vineri, 25 decembrie 2015

În prag de Craciun, prin Augsburg

24.12.2015 - cu Silvia si Virgil 
Christkindlmarkt - târgul de Advent, înainte de închidere



Domul din Augsburg


Casa Mozart, Annastraße si o pauza de vin fiert la "Anno 1578" - Kaffeehaus în Fuggerplatz

4 comentarii:

  1. Festiv si festin prin toate colturile targului... (Castanele sunt de nota 10...eu tot la castane, imi arunc privirea!!*-*...)Casa memoriala L. Mozart, chiar in vecinatate! Superb, tur de forta ati facut, dar si vremea - se poate spune- a tinut cu voi! Plus delicii, nenumarate! Petrecere frumoasa sa aveti, in continuare, de la Sf. Stefan pana la Anul Nou si intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "a trebuit" sa facem turul, deoarece (în Bavaria) a fost ultima zi când târgurile de Advent au fost deschise. Ghinion am avut cu muzeele, pentru ca toate au fost închise întreaga zi de 24 decembrie :( Imi propusesem sa le arat musafirilor mei Sala de Aur din Primarie, Casa Mozart si prin Muzeul Schaezlerpalais vroiam sa dam o tura rapida - foarte intersanta ar fi fost sala rococo, sala festiva în care au dansat (la sfârsitul secolului 18) Marie Antoinette, familiile regale Dauphin si Ludovic al XVI, precum si viitoarea împarateasa Maria Theresia. Mi-a parut rau ca usile erau încuiate... Ne-am plimbat pe strazi si am intrat des în cafenele sau am facut popasuri la standurile de vin fiert :))
      Multumesc mult, Alexa draga ☺ Astazi este chiar ziua onomastica a uneia din fiicele mele. Iti multumesc si iti urez deasemenea sa ai parte de un sfârsit de an cât mai placut si vesel! La multi ani! ^_^

      Ștergere
  2. Inca o zi minunata, de data aceasta pe strazile Augsburgului, un oras fermecator, cu multe povesti spuse la o cana de vin fiert, detalii amuzante, gen "secretul cifrului", ziua de inchidere a targului de Advent...atat de ordonat ilustrat de tine in aceasta postare. Multumim, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu doua persoane dragalase - asa ca voi, orice pas pe care l-am facut a fost vesel si placut. Ati luat cu umor fiecare insucces (muzeele închise m-au ofticat) si ati mentinut voia buna întreaga zi. Marele cifru, îl am notat pe biletel si îl voi pastra pâna la revenira voastra in Augsburg, sa mergem impreuna sa verificam daca a fost schimbat :))) Va pup

      Ștergere