marți, 22 decembrie 2015

Începutul iernii astronomice

Bun venit IARNA! ☺ Astazi am avut cer senin si soare stralucitor. La orele amiezii termometrul a aratat 15°C la umbra... Asta-i iarna noastra cu fițe! Anul acesta, zapada vom avea doar sub globul de cristal creat de Google Doodles :))
PS: Solstitiul de iarna 2015 a avut loc astazi dimineaţa la ora 06:48 (ora României). Astazi va fi cea mai lungă noapte din an. Solstiţiul de iarnă marchează momentul în care ziua începe să crească şi noaptea să scadă (procesul se va încheia pe 21 iunie 2016).

3 comentarii:

  1. Imi pare rau ca nu avem zapada,dar ma bucur ca am trecut de cea mai lunga noapte.Pa mine ma apasa intunericul asta prelung.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi suntem în criza de ... somn :)) cu toata "noaptea cea mai lunga" tot nu reusim sa dormim atat cat este necesar, deoarece ne pare rau sa pierdem timpul dormind, atunci cad sunt atattea minunatii de vazut si atatea clipe minunate de trait :) Silvia este la mine de doua nopti :)) ne simtim excelent!
      trimitem salutari din Bavaria!

      Ștergere
  2. Ce frumos a fost globul Google :). Imi plac mult globuletele acestea - mi-am tot propus sa realizez si eu unul candva... :P
    Pupici cu drag :) !!!!!
    rux

    RăspundețiȘtergere