3. Vad ca am gandit la fel...sa ne ferim de "cei mici si rai":))folosind "leacuri babesti".
    Ieri imi razuiam ghimbir intr-un borcan de miere.Eu o sa-l pun in cafea,iar baietii in ceai.

    Au ajuns pana in Sustiu gandurile voastre bune aninate de crenguta de brad langa globulete.Multumim!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cafeaua îmi place CAFEA :)) fara zahar, fara lapte, fara alte arome :) Dar ghimbirul... îl ador! Manânc si crud! :)
      Ma bucur ca a ajuns felicitarea noastra. Cu drag :-*

      Ștergere
  4. Nu cred ca as putea lua fiind atat de iute.Am mai facut ceva asemanator si...In schimb mai beau ceai de ghimbir uneori.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este atât de iute cum poate pare! :) eu ung pasta destul de grosut :))
      Numai bine! Un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere
  5. Am descoperit si turmericul alaturi de ghimir, cu multe efecte bune
    (http://prodieta.ro/turmeric-sau-curcuma-longa-beneficii-si-proprietati-anti-inflamatorii/). Cred ca nu trebuie uitat!
    Noapte buna si o saptamna cu Sarbatori minunate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un adevărat „cocktail” de foc. Dacă nimerești un ardei de-ăla supărat, faci ca trenul, dar ce mai contează, dacă este sănătos? Mai ales acum, de Crăciun, trebuie să stingem mâncărurile grele cu ceva... puternic!
    Numai bine și zile frumoase, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu curat ardeii iuti de sâmburi si nervurile interioare si mi se pare ca nu mai este pericol "sa faci ca trenul" :)) Nu prea obisnuiesc sa manânc iute, de aceea poate îmi place pasta aceasta. Datorita mierii si sucului de lamâie, hreanul si ardeiul iute nu mai au asa putere. In plus scortisoara "îndulceste" si ea putin reteta :))
      Un start bun in noua saptamâna, Alex draga! ☺

      Ștergere
    2. Cunosc și eu metoda aceasta a curățării ardeiului iute de semințe și nervuri, care sunt cele mai iuți. Pentru că fratele meu mai mic mănâncă foarte iute, încerc și eu să mă obișnuiesc cu gustul picant, căci dă mâncării o savoare deosebită. Rețeta pe care ne-ai propus-o este cu adevărat un „buchet” de arome și gusturi, ceva cu totul deosebit.
      Numai bine și o săptămână minunată, în sunet de colinde și clinchet de zurgălăi, dragă Carmen! :-)

      Ștergere
  7. Am salvat reţeta ta - dar sper să mă ţină şi stomacul să o consum.
    Wow... zici că de şase ani nu ai mai răcit... felicitări! Eu tocmai mă „laud" cu o răceală zdravănă, cauzată în special de statul lângă oameni bolnavi; dar tot am fost pe munte, şi aşa :)
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincera sa fiu, nu datorita acestei retete nu am mai fost racita sau gripata în ultimii 6 ani (si pentru mine pasta aceasta este o premiera). Cred ca datorita stilului de viata pe care-l am - fac sport de 2-3 ori pe saptamâna (la sala fitness), merg la sauna în mod regulat (de 3-4 ori pe saptamâna) si plimbari în parc, pe malul râului sau în padure cam o data pe saptamâna. In plus, din meniul meu zilnic, nu lipsesc fructele - consum în medie jumatate de kilogram pe zi.
      Ei, în privinta muntelui, tu esti îndrăzneața peste măsură, cutezătoare, gata pentru orice acțiune, indiferent de vreme. Te admir - eu nu fac drumetii pe carari de munte decât in concediul de vara.

      Ștergere